Zapáchajúci výtok u 14 ročnej dcérky

rebekad123
13. jún 2017

Ahojte kočky 🙂 Pred tým ako niektoré budete písať komentáre urážajúceho typu tak sa najprv zamyslite a keď sa Vám to nepáči tak zrušte a nestrácajte svoj drahocenný čas. Tie ktoré chcú pomôcť a poradiť čo robiť, vopred ďakujem 🙂 Moja dcéra má 14 rokov a už skoro 1-2 roky ju trápi veľmi zapáchajúci výtok (dozvedela som sa to až teraz). Každé ráno celé mokré pyžamo ( je veľmi silný) potom si dá úzke nohavice a v škole nemôže ani pohnúť nohami pretože to veľmi smrdí 🙂 Kúpili sme aj intímny gél, dáva si intímky, sprchuje sa aj ráno aj večer no nič nepomáha. Je to dosť zlé predsa len dospieva a musí to byť naozaj veľmi nepríjemné. Bude sa asi objednať ku gynekológovi (neviete niekto ako to bude prebiehať)? Mali ste niekto podobný problém?

lorela
13. jún 2017

"Asi" ku gynekológovi? Veď nikto iný nepomôže, len on...

Dovtedy bavlnené spodné prádlo a voľné nohavice.

domculik
13. jún 2017

@rebekad123 no jednoznacne ju hned objednaj ku gynekologovi, nemusi to byt iba esteticky problem, takze nevahat !

lienka_snehulienka
13. jún 2017

Rady tu už padli: gynekológ okamžite, bavlnená bielizeň, voľné oblečenie. Ak intímky, tak neparfumované, nepreháňať to zas s tým gélom a sprchovaním, ani nadmerná hygiena nerobí dobre.

Mňa ale zaujíma, ako sa dá rok-dva nevedieť o tom, že dcéra má takýto silný a zapáchajúci výtok, keď má každé ráno premočené pyžamo a v škole ani nemôže pohnúť nohami, lebo to tak veľmi smrdí... To si dva roky každý deň natajnáša prepiera pyžamo a nohavičky (a asi teda aj zapáchajúce oblečenie), aby to mama nezistila? Verím, že táto téma nie je reálna.

rebekad123
autor
13. jún 2017

@lienka_snehulienka Bohužiaľ reálna je 🙂 Vedela som že má výtoky ale má ich aj druhá dcéra no o tom mi ona nič nehovorila že je to také strašné ... Boli sme aj u detskej doktorky a tá povedala že výtoky sú normálne tak som to neriešila no potom sa všetko prevalilo všímala som si ju viac a viac a nakoniec povedala svoje trápenie 🙂 Nemusíte hneď útočiť že sa o ňu nestarám alebo niečo také samozrejme že som si to všimla no ako už píšem nevedela som o tom na 100% všetko

lienka_snehulienka
13. jún 2017

@rebekad123 Nikde som nenapísala, že sa o dcéru nestaráš. Len mi prišlo neuveriteľné nevedieť dva roky o probléme takej intenzity, ako popisuješ. V škole nemôže pohnúť nohami, lebo to tak veľmi zapácha, ale mama si to nevšimla? Ale ok, sú aj horšie veci, ktoré dokážu decká úspešne pred rodičmi zatajovať.

Každopádne, výtok je normálny, ale len do určitej miery. Čítaj tu: https://www.modrykonik.sk/vaginalny-vytok/ Takže šup s ňou ku gynekológovi a ten už povie viac.

rebekad123
autor
13. jún 2017

@lienka_snehulienka určite pôjdeme čo najskôr 🙂 Ďakujem veľmi pekne za všetky rady a typy kočky 🙂

tenerifka
13. jún 2017

@rebekad123 mozno ma aj poskodenu mikrofloru, ja by som ten gel uplne vylucila, staci sprchovanie cistou vodou.A zo stravy vylucit cukor a zaradit kysle probioticke vyrobky( biely jogurt, kefir)

wewika1
13. jún 2017

@rebekad123 pravdepodobne sa jedna o bakterialnu vaginozu a treba nasadit antibiotika Dceru je potrebne neodkladne objednat u lekara. Neliecene dlhodobe zapaly byvaju pricinou problemov s otehotnenim, kedze mozu sposobovat nepriechodnost vajickovodou, poskodenia uteru...

