Dobrý deň.Som v deviatom ročníku základnej školy a vôbec neviem kam ísť na strednú školu.Vlastne len jednu školu mám zatiaľ istú-cestovný ruch.Bola by som rada ak by ste mi mohli poradiť čo zadať druhé.Som priemerná žiačka nemám najlepšie známky ale ani neprepadávam-záleží aj od predmetu.Najviac mi ide angličtina,nemčina a dejepis.Nemám rada matematiku,biológiu a chémiu.Chcela by som niečo s čím sa viem dobre uplatniť ale aby som to aj zvládla.Hlavne aby som mala maturitu.Bojím sa,že nezvládnem prijímačky a testovanie.
Zväčša v každom okresnom meste existuje Centrum poradenstva a prevencie (predtým CPPaP) a v týchto centrách vedia ponúkať službu kariérového poradenstva,nielen pre deviatakov,ale napr. aj stredoškolákov,ktorí sa chystajú na VS - na zaklade diagnostiky,tvojich schopnosti,preferencii,záujmov a pod. Za mna veľmi odporúčam pre niekoho,kto sa citi stratený a potrebuje trochu nasmerovať alebo naopak potvrdiť si svoj vyber😊
čo tak hotelová akadémia? Ak vieš jazyky, mohla by si pracovať v cestovke alebo v hotely.
Nechoď na strednú, amen.
@gladiolka ahoj ja mám obchodnú akadémiu, išla som tam z dôvodu, že , účtovníctvo, administratívu, ekonomiku, atď… môžeš robiť v akejkoľvek firme s akýmkoľvek zameraním, teda máš veľa možností. Prípadne ešte sa uplatníš v bankovníctve. Fyzika, biológia, chémia tam nie je.