Výučný list externe

saturn87
9. mar 2024

Dobrý večer,

Už som tu raz písal ohľadom externej formy štúdia. Na koľko by som si chcel dorobiť aspoň ten výučný list. Maturita by sa potom uvidela. Viete mi poradiť nejakú školu, kde sa dá čisto externe dopracovať k výučnému listu, respektíve je tu vôbec táka možnosť ? Lebo nikde som na nič také nenarazil, žeby nejaká škola takúto možnosť aj mala. Samozrejme zatiaľ vychádzam len z informácii ktoré máju školy zverejnené na svojich weboch. Priamo som jednotlive školy zatiaľ neoslovoval.Ďakujem za každú zmysluplnú odpoveď

kacena4
9. mar 2024

a to chces hociaky vyucny list? naco? vsak si sprav to co ta bavi a co by si chcel robit, cim by si sa chcel zivit. nevidim dovod robit si skolu v dospelosti len kvoli papieru

yelena159
9. mar 2024

@kacena4 "Len kvôli papieru". Teraz ťa pomaly ani na miesto predavačky neprijímu, keď nemáš maturitu. Máš obmedzený počet rekvalifikačných kurzov, na ktoré môžeš ísť. A ďalšia vec, čo keď neviem, čo ma baví až tak, žeby som to mala za povolanie? Každý hovorí, že aspoň maturitu treba mať.

tanyan
9. mar 2024

Stredné školy štandardne neponúkajú externé štúdium. Skôr je to v ponuke súkromných stredných škôl. Skús osloviť mailom školy vo svojom okolí či je u nich možnosť denného štúdia s individuálnym študijným plánom, kde by si absolvoval konzultácie a skúšky podľa vopred dohodnutého plánu.

kacena4
10. mar 2024

@yelena159 ale tu sa nebavime o maturite ale vyucnom liste ktory je dokladom o vzdelani v odbore