Výška vreckového pre 16 ročného syna

mamulka211
26. máj 2015

Syn chodi na strednu do mesta vzdialenenho 20 km. Mesacne mu davam vreckove cca 15 eur, co ma len tak pre seba, ked ma na nieco chut, ale mali sa mu, ake velke vreckove davate svojim pubertalnym detom. Viem, ze to zalezi na roddinnom rozpocte, ale aj tak, ake vysoke vreckove je take optimlane v dnesnej dobe?

bonaqa2013
26. máj 2015

@mamulka211 syn chodil na 8 roč. gymn do mesta - teda od 10 rokov a nedostával žiadne e. v súčasnosti chodí na VŠ do mesta 30 km - 10 e na týždeň. Cestovné, desiatu - dostáva, domov chodí denne. viac to nejde som na RD a za nim sú ešte ďalšie 3 deti.

lilimoni
26. máj 2015

Sesterka dava 15 rocnej podla rocneho obdobia. Na leto ma 10 tyzdenne lebo na zrzku chce ist alebo s kamoskami na kofolu 🙂 v zime jej stacilo 20 na mesiac 🙂

barbora_t
26. máj 2015

jako študent som nikdy nemala žiadne vreckove (mam 21r.) mne naši vždy kupili čo potrebujem, poprípade dali nejake to € kym som nebrigadovala...myslím že tých 5-10€/na týždenne je tak primer, ale to zaleží aj od príjmu a štedrosti rodičov...

sissy27
26. máj 2015

@mamulka211 ak má zaplatené cestovné, školské veci aj stravu, tak 15-20€ je v pohode... Ak mu je málo, môže ísť brigádovať...

srnka1122
26. máj 2015

Ked som chodila na strednu dostavala som od nasich 200 eur mesacne...aminala som ich na hluposti,uplne by mi stacilo 20 na tyzden..sem tam s kamoskami do mesta a tak..

lilimoni
26. máj 2015

Ja za svojich cias na strednej ma cakala rano desiata, cigi a 50 koron. Cize asi tak 2€ na den je v pohode 🙂

enka81
26. máj 2015

@lilimoni tebe na strednej davali rodicia cigarety a 50 korun na den? Fuha, to si mala riadne benevolentnych rodicov.

lilimoni
26. máj 2015

@enka81 ja som chodila stale na brigosky aby som mala na cigi a kamaratov a zhorsil sa mi prospech z 2 na 3 - 4. Tak po dlhej debate som priznala farbu, preco makam a nestudim. Povolili mi fajcit doma na skusku a zacala som mat jednicky 😀 motivacia jak hovado pre pubertiacku 😉

malabiba
26. máj 2015

@mamulka211 nedávam pravidelne, no spolu je to tak 20-30 €....najviac minie na jedlo, pitie

simsalabim
26. máj 2015

Moja starsia dostava podla znamok za predchadzajuci polrok, momentalne 7€ tyzdenne.

sisaka
26. máj 2015

@mamulka211 dcere 16 ročnej $200 mesačne, ale nepravidelne, mužovi treba často pripomínať, čo ju nebaví, tak nie každý mesiac dostane, ale robí 2-3x do týždňa pár hodín, tam si zarobí cca $600, tak nie je odkázaná na vreckové... Býva s nami, autobus do školy ju stojí $70, zväčša ho platíme my. Oblečenie potrebné kupujem zvacsa ja, všetko extra, čo "musí" mat, ale mne sa to zdá zbytočne si kúpi zo svojich, napr, ked potrebuje kabelku za $200, podprsenku za $60, kavicku v Starbucks denne za $5-6 ......

