Výber strednej školy

5. sep 2022

Zdravím vás, predom chcem povedať že som si prišla po radu, nieje nič vymyslené ale reálne-kus moje “trápenie”..čo chvíľa má čaká vyber strednej školy keďže som už deviatačka. Vždy od malička som chcela byť policajtka…vraždy, prípady všetko, úplne milujem kriminálky či čítanie alebo filmy, najviac o vrahoch pravdivé často krát aj smutne príbehy..ale k veci.
Stredná policajná škola nieje..čo má dosť mrzi lebo keby je sa tu asi ani netrapim nad výberom..skoro všetci spolužiaci vedia kaaam, kde ale ja fakt nie. Čiže potrebujem školu, určite na nejakej úrovni…učím sa veľmi dobre mám 1,2…čo beriem ako keby taký najhorší predmet alebo teda skôr čo mi nejde je anglicky jazyk..učím sa este samozrejme materinský slovenčinu, tu viem výborne a rusky. No anglicky mi robí “najväčší problém” aj obsahy sa musím fakt do slova byfliť..fakt chcem sa to naučiť ale ťažko.K tým školám teda, gymnázium pravdepodobne nechcem, príde mi ako take zbytočne keďže viem čo chcem robiť a potrebujem len nejakú strednú školu na ktorej budem 4 roky ale nechcem na nej trpieť, chcem aby má bavila. Neviem na 100% či chcem ísť na vysokú…(možno neskôr, však to má čas ešte)
Bilingválne určite nie.
Chcela by som byť za niečo vyučená alebo teda mať skôr dáky odbor..
Pedagogická nieje zlá ale skôr nie, ako áno..deti mám rada ale mám dosť okolo seba.
Obchodná neviem no..tiež skôr nie ako áno
Rozmýšľam nad zdravotnou…ale je to take že sama sa bojím doktorov čo sa málo veci bojím no táto vec patrí medzi tie veci… šli by ste aj tak do toho? keďže práca ktorú mám vysnívanú je taká že v kuse dačo iné, nie len v kancelárii byť zavreta..
byť s ľudmi jednoznačne keďže som extrovert a som človek ktorý rád organizuje veci, taký “veliteľ”…
Ťahajú má tieto ozbrojené sily, vojaci, hasiči no ale najviac tí policajti..pomáhať a chrániť..môžem o sebe povedať že som aj taká duša.
Otázka teda znie čo by ste robili na mojom mieste? Čo by ste si vybrali? Išli by ste aj do tej zdravotnej ? Prosím, blbe komentáre si nechajte,fakt len radu si prosím. Ospravedlňujem sa za dlhší text a pekný večer ešte želám ❤️Ďakujem!

autor
5. sep 2022

A ešte by som dodala ja sa skôr pozeram cez tie predmety na školy a známky ktoré z nich mám ako reálne čo je asi aj trošku horšie- že sa dá aj z lepšieho uhla pozrieť

mancicimancici
5. sep 2022

Neviem odkiaľ si, no v Snina je stredná škola na ochranu osôb a majetku ale tam chodia horší ako jednotkári a dvojkári. Možno ich je na Slovensku aj viac. Každopádne s tvojimi známky by som uvažovala nad gymnáziom. Pozri, u nás čo boli v triede, tak na základnej im nešla anj, ale na strednej to bolo úplne o niečom inom. Noví učitelia, kolektív. Ak budeš mať úžašnú angličtinárku, ktorá ti neukáže cestu len sa bifliť a nájde nejakú zlatú strednú cestu, tak si potom “vyhrala”. Čo sa týka toho gymnázia, je to ťažšia škola ako predmety informatika, matematika, chémia, fyzika, informatika - ale dajú sa zvládnuť, naučiť, nabifliť. Matematika je na strednej škole taká “technickejšia”, že sa naučíš jeden postup, dva tri… a vieš vypočítať príklad - ak neberiem do úvahy slovné úlohy ( tie mi nikdy nešli 😁 ). Ruský a nemecký jazyk je v poho. Najmä ten ruský na gymnáziu, učia odznova azbuku atď. takže prvý ročník by si prešla. Samozrejme, závisí to od učiteľov. Mňa tiez osobne lákala obchodná akadémia, predsa len, ak niečo vyštuduješ a si zaučená je to plus. Máš tam ekonomické predmety, nejaké aj také, ktoré sú na gympli ( anj ťa taktiež neminie ) a nejakú odbornú prax.. a k zdravotnej, ak sa v tomto smere necítiš , nechoď. Je to náročná škola - latinčina, anatómia tela atď. - pre tých, ktorí chcú v tomto smere pokračovať ďalej, tak OK, dobrý výber. Skončíš, si zaučená, môžeš pokračovať ďalej, ale (!) čo ak ťa tá práca nebude baviť a napĺňať. Z gympla sa samozrejme berie do úvahy že pôjdeš na vysokú 🙂. Držím prsty pri výbere.

