Ahojte prosím vás o radu. Dcérka 10 rokov je zodpovedná a šikovná vie si poradiť vo všetkom no jedna vec ma na nej štve. Dovolím jej chodiť von s kamoškou väčšinou sú len tu na sídlisku no niekedy idú do OC. Mhd poznajú ide priamo nie je žiaden problém. No dcéra opätovne nedvíha telefón. Ide do obchodu nedvíha. Je na ihrisku nedvíha. Teraz nedvíha. Nie som žiadna stíhačka nevolám jej 3x za hodinu ale keď sakra volám nevie si dat telefón nahlas a zdvihnúť. Bola napomenuta veľakrát a mne už tečú nervy. Zakázali by ste jej chodiť von? Pripadne po týždni by ste ju pustili ci sa poučila a telefón zdvihne? Volala som aj jej kamoške samozrejme ani ona nedvíha. Som na prášky
Toto je asi nejaka moda, mat telefon na tichom rezime. Moja to robi tiez a mne z toho tecu nervy. Ako pises, nie je to o tom ze jej potrebujem vyvolavat, ale ked treba chcem sa jej dovolat. Minuly tyzden za to skutocne dostala zaracha. Odvtedy dviha…ale dokedy🙈
Určite áno, po týždni by som skúsila, či sa jej sluch vrátil.
Pamätám si, že moja sestra toto tiež stále robila. Ale bola staršia, asi mala 13. Nekontrolovali ju, no keď niečo chceli tak nedvíhala a vždy mala na tichom režime mobil. Tiež to riešili s tým, že jej zakázali ísť von. Samozrejme po rozhovoroch atď. Teraz ma 30 a stále nedvíha 🤣🤣
kup jej na vianoce smart hodiny a aj ked bude mat vypnute zvonenie hodinky ju upozornia .. ale inak ano dala by som jej trest ..dohoda je dohoda ..
Skús jej poslať správu, možno je jej "trápne" telefonovať s mamou pred kamoškami.
Zakázala som. A zázrakom sa to zlepšilo.
Ani ona spatne nezavola? Ak nie vzala by som jej mobil. Naco jej bude ked aj tak ho nepouziva?
Minule uviedli, že mladým to vyvoláva stres, že radšej píšu😂 Ale áno, mala by zaracha, aspoň jeden deň, kým sa nenaučí, že treba reagovať.
Ja mám 24 a doteraz keď máme nezdvihnem a nájdem si Zmeškaný hovor tak príde na mňa úzkosť že ma zabije 😂.
Ja som bola taká istá. Ale potom keď na mňa nahukala raz že prečo nedviham tam odvtedy stále som dvíhala a keď som chodila na diskotéky tak každé dve hodiny písala SMS.
Takže ak nezaberá rozhovor tak určite skús to zaracha.
Takže je to bežné 🤣🙈 človek aby doma zosalel. Možno sa jej po treste vráti sluch
Ja mám ešte malú dcéru, ale keď som s ňou na ihrisku, počujem ako sa mamičky sťažujú, presne na 10-11 ročné deti, že nezdvíhajú telefón. Aj kámoška už bola vytočenán do nepríčetna, keď jej 11 ročná dcéra nezdvíhala a keď sa po hodine ukázala na ihrisku, tak pred každým na ňu mama nakričala a dala jej zaracha. Dokonca som bola svedkom aj toho, ako jedna mamička, nepoznala som ju, normálne dala facku dcére, lebo jej nezdvíhala telefón, to dievča ani nepíplo, ani slzu nevyronilo.
Neviem, ako sa zachovám, keď príde na nás ale určite ak by toto robilo moje dieťa, tak by von nešlo, nejde o nedôveru, ale proste ako rodič - matka, sa o svoje dieťa bojím a to dieťa musí pochopiť, že potrebujeme zistiť, či je v poriadku alebo nie.
Áno, zakázala a len 10-ročnej dupľom...týmto prístupom dcérka len dokazuje, že ešte nie je až natoľko zodpovedná, ako ju opisuješ v úvode príspevku.
Je to bežné a nerobia to naschvál, nie v tom veku.. mobil vo vrecku ci ruksaku a myslienky úplne niekde inde...
Možno by nebolo zle jej kúpiť smart hodinky, sparovat s telefónom, ktorý je v ruksaku. Keď jej budeš volať tak na ruke si to vsimne. A áno dôrazne jej treba vystreliť, že dvíhať telefón musí a tiež ho musí občas skontrolovať. Ak nepomáha, tak zákaz je na mieste.
Určite by som dala trest nám stačilo pohroziť že večer jej vezmem mobil alebo nepôjde na počítač a hneď zdvíhala a u nás je ešte dodržať čas príchodu domov a ona ma teraz 16 je deviatačky a mysli si že môže všetko mala si vidieť keď dostala týždeň zaracha a nesmela ísť na tréning myslela si že jej to prejde ale teraz už je včas doma ma toho času menej máva tréningy tak využila den keď ešte mala voľno
10rocna je velmi mala na to aby bola sama von tak ze ju nedokazem skontrolovat ze nedviha.
