Ide o 18 ročnú študentku, ktorá nevie pustiť mobil z ruky. Všade ho drží v ruke, ked sa kúpe ked obeduje tiež..najväčší problém je v škole, to už začne prekážať učiteľovi, a ked niekoľkokrát ju upozorní, ona stáva sa agresívna!
Má ho v ruke jednoducho sústavne, od skorého rána do neskorého večera!
Kde začať z liečbou...máte niekto skúsennosť?
@teodozia no ma 18, tak tam moc nemas uz paky na nu. tam uz to dlho muselo byt s mobilom a digitalnymi technologiami vselijake. su rozne knizky o tom, mozes si nastudovat, alebo aj jej skusit dat roecitat, mozes dat pravidla, ze za jedalenskym stolom bez mobilov, pripadne inde (na navsteve u starych rodicov ...).
@januska12323 uz aj mensie deti vedia preštat rodicov a vedia si zohnat mobil ke dim ho rodicia zatrhnu. a myslim ze takto autorka neuspeje, nic nedosiahne, dievca si kupi vlastny a aj kartu s datami, to dnes nie je ziaden problem. a zakazmi, rpikazmi a rozkazovanim autorka docieli tak akurat to ze dcera jej nic nepovie, bude mat averziu voci nej. radsej nech skusi uprimnu komunikaciu, ze ma strach o nu, dcera si musi sama vstupit do svedomia, ved je uz dospela . mne keby mama do nieco kafrala a toto robila, tak akurat dosiahne pravy opak toho co chcela a budem naschval robit co sa jej nepaci.
@teodozia zobrala by som jej nabijacku a potichu sledovala to zufalstvo v jej ociach 😃 predpokladam, ze ucty za mobil platis ty, takze tento benefit by som okamzite zrusila. Heslo na wifi za odmenu na dve hodinky… a ked sa jej nepaci - tam su dvere, kluce od bytu nech necha na stole. Je plnoleta, isto sa zvladne uzivit sama…
@teodozia moja ma 17 a je to také isté. Lenže mobil potrebuje aj do školy, posielajú im zadania, má tam učiva. Ale teda keď už je toho dosť, vytiahnem kábel z Wi-Fi .
@nelili1978 u nás je katastrófa, mobil musí mať v škole, učitelia tam posielajú úlohy....ona je na internáte wifi vypínajú o 23 h., ale problém je aj v škole, učitelia sústavne napomínajú, ale to vraj všetci! ja nechápem, ked je raz zákaz používať mobil vo vyučovacom procese, tak je zákaz....ale škola to nerieši, len sa sťažujú!!!!
@teodozia naši môžu používať aj v škole
Mobil zobrať, zablokovať wifi (ak si zoženie náhradný), ponúknuť tlačítkový keď nechce bude bez mobilu. Domáce práce a trest za agresivitu. Ak má veľa energie nech sa páči môže si nájsť brigádu.