Dobrý deň chcela by som sa opýtať či som tučná a či mám schudnúť. Mám 11 som vysoká 156 cm vážim 55 kg a mám strašne veľké brucho a zadok☹. Neviem čo s tým mám robiť.
Je velmi tazke neporovnavat sa s okolim, vsak? V casopissoch, telke, na nete vladnu ultrachudunke modelky. Je to ich volba ich cesta byt ultrachudunke, je to ich sen predvadzat saty, sminky, kabelky... co je tvojim snom? Co najradsej robievas?
Hmm, máte pravdu. Moja najlepšia kamarátka je štíhla a veľmi pekná a ostatný v triede tiež a ja si tam pripadám ako jaternica. A najradšej čítam. A rada behám. Som celkom rýchla.
Ja keď som mala 9-10 rokov mala som nadváhu. A ešte okrúhle okuliare a mastné vlasy 😂 Pamätám si, ako raz otcovi v obchode s oblečením praskli nervi a hovorí mi: "ja už neviem aké veľkosti ti hľadať, veď ty nič neoblecies" 😅
Necítila som sa dobre, bola som z toho smutná. No ako som sa dostala do 7meho a 8meho ročníka, všetko sa zmenilo. Schudla som, tým, že som začala dospievaț a aj som opeknela. Zrazu som bola aj ja obľúbená, mala som záujem chlapcov a podobne. Dnes mám 20 rokov a mám za sebou aj časy, keď som práveze potrebovala pribrat 😀
Takže podľa mňa si z toho nič nerob, ako budeš dospievat bude sa ešte vsetko meniť 😉 držím ti palce ❤
Neprejedaj sa! Pohybuj sa, je leto, maš na to možnosti! Jedz zdravo a primerane tvojmu veku - jedz vela ovocia a zeleniny. Si mladucka a v tvojom veku som nerozmyslala o chudnuti hrala som sa s panenkami a uzivala som si detsky zivot. Zacala som sa zaoberat postavou az v neskorsom veku mozno tych 14-15 rokoch kedy som bola v strede puberty a chcela som sa pacit. Vtedy ma zacali zaujat rozne cvičenia ako zumba a aerobik. Ale ver ze som pri tom dlho neostala. Jedla som rada.. chute som si nikdy neodopierala .. vzdy som sa uschovavala v takej tej norme aj ked ma ohovarali. Vela krat som bola nestastna pre svoju postavu aj som cviccila. Ale nejak som dlho pri tom nevydrzala. Co poznam moje kamaratky vyzeraju horsie nez ja a k tomu som este tehotna. Takze klud. Uzivaj si mladost. Podla bmi si v norme. https://mdiva.aktuality.sk/bmi/ ... A ked tomu neveris.. spýtaj sa maminky. Vela stastia.
pozri toto som ja kedysi a teraz. Vo veku 11-12 rokov som mávala okolo 60 kg, neskôr do tých 85 kg a teraz mám pod 50 kg. Viem čím si prechádzaš, zažila som presne to isté. Ale bol to vek kedy som to ešte neriešila a mala úplne iné veci "na robote" ako svoje telo a výzor. Užívaj si svoje krásne roky, určite sa ešte netráp drastickými diétami, skús iba papať viac zeleniny a ovocia, nepapať tesne pred spaním, ale určite to ešte nejako razantne nerieš. Neboj sa vekom sa budeš ešte poriadne meniť, tak isto aj tvoje kamarátky 🙂
Ja to mám teraz tak, že tie čo sa mi vtedy posmievali tak mi teraz píšu alebo prídu rovno osobne, aby som im dala rady ako schudnúť. Prípadne si objednajú hodinu vo fitku so mnou. Naozaj nechaj tomu všetkému ešte čas 🙂 veľa šťastia!!! 🙂
