Zákaz pitia kávy na stredoškolskom internáte

morfium
16. sep 2021

je možne aby synovi a teda vsetkym ubytovanym zakazali na internate pitie kavy a kofeinovych napojov?jedna sa o internat SPSSTT ,vyhlasenie hlavnej veducej internatu na zaciatku skolskeho roka,podotykam syn uz bude mat 18 rokov,ale nechapem ako mozu zakazat pitie kavy studentom,na stranke maju samozrejme nie alkohol,drogy ale kavu?moze sa ohradit na nejaku vyhlasku,zakon,ze mu tato vec nemoze byt odopreta?este na zaver ze budu sledovany ci odoberaju stravu ak nie tak vychovavatel moze prist dotycnemu na izbu a zo skrinky mu zobrat jedlo,lebo sa ma stravovat v jedalni ,co uz je uplne na hlavu,skoda ze nemame zvukovy zaznam z tohto stretnutia,ale verim synovi ze si nevymysla
ma niekto podobne skusenosti?

janai1
16. sep 2021

@morfium a ako mu dokážu že pil kávu?

simsalabim
16. sep 2021

@morfium ja by som asi isla na to opacne - nech ta veduca da synovi pisomne pravidla - a nech tam je spomenuta kava aj povinnost sa stravovat. A ak to tam bude tak, ako syn hovori, to sa bude dat pravne napadnut pri dospelom.

bona_dea
16. sep 2021

Nestresovala by som sa 🙂. Absolutne nezmysly, naozaj nemozu dospelemu cloveku zakazat pit kavu a raz by mojmu dietatu nejaky vychovavatel isiel vziat jedlo do skrinky. Fakt len raz. Potom by uz nemal chut tam ani pracovat 🙂.
Nie je povinne stravovat sa v skolskej jedalni, kludne si moze kazdy den aj objednavat donasku, vychovavatela do toho 💩.

mogaa
16. sep 2021

@morfium ono je rozdiel stedoškolský internát a vysokoškolský internát....pravidlá na stredoškolskom internáte sú rovnaké či má študent 15alebo 18rokov, jednoducho ich nemôžu stanovovať podľa veku ale pre všetkých sú jednotné...toľko k tej káve....čo sa týja jedálne, každý interát má svoje pravidlá, čiže ak tam je súčasťou ceny strava, tak to treba akceptovať....ono jedna vec sú sladkosti v skrinkách na internáte a druhá ak si tam študenti nakúpia chlieb ktorí im tam plesnivie a predpokladá že chladničky na stravu tiež nie sú súčasťou izieb......

bona_dea
16. sep 2021

@mogaa A 15 ročný prečo nemôže piť kávu? V prváku som rovno zo školy šla s kamoškami na espresso 🤷‍♀️

mogaa
16. sep 2021

@bona_dea treba to brať tak že za dieťa,( lebo v tomto veku sú to stále deti) je zodpovedný na internáte vychovávateľ.....ak sa 15ročný predávkuje kofeínom, lebo nenahovárajme si že takéto decká si nekúpia cestou zo školy energeťáky či napr.tú kávu, tak ak by to bolo na intráku povolené - kto bude zodpovedný? to 15ročné dieťa?

marsmykkok
16. sep 2021

S tou stravou aj chápem, predpokladám, že nemajú na izbe kuchynku s chladničkou a nejaké staré, plesnivé veci môžu prilákať rôzny hmyz, hlodavce, nie je to dobré z hygienického hľadiska.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mogaa
16. sep 2021

@bona_dea tam nejde o 1 kávu, ale komplexne o kofeínové nápoje....

didi2102
16. sep 2021

@mogaa jediná čo to pochopila

jej syn bude mať len 18,čiže je ešte pod zákonom , predpokladám ss internát a t sú proste dané pravidlá inak, zodpovedný je dozor na internáte ,my sme ale mali tiež na VŠ že nepoužívať žiadne spotrebiče,nevarit na izbe ,žiaden alkohol atď samozrejme sa nič nedodržiavali s tým že keby na hocičo prídu vyhodia ta za nedodržiavanie pravidiel, škodu hradime my

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
didi2102
16. sep 2021

@morfium a ako si stanovy internát pravidlá je ich,uuurcite sú v ich poriadku zapísané, tak ako napr na niektorých za berú mobily atď a majú to len v školskom poriadku,ak sa ti to nepáči nájdi mu iné ubytovanie

masinka
16. sep 2021

Na intraku som nebola, ale robievali sme tabory pre -nastrocnych. Tam sme tiez prvy den zhabali vsetko jedlo co si decka dovliekli z domu, lebo niektori experti boli schopni mat salam tyzden v rozhorucenom stave a potom ho zjest a za priotravene decko bol zodpovedny veduci.

mpg
16. sep 2021

@morfium Ak majú také podmienky, treba sa prispôsobiť.

masinka
16. sep 2021

pozeram ze tam mam preklep - v rozhorucenom stane, nie stave

morfium
autor
17. sep 2021

dakujem za nazory,myslim ze nie su pravidla nastavene vseobecne co sa moze a co nie,tak to chapem ze ked si v danom internate povedia ze kofeinove napoje nie tak musi byť po ich vôli - inak budu decku robit zle,napr.nepustanie na vychadzky,skor mi slo o to ze nemozem najst ziadne prava studentov vseobecne co mozu,v tomto pripade kavičku,v internatnom poriadku maju len zakaz fajcenia,alkohol a samozrejme drogy,káva nic z toho nieje pokial viem,asi to bude musiet vydrzat ci urobit sa natajno a rychlo vypit inak to nepojde,co sa tyka toho vyhodenia a zobratia stravy ak mu najdu v skrinke ked sa nestravuje v jedalni ,ked ma zaplatene myslim ,ze to je pravne napadnutelne v tom ,ze to je zasah do jeho majetku,v podstate by som to bral ako šikanu a kradež co by bolo pre konkretneho premotyvovaneho vychovavatela asi neprijemne,dakujem za vase nazory

ankaanka1977
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
roobett
Odpoveď bola odstránená
Zobraz