rebekad123
autor
13. jún 2017

Ďakujem kočky hneď s ňou pôjdem lenže máme problém a to ten že antibiotiká zrejme možné nebudú kedže dcéra práve berie tabletky na akné (veľmi silné) no neviem ako sa to bude riešiť každopádne ďakujem 🙂

kika311
13. jún 2017

Určite je to bakteriálna vaginóza mala to mladšia sestra nedostala ale antibiotika ale tablety ktoré sa zavádzajú dnu a za pár dní mala po probléme mala to z narušnej mikroflóry.. no lenže keď ma tvoja dcéra len 14 neviem či je to vhodné to už posúdi dr čo jej na to nasadí jednoznačne to treba riešiť s dr 🙂

snehuuulienka
13. jún 2017

@rebekad123
1-2 roky má každé ráno mokré pyžamo,a Ty si si nič nevšimla??????ll.....predsa tie pyžama si jej tie pyzama prala v práčke Ty ako mama,ako sa dá niečo také nevšimnúť????.....????no a predpokladám,že doma nohami hýbe,či....?

Celé mi to príde ako fór,a ak je toto pravda tak je to len a len gynekologický problém.
Ako to prebieha.....veď ako mama asi musíš vedieť ako prebieha gynekológ.prehliadka.ci???
Spraví jej kultiváciu,odošle do laboratória,tam to celé vyhodnotia a dr. jej nasadí liečbu.......

snehuuulienka
13. jún 2017

@lienka_snehulienka
Práve pozerám čo si napísala😊ešte aj Nicky máme podobné
No a súhlas s Tebou,píšem aj ja to isté ako sa dá také niečo nevidieť,necítiť.....aj mne príde táto téma ako dalsia z vymyslenych

zuzikak
13. jún 2017

suhlasim s dievcatami a @tenerifka. Treba okrem gynekologickej prehliadky podporit aj mikrofloru - viac probiotik (jogurty, acidko, pripadne probiotika z lekarne). Vytoky vacsinou vznikaju z prechodenych chorob, kde sa porusi imunita a tak isto pri jedeni privela cukru. Co sa tyka intimneho gelu, urcite ho pouziva ale neprehanala by som to. Mozno kazdy druhy den....Ak bude mat v tele bakterie, bude treba celkove preliecenie. Pravdepodobne dostane nejake sirokospektralne antibiotika. Co sa tyka prehliadky, nech sa dcera neobava. Je to pre tak mlade dievca nezvyk a urcite bude vysetrena cez konecnik. Nech si vezme aj intimku k dr aby pripadne videla zafarbenie vytoku....Rozhodne odporucam riesit urgentne. Aj dcera sa bude coskoro citit lepsie a sebaistejsie....

rebekad123
autor
13. jún 2017

@snehuuulienka Napísala som že ak máš problém neodpovedaj.. Tvoja odpoveď aj tak nikomu nepomohla 😉 A ak si myslíš že mám čas na fóry tak si na omyle nemám teda toľko času 🙂 A viem ako prebieha ale neviem ako prebieha takéto niečo čítala som o tom rôzne články... Aj ja som len človek preboha

rebekad123
autor
13. jún 2017

Ak si myslíte že som si tému vymyslela PROSÍM ... úprimne? je mi to jedno ... myslite si čo chcete. Pýtala som pomoc nie sprosté reči. Veľmi pekne ale ďakujem tým čo mi naozaj pomohli a nie tým čo tu mudrovali a pritom ešte napísali že som si tému vymyslela ja neviem prečo niektoré potrebujete stále vyvolávať hádky. Poviete mi načo by som si to akože vymýšľala? K čomu by mi to akože bolo?

snehuuulienka
13. jún 2017

@rebekad123
Rozmýšľam,že ak má problémy so silným akné,či to nemôže byť aj endokrinologicky problém(tzv.hormonálny)....ale to zistí gynekológ,ak by boli vytery ok.....môže to súvisieť aj s pohl,zľazami a ich nadmernými potnymi výlučkami atď...ale od toho tu je dr,aby to zistil😉

pehavcek
13. jún 2017

@rebekad123 urcite gynekolog. Prekonzultuj to so svojim. Normalne mu zavolaj. Vytoky su normalne do urcitej miery ale ak takto pachnu tak to treba preliecit. Netreba sa hanbit, mohli sa jej premnozit nejake bakterie prave z uzkych nohavic, ktore neluftuju, alebo na kupalisku (ked sedela v mokrych plavkach). Mozno vezme doktor vyter a mozno ju vysetri cez konecnik. Pripravila by som ju na to, ze je to uplne normalne vysetrenie a nemusi sa bat. A spytala by som sa ci chce aby som bola priamo pri vysetreni. Ale zavolaj svojmu gynekologovi. Pripadne by som sa jej spytala ci chce ist radsej ku zene. Nerobte z toho doma vedu, len jej ukaz, ze sa moze na teba obratit aj s intimnymi problemami a ze to spolu vyriesite.

