Zdravotná škola verzus gymnázium

nikola331
10. feb 2023

Dobrý deň potrebujem poradiť.Chcem byť doktorka.Je lepšie ísť na zdravotnú SŠ alebo ísť na gympel a potom na medicínu.

deti95060810
10. feb 2023

gymn.

janka258
10. feb 2023

Zdravotnú

janinah
10. feb 2023

Môj brat šiel na medicínu zo zdravotky,ale bolo to dávno,len musel ozaj makať na prijímačky.Teraz je určite lepšie gymnázium.

joesvk
10. feb 2023

Podľa mňa lepšie je ísť na zdravotnú. Hlavne kvôli tomu,že budeš v praxi uz počas školy a skutočne zvážiš,či chceš medicínu.

aniele
10. feb 2023

Napríklad na našom gympli sme pridali v jednej triede v rámci voliteľných hodín také predmety, ktoré sa hodia budúcim medikov. Takže gymnázium.

anavixy
10. feb 2023

Jednoznacne gymnazium, bez debaty, to co potrebujes na prijimacky na medicinu sa na zdravotnej poriadne ani neuci, ci zda sa mi, ze len prve roky je chemia a fyzika? 🤔

simsalabim
10. feb 2023

V tomto pripade urcite gymnazium.

luxus10
10. feb 2023

na gyme sa vsak ucis kopec zbytocnosti, ako je dejepis, zemepis, biologia cloveka je len v 1 rocniku, aj to si nie som ista ci v celom...., co stoji za to je isto chemia, ale aj tak sa buduce medicky museli este specialne ucit a doucit na prijimacky a fyzika neviem do akej miery je pre medikov v takom rozsahu potrebna...dtto matematika...

yanni
10. feb 2023

@luxus10 zo zdravotky si ani netukne. Bude musiet vela ale fakt ze velaaaa dohanat, doucit sa aby wobec prijimacky urobila. Sesternica tak ist. najskor bola na zdravotke. Ked sa vtedy rozhodovala, medicinu studovat nechcela. Ale tak ju to nadchlo, ze sa rozhodla, ze skusi. No a dopadlo to tak, ze po prijimackach uplne sklamanie. O rok skusila znova a potom ju zobrali. Ale popri zamestnani dohanala gymnazialne ucivo a cielene sa pripravovala na prijimacky.

majamat
10. feb 2023

zdravotka uz nie je to co byvalo, cize asi radsej gympel.

tamara81
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katkami123
10. feb 2023

U nás na zdravotku chodili trojkari, takze to určite nie je priprava na medicínu l. Mám kamosku, ktorá išla z gyma a ani tie poznatky ešte nestačili. Musela sa dovzdelávavať z odporúčaného obrornej literatúry na skúšky. To si neviem predstaviť zo zdravotnej, kde sú mnohé predmety ako napríklad chémia vedomostne okresané na úroveň ZŠ.

katkami123
10. feb 2023

@joesvk
A keď príde na to počas praxe, ze nechce medicínu, tak čo môže robiť z tej zdravotky? Zas jedine len v nemocnici. Ja mám gymo a neľutujem. Človek si počas štúdia môže rozmyslieť a vybrať si akýkoľvek odbor. To na špecializovaných stredných školách moc nie je možné. A ľudia v prvých ročníkoch na vš potom veľmi trpia.

torrente
10. feb 2023

Však logicky na zdravotnú keď chceš byť v zdravotníctve. A lekárov je málo tak tí čo na to máte hlavu, idzte to robiť lebo zle budze...

missincognito
10. feb 2023

@nikola331 gymnazium. potrebujes sa najprv na medicinu dostat a na prijimackach rozhoduju vedomosti, nie prax. a navyse, z praxe, ktoru nadobudnes na zdravotnej, nevyuzijes prve tri roky studia takmer nic, nehovoriac o tom, ze je zamerana na osetrovatelsku starostlivost a maloco vyuzijes po skole. 😊 ak chces vidiet, ako to chodi v nemocnici, mozes robit dobrovolnicku na nejakom oddeleni a uvidis system v nemocnici aj pocas gymnazia napr.🙂 poznam vsak aj par ludi, ktore sa na medicinu dostali zo zdravotnej skoly, avsak ja by som do toho nesla. gymnazium ta nauci zvladat viacero tazkych a rozlicnych predmetov naraz, co je velka vyhoda a treba si tento system dobuducna osvojit. prajem vela uspechov!