Dlho by von nesla
Vy ste tu hrozné, mali by ste byť radi, že sa dobre bavia a nedržia mobil v ruke. Vy by ste si zaslúžili trest, neviete ovládať ani svoje emócie. Nemyslím si, že nezdvihaju zámerne. Kúpte im Smart hodinky, ktoré im zavibruju keď budete volať. Normálne ma to vytočilo, nechcela by som takúto matku, a dostať za nič.
Pozri zobrala by som jej telefón na 10 dní .S tým že keď ho nepotrebuje a nedvíha tak ani doma ho nepotrebuje. A by si videla ako by sa o pár dni trhala ti dvihnúť mobil
Nemyslím to vôbec v zlom, naozaj len zo zvedavosti - prosím Ta, o aké mesto ide? Len ma to zaujima na porovnanie, lebo v BA moju už-skoro-10-ročnú teda samu na MHD do OC nepustím. Tak si chcem porovnať či je to mensie mesto, alebo som len uzkostliva mater 🙈😅
vy ste tu vsetky vekova kategoria deti s mobilom (myslim ci aj vas neustale rodica telefonicky kontrolovali? preco im mate potrebu volat? je to ich cas s priatelmi mne by to ako dietatu strasne vadilo. mam syna tiez chodi sam von ale nikdy mu nevolam. ma telefon na to aby zavolal on mne ak nieco treba. a ina sa dohodneme ako kedysi v dobe bez mobilov kam ide a kedy pride.
Aby som odpovedala - chodi sem tam sama do školy a zo školy (pesi, kusok) a niekdy na ihrisko (tiež pri dome), ale ma smart hodinky volacie, takze je dostupná a zdvíha. Keby nie tak zosaliem a proste by skončil tento systém.
@pralinka25 no asi preto že dnešné detí nevedia čo je to zodpovednosť. Ja keď si predstavím že za mojich čias nemal skoro ani pevnú linku kazdi ale keď mama povedala že o 6 doma tak sme bolí doma . Keď povedala že pokiaľ prídem z roboty tak nevh máš urobené domáce úlohy, vynesene smeti a prípadne umyté riady. Tak sme išli ako namelasteny blesk. Len aby sme mohli ísť vonku. Dnes nemajú deti žiadne povinnosti a tým pádom salám trenky
Mam 14r dcéru, ako 10rocna chodila jedine tak na ihrisko pred bytovku, kde som ju videla, žiaden mobil nemala. Alebo išla ku kamarátke, ale vedela som ku ktorej, a mala dozor. Ani by ma nehlo ju pustiť so staršou kamarátkou dO obchodného centra, alebo inde, kde nemám poňatia, kde je, s kým je a čo robí. Aj keby mala mobil.
Teraz dcéra keď ide von, povie, že ide s tým a tým tam a tam a do 20tej sa musí hlásiť.
@bykaterina no ved prave podla mna treba zacat tu a nie ich neustale stalkovat. akoze ani ten moj syn nie je dokonaly ale ked nesplni dohodu riesime to. len teda mne osobne napriklad vadi ked niekto vie ze som niekde vonku a vola mi aj tak. je mi to neprijemne. aj tym detom to je podla mna neprijemne a ked su vonku traja styria a kazdemu v inom case volaju rodicia ved sa suvisle ani neporozpravaju.
@ketrint tvoja dcera nechodi von? 🤨
@pralinka25 no to máš pravdu ale to je že celkovo detí teraz sú také na obraz rodičov. Ja to vidím na krstnatach ona má 10 vonku ledva pozdraví ale lesk na ústach má a mobil v ruke a tvári sa ako madam 🤦 aj má.to sralo že má problém pozdraviť teraz to už neriešim leno by ma piclo a stále byť ako Hitler a snažiť sa ju trošku usmerniť? Nemá to už význam
Tak ja mojim nevyvolávam, prijde mi to strapnovanie pred kamosmi, ze maminka kontroluje... zdieľajú mi cez Google svoju polohu, to mi staci😅🤣Keď meškajú, alebo vidia,že bude meškať, volajú oni... pravdu , keď tak rozmýšľam ešte nikdy nikto neprišiel (bez zavolania) neskoro... ale moji sú samostatne jednotky chodia každý deň sami autobusmi cez pár dedin už od tretej triedy... chalani teraz 50 minút z mesta zo skoly. Sami na kruzky na bicykloch a kolobezkach aj pár dedin ďalej.. ja vozim ked je tma v zime.. do mesta po skole idu tiez casto, dohodneme sa rano ....nerobme zas, že nevedia co a ako všetky deti...
@bykaterina to ano. deti su ine ale to je tak stale aj my sme boli ini ako nasi rodicia a ti zas ako ich rodicia. ja sa teda snazim v nich vzbudit nejaku zopovednost. nie vzdy to ide ale to telefonovanie mi pride neprijemne. da sa to aj inak.
Hodila by som s nou rec este raz, bud zapne zvonenie a bude dvihat, alebo jej dam vychadzky do 17tej a bude o 17tej doma.
Rovnako by som jej zapla lokalizaciu, aby som vedela kde je. Bez toho by som 10r nenechala len tak chodit hore dole po sidlisku, shoppingoch atd.
ja mam syna 11rocneho a do nepricetna ma toto vytaca. ja som mojmu za kzde nezdvohnutie zatrhla dalsi den ist. prenho je to dost velky trest lebo stale je vonku… za toto leto sa to stalo len 2x