Vysvedčenie na gymnáziu

23. jún 2021

Ahojte som v druhom ročníku na gymnáziu a budem mať na vysvedčení 3 trojky a to z matiky,fyziky a chemie. Je to podla vas na dievča moc zlé?

hindakus
23. jún 2021

"na dievča" ?!? Takže ty počítaš s tým, že ak chceš byť v živote úspešná, musíš dosahovať lepšie výsledky ako muži ... mmmm...

janai1
23. jún 2021

Tento postoj je "na dievča" dosť zlý 😏

simsalabim
23. jún 2021

Ja som maka na gympli presne tri 3 z presne tvojich predmetov. Popravde by som si z matiky zasluzila 4, ale za sociku by som sa so 4 nedostala VS, takze som mala 3 z milosti. Z ostatnych same 1. A vystudovala som s cervenym diplomom dve VS aj PhD. mam. Nemyslim si, ze trojka je zla znamka. A tiez zastavam nazor, ze uz na gymnaziu by vo vyssich rocnikoch mohli dovolit studentom profilovat sa a z niektorych predmetov - napr z tej matiky - mat zakladnu uroven aj pokrocilu a studenti by si vyberali ako v USA. A este podotknem, ze v praci s matikou prichadzam do styku - konkretne so statistikou.

janka_266
23. jún 2021

Ak chcete študovať na matfyze alebo na medicíne, tak hej, ak niečo iné, tak sa to dá prežiť. Teda ak je to preto, že Vám to naozaj nejde a nie, že sa Vám nechcelo učiť 🤷‍♀️

jaga18
23. jún 2021

Syn mal jeden rok 2 trojky na gymply, lebo bol hnily sa učiťto, čo nepokladal za dôležité, keďže sa pripravoval na prijímačky na medicinu. Na medicíne sa ho nik nepýtal, aké mal známky na vysvedčení... urobil prijímačky, prijali ho na 3 školy (lekárske fakulty) a ešte si mohol vyberať, na ktorú pôjde....
Dcéra bude mať teraz na gymply dokonca 4! z chémie, má to v paži... 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Známky na vysvecku nie sú všetko... Ale treba makať na tom, čo bude pre teba dôležité v budúcnosti, aký smer si vyberieš... Nie každý musí študovať medicinu, či matematické odbory....

gabrielkaa
23. jún 2021

nie nemyslim si. znamky nie su zadarmo, a aj trojku si si musela zasluzit. Ja mam dceru druhacku na gympli, a na trojku musíš zvládnut učivo na 75% a viac. Presne taketo mat-fyz kombinacie jej moc nesedia. Jazyky a ostatne jej ide na vybornu.

dskjhfdlkdjhl
23. jún 2021

Je uplne jedno, co si kto mysli o takomto vysvedceni, podstatne je, aby si si nasla to, co Ta bavi a tomu sa poriadne venovala. Predpokladam, ze neplanujes studovat nic, kde by tieto predmety hrali dolezitu ulohu, lebo ak ano, tak potom by si v nich mala pridat. Navyse, znamky nie vzdy odrazaju realitu, podstatne su vedomosti, nie znamky.

evabb35
23. jún 2021

Prečo trojka? Aké tam boli známky počas celého školského roku? Aké známky prevažovali? 3? 2? 5?Bol priemer medzi 3-4 a nakoniec sa to vytiahlo na 3 alebo bol priemer 2-3 a nakoniec sa to zaokrúhlilo na 3? Ak prevažovali 3, 4 a boli aj 5 a tá 3 na vysvedčení je z milosti, tak je to nie je dobré. Navyše to učivo bude vo vyšších ročníkoch chýbať.

autor
23. jún 2021

@evabb35 z nicoho som nemala priemer medzi 3-4. Z matiky mám samé trojky, z fyziky v podstate tiež a z chemie som bola na dvojku ale posledný test som nejak pokazila takze tak

autor
23. jún 2021

@dskjhfdlkdjhl nie nie určite neplánujem ísť študovať tieto predmety :D nemám na ne hlavu a nezaujímajú ma

evabb35
23. jún 2021

Tak to nie je až také zúfalé.

evabb35
23. jún 2021

Matike a fyzike sa treba venovať trošku na gympli. Ono sa to nezdá, je toho učiva dosť veľa, takže ak sa študent donúti venovať aj tomu, čo ho nezaujíma, tak tá 2 sa dá dosiahnuť.

evabb35
23. jún 2021

Keby si, ako píšeš, nemala hlavu na matiku, tak neprejdeš cez prijímačky.

nafka0483
23. jún 2021

Jaaaaj stereotypy... ze na chlapca v pohode, lebo to sa ocakava, ze chlapci budu menej sustredeni, neposlusni, ze ucenie im nemusi ist az tak dobre? A na dievca zle, lebo dievcatak maju byt poslusne, slusne, davat pozor na hodinach a mat skvely prospech?