net550
18. jan 2016

20€? Ved to miniem v automate za 10 minut... 😵

vroni
18. jan 2016

No, moja stvrtacka ma styri eura na tyzden (ale zatial ich skreckuje, ma este takmer vsetko, vreckove dostava druhy rok), mne sa zda 15 euro na mesiac malo, ja by som davala 10 euro na tyzden, ale s tym, ze kino a podobne aktivity su uz v jeho rezii, to je jeho problem. Mne pripada dolezite, aby sa deti naucili zaobchadzat s peniazmi a mali aj vlastnu financnu zodpovednost a nie ze "rodicia mi kupia vsetko, co potrebujem" a "daju mi, ked potrebujem". V praci tiez dostanu vyplatu len raz do mesiaca a fixnu sumu, to su potom pre niektorych ine stresy....

sardinka335
18. jan 2016

@net550 však ale na čo to minieš? Na sprostosti....

wieruska1
18. jan 2016

podla toho kolko ti tvoj rozpocet dovoli ale teda 15€ na mesiac? ja som pred 15 rokmi dostavala tolko na tyzden a este vlastne viac lebo som dostala 500SKK...... na kino, kofolu, kupalisko...... toto je podla mna ale velmi tazka otazka. My sme mali od rodicov vsetko ked sme chceli, potrebovali a nemyslim si ze sme s bratmi nejako financne negramotni, Rozhodne sme gramotnejsi nez napriklad moj muz ktory nikdy nic nedostal 🙂

sardinka335
18. jan 2016

@mamulka211 podla mna sa deťom máli furt..daš 10 chcu 20 dáš 20 chcu 30....a čo som ja ,,serpeníz,,?
Podla mna treba zohladniť jednak fin.situáciu rodiny, region a aj to či si berie desiatu z domu, pitie - ak nie tak prečo? a ak ma zaplatene obedy, cestovne...tak nevidim dovod na nejake vysoke vreckove. 20 eur je az az..za predpokladu ze ma desiate, obedy, cestovne uhradene....kupovať si coly a sprostosti po bufetoch nie su nutne - nehovorim ze nikdy si nič nekupit, ale premyšlať čo si kupim, či to potrebujem atd. Ako viem ze by sa to nemalo prepočitavať ale ved kurnik 20 eur bolo ,,v tej dobe,, ked ja som bola na SŠ cca 600 korun! Ok doba sa zmenila...ale ktora z vás mala mesačne tolké peniaze??? Ja som o takej sume ani nesnivala a dnes je to brane ako pomaly drobné za ktoré nič nekupiš...sila.

wieruska1
18. jan 2016

@sardinka335 no ja neviem ci to je aj tak moc . Ja som mala 500 na tyzden a uz vtedy stalo kino plus cola plus nejake pukance okolo 300. Ak sa mu mali a rodinny rozpocet nepusti treba ho poslat na brigadu. ved kazdy by mal vyskakovat len dokial mu "prijem " dovoli

regina8
18. jan 2016

My davame dcere 18 rocnej 20 eur na mesiac ale v podstate jej aj tak vsetko platime co potrebuje a + este sama si privyraba ... ale aspon ma sem tam na caj alebo kavu 🙂 ... syn ma 10 ale tomu keby som davala aj 100 tyzdenne tak by bol schopny ju oplieskat hned vten den 😀 .. tak ten dostava len 1 euro na tyzden a aj to zavisi od papulovania 😀 😀

anickalieskovska
18. jan 2016

Dcera ma 19 rokov...od 16 brigaduje...roznasala billu,robila v obchode....neskor si urobila plavcicky kurz ktory som jej zaplatila a postupne mi ho z vyplaty splatila...cez leto a vykendy robila plavcicku...momentalne tiez brigaduje...takze peniaze na zabavy ,chaty...a pubertalne vystrelky si kupuje sama...cesta do skoly ju denne stoji 3 eura -ja jej davam 4....cize ziadne zvlastne vreckove,....ked nieco surne potrebuje-musim vediet na co idu peniaze a vtedy jej dam(vlozky,pomocky do skoly...,spodne pradlo.....a pod((oblecenie si uz viac menej kupuje sama a za vlastne ktore si zarobila,no sem tam jej nieco kupim.Takze to je moja skusenost.