jahodnicka
14. jún 2017

Ja jsem zrovna nekde cetla ze intimky se davat nemaji..potom se tam hromadi bakterie...ale chapu ze bez nich to asi zatim nepujde...musite k doktorovi....a to co nejdriv..drzim palce♡

lorela
14. jún 2017

@rebekad123
@jahodnicka Intimky by sa mali párkrát za deň meniť.

tom_i
14. jún 2017

nečítala som všetky odpovede, ale myslím si vyradiť na čas všetko tesné oblečenie, nohavičky kvalitná bavlna, dole sa neumývať sprcháčmi, ale nejakými intim gelmi napr. z radu http://www.lactacyd.sk/ , pri antibiotikách vždy doplnok porbiotiká, jesť kvalitné jogurty nie umeliny, na kupku resp. po ňom čo najskôr dole mokré plavky a samozrejme ak sa dá sprcha (ak môže plavky si tam aj striedať nech nemá na sebe mokré)

tom_i
14. jún 2017

a ešte ak si da intimku radšej často meniť a nedávať parfumované, rovnako aj vložky a tiež možno skúsiť spodné prádlo prať v práškoch sensitiv bez aviváže

lienka_snehulienka
14. jún 2017

@rebekad123 Pozri, ja som ti napísala, že verím, že téma nie je reálna preto, lebo mi pripadalo neuveriteľné, aby si dva roky nevedela o probléme takej intenzity, ako popisuješ. Dva roky znamenajú, že dcéra začala mať tieto problémy v dvanástich rokoch. A potýkať sa od dvanástich s nejakou neliečenou infekciou, mame rovno pod nosom... Ale uznala som, že sú aj horšie veci, ktoré deti dokážu pred rodičmi úspešne maskovať. Nemala som za cieľ vyvolávať hádku, len som sa nad tým celým pozastavila a nemyslím si, že som ti to napísala útočne alebo urážlivo.

Alebo je to tak, že od dvanástich začala mať "nejaké" výtoky (bežné), ale ten problém so zápachom a intenzitou netrvá tak dlho? Spomínaš, že berie silné lieky na akné. Aké? Nemajú v nežiaducich účinkoch písané práve niečo takéto? Gynekológovi o tých liekoch treba povedať a on už ti povie, či sa môžu kombinovať s liečbou, ktorú bude voliť on.

Do budúcna: Vysvetli dcére, že sa s problémami podobného druhu pravdepodobne ešte stretne a je dôležité, aby sa naučila pozorovať, čo jej nerobí dobre. Ja som si odkrútila svoje s opakovanými mykózami a teraz viem, že okrem iného mi vadia napríklad aj niektoré značky vložiek a tampónov. Alebo jeden voľnopredajný gél, ktorý som si kúpila pri začínajúcom probléme ako prvú pomoc, kým sa dostanem ku gynekológovi, mi to ešte zhoršil. Atď.

rebekad123
autor
14. jún 2017

@lienka_snehulienka Dobre beriem ale aj ja som len človek. V 12 začala mať bežné výtoky kt. nepáchli no odvtedy čo dostala prvú menštruáciu začalo to. Pochybujem, že výtoky sú z liekov, pretože tie veľmi vysušujú aj to dole presnejšie sa jedná o Roaccutane😊 neviem či ich poznáš ale jedná sa o lieky kt. zabraňujú mazovým žľazám vznik ďaľšieho akné. Tieto lieky sú veľký zaberák na telo ale na výtoky by to malo mať úplne iný vplyv . Nechcela som jej ich dovoliť aby niekto niečo zase nepísal...

laura0107
14. jún 2017

@rebekad123 kľudne ten výtok môže byť z roaccutanu..Nasadiť probiotiká dlhodobo ako už radili. A nejest sladké,aj sacharidov menej.ne jediné to pomohlo keď som bola nastrocna..Držím palce nech zato rýchlo upraví.poznam ti nepríjemné pocity z vlastnej skúsenosti.

rebekad123
autor
14. jún 2017

@laura0107 to si práve nemyslím pretože roaccutane začala brať iba pred mesiacom 😊 ale nevylučujem to (je to svinstvo)

laura0107
14. jún 2017

@rebekad123 tak potom možno nie to je príčina.a predtým nebrala nejaké antibiotiká,nebola chora?U mňa sa to tak začalo.