Ale noooo, nezijeme 100 rokov dozadu ;)

bennn
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
andrejka1974
23. jún 2021

Ja som mala v druhom jednu stvorku a maturitu som spravila s vyznamenanim mala som 3 jednotky a 2 dvojky a teraz robim u manzela v praci stolarsku robotu

ivangeline
24. jún 2021

Tazko povedat...ty vies...ci si sa snazila a je to spravodlive hodnotenie. :D Dievca/nedievca..tieto predmety su tazsie a nejdu vsetkym. ;)

katecameron
24. jún 2021

No musím povedať že môj syn tiež 2na gymnáziu ide mať sólovú svoju a inak čisté 1 .
Či je to zle? Záleží od toho či si to flakala ,alebo to nezvládla lepšie.Az si to flakala tak sa nad sebou zamysli a snaž sa v 3.rocniku.Nezabudaj učíš sa pre seba
Ale v globále to nieje až taká tragédia

ivka225
24. jún 2021

A co ta zaujima, co chces studovat?

autor
24. jún 2021

@ivka225 asi psychológiu

simsalabim
24. jún 2021

Na psychologiu sa robia prijimacky, do uvahy sa v mojich casoch brala biologia a anglictina ako profilove predmety a aj cele vysvedcenie ( to bol socik). V psychologii mozes prist do styku prave s tou statistikou, ale v dnesnej dobe to znacne ulahcuje technika, ja som este zazila mechanicke pocitanie 😨 Napriek tomu, tejto oblasti matiky sa pri studiu psychologie nevyhnes.

autor
24. jún 2021

@simsalabim no super😅😅 ale stále radšej biológiu ako chemiu a s angličtinou nemam problém

simsalabim
24. jún 2021

No pozri, ja s mojimi 4 a 5 z pisomiek z matiky a s nejakymi 3 z ustnej odpovede na gymnaziu som tu statistiku dala na jednotku - je to predsa len cast matiky a pre mna relativne zrozumitelna, neviem ako pre teba. Venovla som jej velmi vela casu a namahy, naozaj vela. Samozrejme, ze sa mi na skuske zadarilo, mohlo to dopadnut aj horsie. Daj si do google psychologia a statistika, urcite ti ju vyhodi medzi povinnymi predmetmi a najdes tam aj obsah predmetu. Teraz ale rozmyslam, ze ci sa u mna nebrala rustina ako profilovy predmet... uz si to nepamatam, ale studijne texty boli aj v anglictine aj v rustine v tej dobe. Dnes to ale urcite bude anglictina.

evkamotka
30. jún 2021

Tiez sa mi na gympli raz podarila, 3 z fyziky na pol roka. a som tu, aj VS mam ;)
Celkovo aby som mala matiku na 2, musela som nad nou dost sediet a pocitat. Na chemiu sme mali profku, ze som v ucive dosť plavala, slabucko vysvetlene.... Nejako som to vzdy uhrala na 2 a na fyzike sme mali zakompkexovanu rarohu, rozdávala zle znamky dost rada a naschval, takze 3 mali mnohi aj nepravom. Takze podla mna je dost lahke dostat 3,staci zlomyselna ucitelka, slabe vysvetlenie, pokafrana posledna pisomka...

autor
1. júl 2021

@evkamotka nakoniec som z tej fyziky dostala dvojku, prekvapenie😂

sasesoe
2. júl 2021

Ahoj, toto su predmety, ktore vyzaduju systematicku pracu a aktivne pocitanie / vysvetlovanie (niekomu inemu), aby si zistila, ci tomu skutocne rozumies. Nie je dolezite, ci znamky su dost dobre na dievca, ale ci su dost dobre pre Teba - Tvoje plany po gymku - na aku VS planujes a ake su tam podmienky. 90% VS ma min 1 semester matematiku. Na druhej strane, znamky nie vzdy dostatocne odzrkadluju vedomosti a mnohe uvebnice, ci vyucovacie hodiny su priserne nezazivne. Mozno skus ist na to z druheho konca - klad si otazky a hladaj na ne odpovede. Internet ponuka obrovske mnozstvo moznosti a stidovat mozes z inycg zdrojov. Tieto predmety su uzitocne i kvoli tomu, ze ucia "mysliet" - hladat chybu, riesenie, pozriet sa na vec z inych uhlov, zistovat AKO veci okolo nas funguju

jozefina68
3. júl 2021

ser na to

sundew
1. júl 2022

Ma gympli som mala aj horsie známky (puberta 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️) a nakoniec mam aj PhD, je to vsetko o tom ako clovek velmi chce a ci je trpezlivý a nevzdáva sa…a hlavne nepozeraj na to ci so dievca ale chlapec!moze robit co len chces!!! Je to vsetko vo tvojich rukach 💪💪💪