Robime som synom projekt do skoly. A chceli by sme do vnutra urobit hviezdy. Ja som taka nekreativna a ani ja ani syn nevieme pekne maľovať.
Neviete zo coho urobim hviezdy aby to trocha zvýraznilo vesmir. Lebo je to vo vnutri take tmave.
Malovat hviezdicky nechcem. Proste len nieco dat dovnutra.
Urcite su tu sikovne a kreatívne zeny ktore mi poradua.
Ďakujem
V tedi sa dá zohnať ligotavy papier a dierkovac v tvare hviezdy.Vydierkovat ligotave hviezdy a podlepit obojstrannou lepiacou páskou.
@rachel978 kukni pinterest, tam je toho. Možno nalepiť len guľky z alobalu. Alebo ich vystrihnite. Svetielka sú tiež super.
My sme dávali svetielka
z alobalu hviezdy bud na pozadie alebo na tvrdy papier a do priestoru ich zaves
Inak, dobrá ukážka aktivity, pri ktorej je pomer získaných vedomostí a vynaloženej námahy blízky nule. Žiaľ pri školských projektoch je to dosť časté.
@ivka225 Ano, hlavne take projekty, kde sa viac narobi rodic ako dieťa. Otázka však je, čo je cielom týchto projektov. Aby rodičia s detmi trávili čas?
K téme, ja by som na štetec dala bielu farbu a stetiny odtlacala od seba, čím by vznikli frkance (hviezdy rôznych velkosti)
@tramtada31 ja neviem. Lebo u nas v triede sa rodicia predbehuju ktori urobi lepsi projekt. Pri niektorych je jasne ze toto dieťa nemohlo robit. Ze je to viacej rodičovská práca.
Inak Vam dakujem za rady.
Su super, Tedi mam blizko. Pojdem pozriet co tam najdem.
@ivka225
@tramtada31 prečo? Môj si na prirodovedu naštudoval sám od seba porovnanie gravitácie na rôznych planétach. Ako rýchlo obiehajú. Dá sa ísť von, naučiť hľadať prvé súhvezdie a nakresliť tam akurát to.... My sme pozorovali kométu cez ďalekohľad. Pri vyrábanú sa krásne dá učiť, resp opakovať vedomosti. Ale aj získavať nové.
Ja by som drobnucke hviezdy nafrkala bielou farbou (ako tu uz spominali). Len prejst prstom po namocenych stetinkach vo farbe, aby sa to tak jemne rozprasilo.
To by boli tie najvzdialenejsie.
Otestuj to mimo na casopise, aby ste vedeli, ako silno frknut stetinkami, aby to robilo ten spravny efekt.
Potom vacsie hviezdy porobila ako drobne bodky stetcom.
A na najvacsie by som najprv kriedou urobila bodku, rozotrela ju do stratena do kruzku prstom a do stredu spravila farbou jasnu bielu bodku. Aby to vyzeralo ako ziara okolo tej hviezdy.
(Ak nie je krieda, tak nastruhat bielu, alebo zltu tuhu z ceruzky).
Aby to cele ziskalo taky 3d efekt hlbky.
A takto jednoducho to s tebou moze robit aj syn. To zvladne. Takze to bude jeho projekt.
Ďakujem za rady.
Vy mate tolko nápadov, ja mam obdiv k vsetkym kreativnym ženám.
Naprskat stetcom žltú a bielu/zlatu farbu. V škôlke takto male deti učia to zvládne hocikto a prekvapivo to celkom dobre vyzerá aj
@letfenixa
Mali v 3 rocniku projekt cicavec.
Moj urobil len na papier o našom psikovi.
Na rodicku nam ucitelka ukazala vsetky projekty. Jeden ziak mal 3 D projekt s krtkom kde bola velka krabica v nej vypln a v tom chodbicky ako robi krtko. Ja som.skoro odpadla ved to bolo ako od profesionála, dokonale urobene, krasne vymalovane, vsetky detaily upravene, krasne to bolo. Ale toto nerobilo urcite 9 ročné dieťa ale rodič.
Myslim ze ucitelka na rodicku aj vtedy povedala ze deti si budu robit projekty uz len v skole s pomocou encyklopédii. Ale tento projekt nam znova zadala domov.
Nedá sa vystrihnúť hviezdičky a nalepiť?