kacena4
5. sep 2022

isla by som na zdravotnu je tam kvalitna biologia a ludske telo co ta dalej mozr zaviest ku kriminalistike, hasicom ci zachranarom drzim palceky v spravnom rozhodnuti

cocolino234
5. sep 2022

@autorka neriešim čo a kam by si chcela ísť ale angličtina je dnes podľa mňa základom. Ako zmaturuješ? my sme v 1. ročníku na sš skúšali maturitu z B1 a zvládla som ju na 81%. B2 by mal dnes podľa mňa ovládať KAŽDÝ maturant a ďalej sa bez tohto jazyku ťažko pohneš. Ja osobne si neviem predstaviť byť obmedzená len na náš jazyk a bolo by to pre mňa strašne deprimujúce, tento svetový jazyk mi otvára extrémne možnosti a mala by si sa mu určite začať venovať ak ho ešte v 9 triede neovládaš. Budeš ho veľmi potrebovať a hlavne pri štúdiu, väčšina mojich zdrojov je zo zahraničia. To len aby si si uvedomila aká je podstatná a nevykašľala sa na ňu len kvôli odporu, ktorý teraz pociťuješ.

autor
5. sep 2022

@cocolino234 veď samozrejme, učím sa ako môžem, mala som z nej 2, vydretú, len som podotkla že to mi ide najťažšie.

autor
5. sep 2022

@mancicimancici keby sa mi nepodarí dostať k policajtom čo fakt úprimne nečakam…tak sa viem predstaviť ako na záchranke, výbehy, práca s ľudmi …všetko to čo potrebujem, pomoc hlavne 🥰a niologia teda anatómia má dosť fascinuje je to fakt krásne, no len my mame na škole biologičku krora učila pre tým na strednej škole a používa cudzie názvy ktorým mi nerozumieme a keď sa pýtame tak to vysvetli ešte raz a malo veciam rozumieme od nej, musíme si zisťovať sami…doma alebo medzi sebou..nieže by bola zlá ale neskutočne prísna. Možno aj to má tak odrádza trochu- ako som spomínala, tie predmety, že cez to na tie sily pozeram

daren1
5. sep 2022

Pozri sa na to takto, ak sa dostaneš k polícii určite nebudeš chcieť byť celý život na ulici, skôr či neskôr pôjdeš na výšku, prefefovana je ekonomika, právo a manažment.

patka06
5. sep 2022

mohla by si ísť na strednú školu pre hasičov alebo nejaký zdravotnícky odbor a potom pokračovať na policajnej škole.
Ak by si sa nedostala na policajnú môžeš ísť na odbor zdravotnícky záchranár

zubrienkazubrienka
5. máj 2024

No čo kam si išla??

autor
5. máj 2024

@zubrienkazubrienka som na zdravotnej škole, s odborom praktickej sestričky 😊 s pekným vyznamenaním z 28, len 5 boli.
Až na kolektív som spokojná.

zubrienkazubrienka
7. máj 2024

Tak super☺️