euka210
10. feb 2023

@katkami123 ja rozmyslam opacne v tomto...mam gymko a VS ktoru uz nevyuzijem...cize nemam nic.
Radsej odbornu a potom VS...ale je ine ked vie, ze chce medicinu.

euka210
10. feb 2023

@nikola331 gymko...biola, chemia, fyzika je na gymku urcite na vyssej urovni.

aristka
10. feb 2023

@nikola331 jedine gymnazium .

joesvk
11. feb 2023

@katkami123 Ja mám zdravotnú. Na škole som pochopila,že by som.nikdy nechcela byť lekárka. Ale mali sme dievčatá, ktoré sa rozhodli, že je to pre nich to pravé. Na skúšky určite lepšie pripravuje gymnázium. Ale pre život podľa mňa zdravotná.
Práca v zdravotníctve ma baví, ale zodpovednosť lekára by dom nechcela za žiadne peniaze.

pikachu999
11. feb 2023

@nikola331 gymnázium..lepšie ťa pripraví na tie hory učenia čo čakajú medikov.. zdravotná je fajn v Tom že si v nemocnici a to je asi tak všetko

bennn
11. feb 2023

Neviem vlastne načo je zdravotnícka škola... Určite gymnázium... ak zvládneš množstvo učiva na gymnáziu a porozumieš predmetom, tak to máš šancu zvládnuť - myslím prijímačky. ... Na iných školách sa toľko učiva neučí a každý jeden má problém spraviť skúšky na vysokej.

macekovam
12. feb 2023

@nikola331 urcite gympel.. matika je slaba na zdravotnej.. aj chcemia.. v podstate vsetko je slabe..ved ani sestra z teba nebude ked vyndes zo zdravotky.. budes prakticka sestra a to nie je ani sestra.. gymnazium... jednoznacne

majamat
12. feb 2023

@macekovam presne. ja som chodila kedysi na zdravotku, matika sice slaba, dali anm ju na 2r, potom povedali, ze z nej mozeme maturovat a kdeze mi nesla nemcina, vybrala som si matiku, tak sme museli dohanat. neviem akot o je teraz,
chemiu sme mali asi 2r tiez. uz si nepamatam.

no odobrych predmetov sme mali velmi vela. kamoska si robila prakticku sestru popri zamestnani a teda aj tie odborne predmety co mali, to je slabota. prkaticky vela nasich odbornych predmetov mali v jednom.

renab
13. feb 2023

Zdravotna skola uz nestaci ani pre zdravotnu sestru. Takze gymnazium.

kvetinka75
13. feb 2023

asi skôr gympel. Tam ťa viac pripravia hlavne z fyziky a chémie. A z anatomie budeš vedieť tiež podstatné veci ako zo zdravotky a ak si to náhodou rozmyslíš a budeš chcieť niečo iné, môžeš to zmeniť. Ak budeš na zdravotke, horšie sa ti zmení smer.

theabloom
13. feb 2023

@nikola331 Na medicínu jednoznačne z gymnázia. Somozrejme, môžu sa tam dostať aj dievčatá zo zdravotnej - na medinu sa robia prijímačky, no je to náročnejšie. Obsah prijímačiek je z gymnázia. Ak budeš mať vždy samé jednotky bez jedinej dvojky na gymnáziu, môžeš byť prijatá bez prijímačiek. Aj študijný nával na lepšom gymnáziu je väčší ako na strednej zdravotnej, zvykneš si na študijnú záťaž, a potom na medine to budeš už mať viac zabehané. Stredná zdravotná je zameraná na zdravotné sestry, hlavne obsahovo. Ako lekárka budeš potrebovať oveľa viac štúdia.

majamat
13. feb 2023

@theabloom zo strednej nie su zdravotne sestry - su to prakticke sestry, resp zdravotnicky asistent. neviem ake je teraz oficialne pomernovanie.

vela sa vo vzdelni zdr. sestier zmenilo. teraz sa povolanie zdr. sestry studuje na VS.

sandra19860
13. feb 2023

Čo v prípade, ak skončí gymnázium a na VŠ ju nezoberú, prípadne si to rozmyslí a na výšku nebude chcieť ísť...?

Kde sa uplatní keď bude mať len gymnázium ?

nika3136
13. feb 2023

Som zaskocena, kolko ludi sa tu hra na poradcov a myslia si, ze na SZŠ a studuje len zdravotna sestra 😅

theabloom
14. feb 2023

@majamat pisem, že obsahom štúdia je vhodná viac pre tých, ktori chcú byť sestrickou než pre tých ktorí chcú byť lekarkou. Nie že už sú z nich hotové sestry hneď po strednej zdravotnej.