Dobrý deň, som v deviatom ročníku a tento rok ma čakajú prímačky. Môžem si dať 2 s talentovými skúškami a dve netalentovky. Viac ludí ktorí robili prímačky tento rok tak viem že si dávali talentovky buď biling. gympel alebo biling. obchodku. Viem že teraz sa ani tie prihlášky na školy neodosielajú a je ešte kopec času ale chcela by som sa už začat učiť a pripravovať sa. Samozrejme Slovenčinu, Matiku a Angličtinu len veľmi ma zaújma biológia (hlavne človeka) a chémia. Rozmýšlam aj nad gymplom, len sa bojím, aby to nebolo na mna veľa. Viem že každý gympel je iný ale nemyslím si že som moc niaky študijný typ + naša základka je oproti iným myslím že aj odosť lahšia. Potom som rozmýšlala ešte nad Farmaceutickým Laborantom alebo chemická prípadne všeobecná sestra. Aké mate skúsenosti s týmito odbormi? Lebo chcela by som sa už rozhodnúť, či sa začat učit viac aj bilógiu alebo chémiu. Prípadne čo by ste mi odporúčili? Dakujem za odpovede😊
@katka729911 ja som chodila na zdravotku odbor prakticka sestra a ak ta bavi biologia cloveka tak urcite chod
ak by si išla na gympel, musela by si ísť aj na výšku, ale ušetrila by si si čas na premyslenie. Ja som chodila na gympel a je pravda, že je to ťažšia škola (aspoň teda myslím, nechodila som na iné), no každá škola je niečím asi ťažká. Miera náročnosti dosť závisí aj od teba - pre mňa osobne to bolo veľmi ťažké, pokiaľ som prestala byť ako taký pedant v oblasti školy. Ak by si išla na zdravotku, mala by si za sebou prax, čo je celkom výhoda, keby ideš na VŠ. Plus by si mala dané zameranie - bio a chem vybraté 🙂
školu ti neporadím, ale na tej slovenčine naozaj zapracuj