@nufko667 no vidis, ak rada citas, zrejme mas hlavu plnu vseliakych pribehov - to je tvoja silna stranka, ktoru rozvijaj, a ktorou zaujmes 🙂 Ono sa to lahko povie, neporovnavaj sa s ostatnymi, ale ak budes ty sama so sebou spokojna aka si, budes spokojne posobit aj na svoje okolie a budes mat moznost prejavit svoje silne stranky - rozpravat ostatnym, co si si citala, o com premyslas a tak... ludia su najroznejsich typov, u zien je to zvlast rozlisitelne - su take, ktore sa dobre citia namalovane, sleduju modne trendy a su aj take, ktorym na takychto veciach vobec nezalezi, najlepsie sa citia v sportovom tricku a v kratkych vlasoch... roznorodost, pestrost, - ved to je super, ze nie sme vsetci rovnaki. Ak rada behas, najdi si od septembra v skole sportovy kruzok - budes robit to co mas rada a sport ti da pevnu volu vo vsetkom a spustu kamaratov rovnako ladenych, s ktorymi si budes mat co povedat 🙂
@nufko667 Hlavne nezabudaj ze vsetko je v hlave 😉 Urcite ked mas rada sport tak by som sa mu zacala naplno venovat. Je to relax ja tiez rada behavam. Najidealnejsie je si stiahnut este nejaku aplikaciu a kupit hodinky aby si to mala prepojene a potom si mozes este aj ukladat jednotlive trasy a pozerat kolko si za kazdy den odbehla, kolko tukov spalila a pod. 🙂 Mne to urcite sprijemnilo behanie a mam z toho este vacsiu zabavku 🙂
moja dcéra má 11 r. 160 cm a 44 kg....Ale ona robí atletiku. Tréningy 2 krát do týždňa...2 km zabehne ako nič....
áno,si dosť bucľatá....menej papaj, a viac sa hýb...v škole máte isto nejaký pohybový krúžok. Prihlás sa....
Ešte aj dnes môžeš začať s behaním. stačia ti len tenisky a chuť na behanie....
Záleží aj od toho aká si vysoká ale nemusíš sa vôbec báť, ty sa teraz ešte vyvíjaš a keď trošku obmedzíš sladké a nebudeš iba sedieť doma, pôjdeš na prechádzku a ta, tak sa ti to časom aj "samo" upraví 🙂
@babatkoo že dosť .....veľááááá...😲
po 4 deťoch mám váhu 52 kg.... a výšku o 10 cm viac ako ty....😉
Tak hlavne nebyť na internete v 11. rokoch o 4.30!
Zasa sa niekto vydáva za niekoho kým nie je.
Ak má niekto v 11. rokoch 55 kg tak to je na zamyslenie. Ak nie je chorý, tak netreba jednoducho žrať.
@inguna žeby nejaký pedofil????😀😀😀
Ale baby prosim vas, co si to myslite, ved o 5 rano to jednoznacne muselo byt 11 rocne dievcatko, ach nechapem koho bavi vytvarat taketo temy ale ked sa teraz tak nad tym zamyslim, tak sa tu nieco podobne obavuje dost casto. Niekoho to asi bavi
@nufko667 ahoj ked som bola v tvojom veku vsetky dievcata sa mi smiali,ze nemam prsia v 9tke som och vsetky obehla.Bola som tercom sikany lebo sa mi trasu ruky tahalo sa to aj celu strednu.Nikdy som nepozerala na inych a neporovnavala sa.Videla som seba a zamerala som sa nato co mam rada.Ty kedze rada behavas tak behaj kazdy den trebars,len chvilku a nenazdas sa a budes lahsia.Uzivaj si detsvtvo pokial sa da. 😉
Moja dcera bude mat o mesiac 11 rokou,vysku ma 140cm mozno o nieco viac,bola merana pred 2 mesiacami a aj vazena,a vahu ma nieco cez 40kg,
Moja,na tvoju vahu to nieje veľa.A veď ešte len teraz t
Ti začina puberta,telo sa Ti meni .Moja dcera ma teraz 12 rokov a teraz posledny rok sa zacala meniť.Nebud smutna,nedavno este mala aj brusko a
Vice sportu, mene dortu..