Závislosť 18-ročnej na mobile

teodozia
1. máj 2023

Ide o 18 ročnú študentku, ktorá nevie pustiť mobil z ruky. Všade ho drží v ruke, ked sa kúpe ked obeduje tiež..najväčší problém je v škole, to už začne prekážať učiteľovi, a ked niekoľkokrát ju upozorní, ona stáva sa agresívna!
Má ho v ruke jednoducho sústavne, od skorého rána do neskorého večera!
Kde začať z liečbou...máte niekto skúsennosť?

januska12323
1. máj 2023

Mobil zobrať, zablokovať wifi (ak si zoženie náhradný), ponúknuť tlačítkový keď nechce bude bez mobilu. Domáce práce a trest za agresivitu. Ak má veľa energie nech sa páči môže si nájsť brigádu.

evica17
1. máj 2023

@teodozia no ma 18, tak tam moc nemas uz paky na nu. tam uz to dlho muselo byt s mobilom a digitalnymi technologiami vselijake. su rozne knizky o tom, mozes si nastudovat, alebo aj jej skusit dat roecitat, mozes dat pravidla, ze za jedalenskym stolom bez mobilov, pripadne inde (na navsteve u starych rodicov ...).

evica17
1. máj 2023

@januska12323 uz aj mensie deti vedia preštat rodicov a vedia si zohnat mobil ke dim ho rodicia zatrhnu. a myslim ze takto autorka neuspeje, nic nedosiahne, dievca si kupi vlastny a aj kartu s datami, to dnes nie je ziaden problem. a zakazmi, rpikazmi a rozkazovanim autorka docieli tak akurat to ze dcera jej nic nepovie, bude mat averziu voci nej. radsej nech skusi uprimnu komunikaciu, ze ma strach o nu, dcera si musi sama vstupit do svedomia, ved je uz dospela . mne keby mama do nieco kafrala a toto robila, tak akurat dosiahne pravy opak toho co chcela a budem naschval robit co sa jej nepaci.

sissy27
1. máj 2023

@teodozia zobrala by som jej nabijacku a potichu sledovala to zufalstvo v jej ociach 😃 predpokladam, ze ucty za mobil platis ty, takze tento benefit by som okamzite zrusila. Heslo na wifi za odmenu na dve hodinky… a ked sa jej nepaci - tam su dvere, kluce od bytu nech necha na stole. Je plnoleta, isto sa zvladne uzivit sama…

nelili1978
8. máj 2023

@teodozia moja ma 17 a je to také isté. Lenže mobil potrebuje aj do školy, posielajú im zadania, má tam učiva. Ale teda keď už je toho dosť, vytiahnem kábel z Wi-Fi .

teodozia
autor
13. máj 2023

@nelili1978 u nás je katastrófa, mobil musí mať v škole, učitelia tam posielajú úlohy....ona je na internáte wifi vypínajú o 23 h., ale problém je aj v škole, učitelia sústavne napomínajú, ale to vraj všetci! ja nechápem, ked je raz zákaz používať mobil vo vyučovacom procese, tak je zákaz....ale škola to nerieši, len sa sťažujú!!!!

nelili1978
13. máj 2023

@teodozia naši môžu používať aj v škole