Dobrý deň.
Prosím vás, má niekto skúsenosti so zarastaním chĺpkov v oblasti nohavičiek? Mám 17 a cez leto som sa samozrejme holila, jednorázovými žiletkami, a teraz mi strašne začali zarastať chĺpky už aj mimo nohavičiek. Neviem čo mám robiť, ak ich zase oholím, bojím sa že budú zarastať ďalej..som zúfalá čo s tým :(
@tanickaskorokubikova tak si pockajte ked budete mat 17 rocnu dceru 🙂 pre vas je to uz mozno vo vasom veku banalita, lenze si uvedomte ze toto su problemy akurat k mojmu veku..ako mam existovat s chlpmi ookolo nohaviciek? uz len na telesnej ked sa prezliekame, tak si narychlo prezliekam nohavice, aby nikto nic nevidel..a ostatne spoluziacky v pohode v gatiach pobehuju po satni.. preto to je pre mna PROBLEM
@januus Ahoj, napriek tomu, že už mi štyridsiatka dýcha na chrbát, Ťa veľmi dobre chápem, ako mladá som sa kvôli chlpom strašne trápila a aj veľa naplakala, mala som pocit, že to len ja som tá, čo s tým má problém, čo je, samozrejme, blblosť. Ak chceš poradiť účinnú metódu, daj si chĺpky odstrániť laserom a máš raz a navždy pokoj. Nie je to síce lacná metóda, ale ak sa pre to tak trápiš, zdôver sa mame a popros ju, aby Ti Ježiško priniesol pod stromček finančný príspevok na tento zákrok. (Ešte som Ti napísala, aby si sa pre to netrápila, ale potom som to vymazala, máš 17 a viem, že sa pre to trápiš, lebo aj ja som sa trápila. ☹ )
depilacia voskom. brazilska. a mas pokoj. na niekolko tyzdnov a potom aj tie chlpky su jemnejsie, nie tvrde.
ja myslim, ze je tu mensie nedorozumienie.
@januus zarastanim myslis, ze sa ti po letnom holeni objavili chlpky vo vacsom rozsahu ako pred tym? to nemusi byt holenim, ale tym, ze este stale dospievas.
lebo dievcata, co tu spominaju kremy a strojceky ti zrejme chcu pomoct s problemom nazvanym "zarastanie chlpkov", co nastava, ked po vytrhnuti alebo oholeni chlpok zarastie akoby do koze.
a co sa tyka lasera, pripadne pogoogli skusenosti druhych, mam dojem, ze ma efekt len pri tmavsich chlpkoch (ak mas svetle, tak ti to nemusi pomoct).
Poradim jednoduche a lacne riesenie.za prve ked sa holis jednorazovkami tak damskymi gillette,su kvalitne a holia velmi setrne.za druhe po holeni si nanes vsade na oholenu pokozku detsky zasyp Aviril.detsky puder mi poradila kozmeticka a funguje perfektne,nevysusuje nadmerne a pokozku upokoji,nezapali sa a nezarastaju vhlpky.idealne oholit sa vecer a na noc si nechat posobit ten puder.
@h2 wau, nad tym pouvazujem.. je to dost lakave, na trvalo/dlhodobo sa ich zbavit.. lenze prave ze moja mama by sa toho bala, "poradila" by sa hned s ocom, a ten by mi to zakazal a povedal ze nemam vymyslat .. zopar € mam z roznasania novin, co je 20€ mesacne, takze nieco nasetrene mam, takze najlbizsie sa na to popytam u mojej kozmeticky nech mi poradi kde to u nas v meste robia. fakt dakujem za radu 🙂
@keziah jaj, tak teraz neviem ci som to dobre pomenovala, proste uz mam chlpky aj dalej, smerom k noham, na miestach kde pred tym neboli. (akoby sa "sirili" 😅 ) a este asi jedna viec - nie chlpky, to som nazvala tak jemne.. proste normalne tmave chlpy, ako vsade inde, aj tak celkovo na rukach ja mam dost tmave chlpy, to mi je tiez bolo este nedavno neprijemne, ale s tym som sa zmierila..
myslela som si ci nemam vela testosteronu - muzskeho hormonu, lebo mam este kopec inych problemov ako menzes raz za 3 mmesiace (ak vobec), atd. aj gynekolog mi robil testy, aj kozna .. a vraj hormony mam OK.
takze akoze som zdrava, ale pri tom nic nie je ako ma byt.. 😢
@januus ja by som ti odporucila endokrinologicke vysetrenie jednoznacne. Urićite odhali, v com je tvoj problem.
@patulka179 rozmyslam nad tym, ale preco ma uz tam sama doktorka neposlala ..teraz idu sviatky, tak asi sa do toho pustim v novom roku.. dakujem za radu. potom sa ozvem co je nove
Ja som kozmetička a bola som na školení na depiláciu, áno po depilácií zarastajú preto lebo sú oslabené a nevládzu preraziť kožu školitelka povedala len robit peeling a kvalitné ale napzaj kvalitné hydratačné mlieko a natierať rano vever( samozrejme aj pit vela vody) potom chlp lahsie vynde na povrch
to su problemy 😝