Zdravotníctvo verzus učiteľka v škôlke

18. apr 2023

Obrátila sa na mňa s otázkou, že ak ju srdce ťahá obom smerom, ktorý si vybrať..
Budúce povolanie, nie chlapci.
Zdravotníctvo - urgent alebo učiteľka v škôlke.
Úprimne žienky, ja som predavačka a nemala som sny ohľadom povolania..
Ktoré by bolo lepšie si vybrať?

luccija
18. apr 2023

Zdravotníctvo...má podľa mňa viac možností, keď sa jej nebude páčiť to, čo vystuduje môže robiť niekde na recepcii súkromného centra zubár, medicínske centrum, farmaceutická firma reprezentant, aj v jasliach ako zdravotník;)

miska444
18. apr 2023

tiež som za zdravotníctvo

bluemoon24
18. apr 2023

Pokud na to ma, sla by jsem cestou mediciny. Kdyby to nakonec nebyl urgent, ma xxx dalsich moznosti, kam se vydat.

ivette1223
18. apr 2023

Isto zdravotníctvo...z toho budete mat cela rodina uzitok, verte mi, viem o com píšem..

renka30
18. apr 2023

Dcera mala podanu prihlasku na zdravotnu - odbor asistent vyzivy a na pedagogicku. Uprimne som rada, ze si vybrala zdravotnu - tam ju prijali skor a na pedagogicku uz ani nesla na prijimacky

zuzanka.zuzu
18. apr 2023

stačí ešte raz niečo také ako kovid alebo iná nariadená povinná služba a bude vyplakávať. ľudia majú fakt sakra krátku pamäť, ani sa nečudujem politikom, že ešte nerobia predvolebné mítingy. načo? 3 týždne pred voľbami stačí 😀 ale to som odbočila.... za mňa učiteľka v škôlke. žiadne nočné, ocení keď bude mať maličké deti a nie je to tak fyzicky náročné ako zdravotník, lebo síce ďaleko, ale raz bude mať aj 55 a do dôchodku ešte 10 rokov 😉

deti95060810
18. apr 2023

zdravotník....

deti95060810
18. apr 2023

@zuzanka.zuzu v mš je obrovská zodpovednosť za dieťa...
v nemocnici keď si aj lieky pomýliš - stalo sa... a to sa stáva pomerne často - v 20 perc.

luccija
18. apr 2023

@zuzanka.zuzu zodpovednosť, stále chorá od deti, fackovaci panák od rodičov pekná práca super spätná odozva, ale tie choroby.Za 2,5 r v škôlke som mala niekoľko x brušnú virózu, všetky možné baktérie vo výteroch a chronicky zápal dutín.A nehovoriac, že môžeš byť akokoľvek zapálená pre prácu vyhorenie stále to isté a efekt nízky🙂)

panonia
18. apr 2023

Zdravotníctvo...

autor
18. apr 2023

Čo sa urgentu týka jedine čo podľa nás s dcérou je celkom - je ten pracovný čas, ledva by sa videla s rodinou a keď bude mať deti..

anjelicek26
18. apr 2023

Zdravotnictvo, tam je omnoho viac moznosti.. stale je moznost prejst potom do ambulancie s normalnymi otvaracimi hodinami..

deginko
18. apr 2023

Ak NATO má tak určite zdravotníctvo...

stanulienkat
18. apr 2023

Na urgente ma 12 hodinove sluzby a pracovny fond normalny ako aj na ambulancii. Tam nema 36 hod sluzby. Uvidi sa normalne s rodinou.

panonia
18. apr 2023

Nebude tam 24hodin 7 dní v týždni. Po čase zisti či chce robiť na služby alebo len ranné, zbytočne si robiť starosti dopredu.

lelelienka
18. apr 2023

V obidvoch mas velku zodpovednost a vdaky sa castokrat nedockas. Asi by som si vybrala skolku, cisto z praktickych dovodov - pracovna doba.