misscelaneous
14. jún 2017

Dievcata, ja som to mala tiez v puberte, mamina o tom ani netusila, hanbila som sa za to jak pes, prala som si sama, alebo som len narychlo prihadzovala, ked sa pralo rovno do pracky, radsej som nohavicky vyhodila, akoby som sa s tym mala priznat. A to mame inak fakt skvely vztah. Ked som sa jej priznala, to uz som mala aj mikozy, tak to aj bolelo a svrbelo, resp. si vsimla ze som pricasto v sprche. A ak by niekoho napadlo, bola som v tom obdobi panna. Takze prosim nesudte mamicku, pubertaci vedia zatajovat dlllllho 🙂 k teme, pomohla mi navsteva gynekologa, dal mi dve balenia "karameliek" (teraz uz viem, ze je to macmiror :D ) Doteraz si tiez pamatam, ako som sedela v skole a bala sa pohnut, po skole rovno domov do sprchy, intimky som menila kazdu hodinu ... Drzim palce, nech vam to prejde a nech sa ma dcerka lepsie. A ako pise @lienka_snehulienka porozpravaj sa s dcerou, ze si rada, ze sa ti zdoverila, ze bohuzial takymito problemami trpi mnoho zien a aj dlho budu. A navsteva gyndy pre mna bola vykupenim, absolutne som neriesila, co sa tam bude diat, len som dufala ze mi pomoze.

babulka82
14. jún 2017

@rebekad123 ja som mala takyto vytok no nie 2 roky samozrejme 🙂 doktorka ma len pozrela dala lieky na vkladanie aj Atb do ust a za 2 dni bolo po vytoku.Samozrejme lieky douzivat.Vraj to je bakterialna vaginoza.

lienka_snehulienka
14. jún 2017

@rebekad123 Roaccutane poznám z počutia, ale netuším, aké môže mať vedľajšie účinky, čo sa tohto týka. Len mi napadlo, keď si spomínala lieky, či tam nemôže byť súvislosť. Ono je to celkovo s týmito ženskými problémami komplikované, lebo u každého je ten spúšťač iný. Boli časy, keď som sa nonstop ládovala sladkým a nič mi nebolo a potom som mávala mykózy každú chvíľu bez zjavnej príčiny. Poznám babu, ktorá ich mávala vždy, keď zjedla nivu alebo iný plesňový syr.

@misscelaneous Uznala som, že decká dokážu zatajovať aj horšie veci, veď koľko je takých rodín, kde majú trebárs bulimičky a rodičia si nič nevšimli. Len som proste asi ten úvodný príspevok autorky vzala až príliš doslovne a nevedela som si predstaviť, ako sa stalo, že mama si nevšimla napr. zapáchajúce oblečenie a pod. Tú hanbu si viem predstaviť, aj tú snahu utajiť to, len mi nešlo do hlavy, ako sa to dá. Ale tak asi som si to odvodila viac od podmienok, v ktorých som bola v puberte ja sama - maličký byt, v ktorom nebola šanca, že by som si sama každý deň preprala a vysušila veci tak, aby to uniklo maminej pozornosti. Nehovoriac o tom, že ak by som povyhadzovala nohavičky, tak by som za ňou jedného dňa musela prísť s tým, že potrebujem nové a to by sa nedalo uhrať 🙂 Veď ona si po pár dňoch všimla aj to, že si zrazu každý deň umývam vlasy lebo som dostala v tej dobe nový šampón Elseve a verila som, že ak ho budem používať každý deň, vlasy mi porastú rýchlejšie a budú aj hustejšie 😀

misscelaneous
14. jún 2017

@lienka_snehulienka ano, jasne, ja som ta spomenula v prispevku s tym, ze si dobre napisala, nech sa s dcerkou rozprava a nech mlada vie, ze moze za mamou prist s cimkolvek a hlavne zdravotnym. A k tym nohavickam: mam tetu, ktora mi doteraz :D kupuje spodne pradlo, utierky, obliecky a taketo druhy textilu na kazdy jeden sviatok a aj len tak, takze u nas ho bolo vzdy odvyse. A nevyhadzovala som kazde, len ked to "inak neslo" 🙂 moj point je v tom, ze chapem jej dceru, presla som si tym a da sa utajit ked velmi chces, no ocividne nie naveky. A ako si ty mala sampon :D ja som sa drhla s " Oxy s akne zatoci" a dobre som si dototo plet. Vselico vie takemu pubertakovi v hlave skrsnut ;)