Akú večierku majú Vaše deti a sťažujú sa na ňu? Dcéra má 15 a má večierku do 22. Syn 17 a do polnoci. Keď je nejaká "akcia" večierku predĺžime, ale prídem pre nich a musia mi písať častejšie SMS. Obaja tvrdia že kamaráti môžu byť dlhšie. Robí toto každé dieťa alebo som moc prísna? :D
Podotýkam že ja som do 18tky musela byť doma o 8 a vždy som si hovorila, že k mojim deťom budem benevolentnejší.
Moji nemaju (dcera nemala v tom veku) ziadnu stanovenú večierku. Ale nikam večer pravidelne nechodia, za normálnych okolnosti sú po 19:00 doma a ak je nejaká akcia, dohodneme sa, kedy prídu, pripadne či po nich treba prísť (neverím nočným taxíkom) a ozvú sa, že sú OK. Syn trénuje teraz dvojfázovo, večerný tréning je do 21:00, po sprche je rad, že padne do postele a nie aby chcel byt vonku do noci. Daj deti na šport a máš po probléme (to na odľahčenie 🤣)
@att123 a ja som si donedávna myslela že som celkom benevolentna :D
ale zas keď sú na oslave alebo na nejakej akcii môžu do kedy chcú a tým že sa mi hlásia (stačí sms) a prídem pre nich keď to skončí
@hettinka syn už nerobí šport ale dcéra áno a tiež máva tréningy aj do 21 a najradšej by aj vtedy išla von :D tak zjavne to neplatí na každého
@att123 jasné, veď ani ja nechcem aby išla do postele o 10, ale chcem aby bola už doma, keď ide "len tak" von
Inak, vôbec si nemyslim, že si príliš prísna. Každý si pozná deti najlepšie a moji tu večierku nemajú, lebo nikdy nebol dôvod ju stanoviť. Nikdy totiž staršia nechodila každý večer von, dlho do noci, nechodila na diskotéky, po baroch, na chatovice a podobne, ale ani “von” do mesta do neskorého vecera. Takze ak občas (naozaj OBČAS) niekam chcela ist, nemala som problém ju pustiť aj na dlhšie. A vedela som, že je zodpovedná a nepríde opitá, zafajcena a podobne.
Mladý má 14 a čakám, kedy to príde. Zatiaľ je taký, že si rad pospi, frajerku nemá, kamosov zo športu vidí denne a po tréningu ide domov. Cez víkend je s nami slebo majú turnaje. Čo robí tam, neviem. Ale tréner dohliada na to, aby boli večer na izbe.
Podľa mňa je to úplne v pohode, ja som mala večierku do 10. ešte v 22 rokoch :D.
@hettinka tak ani moji nechodia na diskotéky, ani na chaty, max. zo školy... Syn bol asi 3 krát na diskotéke keď mal 15 a už nechce :D Dcéra tvrdí, ze ona na diskotéky nikdy nebude chodiť, tak to som zvedavá čo povie za 2-3 roky. Ale obaja sú extroverti a sú denne vonku. Tak aspoň večer ich chcem vidieť... Aj keď za pol roka syn ma 18, tak to mu už veľmi nezasiahne do večierky :D
A kam teda chodia tak večer?
Inak, moji sú aj doma, ale večer sú u seba v izbách, určite mi nerobia pravidelne spoločnosť. Majú už svoje záujmy.
Ja som mala v 15 večierku tiež do 22 ale dosť som vystrajala v 14, tak som mala asi pól roka zaracha.. potom v 15 má púšťali do 22 ostatný mohli byt dlhšie tak o hodinku, dve. no vedela som dobre prečo ja nemôžem. Vybudovať si znovu dôveru rodičov bolo dosť ťažké ale podarilo sa. V 16 má pustili už aj na “dedinskú” diskotéku ale musela som hovoriť pravdu s kým idem a pisat SMS že som ok. Myslím si, že pokial máte s deťmi otvorený, úprimny vzťah a majú vašu dôveru že keby sa aj niečo stalo prídete a pomôžete im tak by som ich pustila dlhšie a hlavne teraz cez prázdniny. Mne keď už v 16 nedávali večierku tak som bola doma aj sama o 22 a cítila som, že mi veria a ja im tiež. Keď som mala stále pravidla, zákazy a tresty práveže som robila zle a vymyslala ale to som bola ja mladá a sprostá. Vaše deti podla toho čo píšete majú viac rozumu ako som mala ja 😄
@hettinka no žijeme na dedine a tu ani diskotéky nie sú, takže im verím, že nie sú na žiadnej diskotéke, inak sa obaja len tak "flakaju" s kamošmi po dedine, syn chodí občas do mesta so spolužiakmi (ale to mu ide posledný autobus o 22, takže to by dlhšie nemohol ísť) občas zájdu do krčmy, ktorú máme vedľa domu na Kofolu alebo nealko pivo (na nealko oba syn, dcére ho krčmárka nechce ani predať ževraj :D) ale krčma je otvorená tiež len do 22 takže ani ja neviem čo chcú robiť dlhšie vonku. A keď sú nejaké akcie (oslava narodenín, u syna koncerty, vatra... ) tak môžu dlhšie, ale to pre nich prídem
Mne sa tvoj rezim vobec nezda tvrdy. Aj u nas to je podobne.