simca06022011
18. apr 2023

no urcite smer zdravotnictvo,ale ten urgent by som si rozmyslela, to je cool iba v telke :D (podla mna, ale teda vyskusa, uvidu, uplatnenie je tam naozaj siroke ako sa tu uz pise... )

trgypadl
18. apr 2023

V prvom rade by si mala dat dcera par otazok, na ktore si vie sama odpovedať.... Chce niekomu pomáhať alebo odovzdavat vedomosti?? K comu ma blizsie k detom, ci starsim ludom? na urgente sa moze stretnut s cimkolvek.... Nema problém s krvou a podobne? Malo by ju to aj napĺňať

nepic
18. apr 2023

Ja som po viac ako 12 rokoch odišiel zo zdravotníctva. Na všetko sa dá zvyknúť,vtedy sme robili aj 24hodinove smeny keď nás bolo málo(teraz ich tam je ešte menej), víkendy, nočné,na štedrý večer do práce,na Nový rok cca 10minut po polnoci prevoz do Viedne 250km na transplantačné centrum...nič s toho mi nevadilo,práca ma bavila a aj vedenie bolo so mnou spokojné,ale odišiel som kôli pacientom-kôli tomu ako sa ku zdravotníkom chovajú. Veľa ministrov malo plnú hubu ako majú pacienti práva a nech sa sťažujú a podobne,ale to že majú aj určité povinnosti sa im akosi zabudlo povedať.
Už teraz to tam vyzerá ako to vyzerá,tak dúfam že sú a budú so sebou spokojný.

simca06022011
18. apr 2023

@nepic ono je to obojstranne, chori ludia su flustrovani, to proste treba chapat, rovnako aj zdravotnici prepracovani a hlavne je ich malo a aj z toho mala vela, povedala by som to skaredo, ale tak "zle robi". A potom clovek chodi od jednemu k druhemu... vsade kde sa robi s ludmi je to na nervy, ja nezavidim lekarom.. popravde mam dost, ked ja som riesila 30 zakzanikov denne osobne a nie to aby som osetrila a vysetrila to kvantum ludi, pocuvala, riesila... je to proste vela. Len zase, vyliecis pacienta a viac sa neukaze, odflaknes to, bude chodit a bude cim dalej tym "hnusnejsi".

Aj mna vcera tak vytocila sestra u zubarky, ze byt tu dostatok lekarov, idem tam urobit prievan a beriem karty.. a stavim sa, ze ona frfle, co som za pacienta :DDD

nikus93
18. apr 2023

Mam vystudovanu urgentnu zdravotnu starostlivost, neviem ako tu tvrdia ine komenty ze je velke uplatnenie, praveze ani nie, mozes robit na zachranke a mozno v ambulancii ak ta niekde vezmu ale uplatnenie v zdravotnictve skor ako sestra(vs osetrovatelstvo) to si moze vybrat bud odd v nemocnici alebo ambulancia. Co sa tyka prac doby tak sa robi na smeny 12, co mne napr vyhovuje v tom, ak su deti chore nemusim hladat kde ich dat na 5 prac dni ale len ked mam dennu inak viem byt s nimi doma. Ale zas v skolstve vyhoda ze mas prazdniny ked deti. Kazdemu vyhovuje nieco ine kazda praca ma + aj - … podla mna su to dost rozdielne povolania tak mala by porozmyslat co ju bude bavit viac…

nikus93
18. apr 2023

Osobne uz ked zdravotnictvo vybrala by som si osterovatelstvo, tiez rozmyslam ze si ho dorobim, lebo predsa robit na zachranke do 60tky nerealne…a tie nocne tiez nic moc..

nikus93
18. apr 2023

Este som zabudla ze moze robit aj na urgentnom prijme co je taka cistejsia praca, si v suchu teple a koncis na cas vacsinou..

rebeka7501
18. apr 2023

Zdravotníctvo. Väčšie uplatnenie, zameranie.
Hoci je práca s deťmi veľmi krásna, niektorým premotivovanym rodičom vadí v škôlke všetko.

kalifka
18. apr 2023

@luccija mi máme v rodine aj učiteľku aj sestričku, najviac sa sťažuje učiteľka....
za mňa smer zdravotníctvo😉

macekovam
18. apr 2023

Som za pedagogickú..

marca12
18. apr 2023

A hlavne ti ludia na urgente. Ludia su cim dalej neprijemejsi a chory clovek dvakrat tak neprijemny ako inokedy. Zazila som na urgente rozne situacie a teda je to tam brutalne. A to nevravim o pomeroch,ake tam maju. Mozno,kym vystuduje sa trosku zmeni system.