@miirka123 asi tu večierku fakt posuniem, ja som si do týchto prázdnin myslela, že aká som benovolentna keď ich púšťam "tak dlho", ale tak asi nie som :D
Inak syn s večierkou vlastne ani nemá problém, len dcéra a o tu sa práve bojím najviac, kedze tak večer po dedine pobehujú ozrani, takže preto som nechcela dlhšie.
Inak obom im verím, že mi hovoria pravdu a myslím si, že máme dobrý vzťah. Ak by sa opili alebo niečo podobné tak chcem aby mi zavolali a prídem pre nich, nie ako tu nedávno písala jedna mamička :D... Samozrejme ak by sa to opakovalo by to bolo iné.
Inak keď mal syn čerstvo 16 sa stalo, ze bola partia spolužiakov "piť" syn si nedal vôbec, ale dvaja jeho spolužiaci skončili riadne opitý. Chalani nevedeli čo s nimi, lebo autobusom by domov nezvládli ísť... Tak syn ako jediný volal rodičom a prišla som po nich, takže si myslím, že dôveru vo mňa fakt majú
@anita1978 fuhaa a to aj v piatok sobotu má byť starší cez školský rok do 19? Inak obaja cez školský rok (pracovný dni okrem piatku) ak idú vonku (čo je raz dva krát za mesiac) môžu do 21 s tým že idú až večer, keď sú naučení
17 ročný do 21,00 vonku, zatiaľ neprišiel s tým, že mu to nevyhovuje a chce byť dlhšie
Podla mna super pravidla 👍 na bezne poflakovanie do 22 Staci
Ináč dnes som dceru pustila do 23:00 (podmienila som jej hodinu naviac pomocou na záhrade, čo inak nemusí robiť) a prišla pred 10 ako vždy, že sa im nechcelo byť dlhšie 🤷🤣
Podla mna si dost prisna. Ja som sa v 18ke osamostnatila, ale paradoxne pokial mi nemal uz kto rozkazovat a davat vecierky som prestala chodit v noci von :D
podľa mňa práveže nie si veľmi prísna, 15 ročná podľa mňa nemá čo lobzovať po nociach po 10 hod čo tam ako chce ešte robiť? Veď to už noc pomaly a ten 17 to má tiež dosť dobré. Ako 15 ročná som musela byť tuším do deviatej doma... ako 17 už ani neviem ale pamatam že som mala priateľa a musela to tajiť, naši aj 20 krát za večer volali ak bolo už tak večer že 10 hod a pod.... dosť boli prísni
Máte s nimi veľmi pekný vzťah aj to že Vám veria je skvele 👍🏼sa mi to páči dúfam že aj ja so svojimi deťmi budem taký mat 🤗
podla mna to mas super nastavene. A na vetu, ze ine deti to maju inak mozes povedat, ze kazda rodina to ma inak. Tvoje deti maju vyhody tu a tu. ... mozes im konecne v klude hodit o hlavu co pre nich robis 😅
Ja som mala do 15 o 22 od 15 do 18 o pol noci. Výnimočne som mohla byť dlhšie ale to väčšinou bolo spojené aj s prespávačkou, či už u mňa alebo u kamošiek. A cez školu som mala večierku do 15 o 20 a od 15 do 18 o 21
Inak obaja sa výborne učia a zatiaľ žiadny problém. Jediné čo viem syn skúšal alkohol aj cigarety, čo sa mi aj priznal, ale opitý ževraj nikdy nebol. Na oslavách 18 narodenín, že si dá pohár dva aby nebol outsider.