Dobrý deň. Som už posledný rok v ZŠ. A chcem ísť na zdravotnú strednú školu. Aký máte názor na zdravotnícku strednú školu? Ďakujem.
Ja mám zdravotnú, ak tam nejdeš len z dôvodu, že nevieš čo študovať, tak určite nie
Ak máš k tej práci predpoklady a vzťah, tak nie je o čom polemizovať.
Moja dcera je v poslednom ročniku a kompetencie nič moc...ide na vysoku aby bola sestrička,,ale ako sa píše vyššie musiš mať vzťah k tomu povolaniu,držim palce pri spravnom výbere.,
Keď by ťa to bavilo, tak prečo nie? Super výber 👍 po strednej zdravotke máš ešte dosť možnosti, bud práca, alebo ďalej štúdium. V každom prípade, je to veľmi žiadaný odbor, zdravotníkov je málo na Slovensku i v zahraničí...
@fairyprincess ak chce ist na VŠ osetrovatelstvo, alebo nieco podobne, prave ze zdravotna jej pomoze ovela viac ako vseobecne gymko..
Prácu v odbore budeš mat istú, v zahraničí budeš vitana, po SZŠ máš aj veľký výber VS. Záleží ešte aký odbor. A ujasniť si ci ta odbor bude napĺňať. Pozri na stránkach SZŠ bývajú online dní otvorených dverí.
@claudia44 Za mňa super výber. Uplatníš sa aj so strednou školou a zároveň to je super odrazový mostík aj na VŠ. Aj za záchranárku, pôrodnú asistentku... Myslím si, že o prácu a možnosti nebudeš mať núdzu s touto školou 🙂 Prajem ti všetko dobré a veľa úspechov či už na zdravotnej alebo aj inej škole 😉
@claudia44 povolanie je to pekné iba si treba zvážiť či sa tomu naozaj chceš venovať po škole a predstaviť si tu prácu 🙂 pretože potom ak by si to nechcela robiť a nešla by si napríklad na VŠ s iným zameraním budeš mať odbornú školu zameranú na jeden odbor a ťažšie sa ti bude hľadať práca v inom odbore 🙂
@macekovam zdravotny asisten uz neni iba prakticka sestra nie? a prakticka sestra moze normalne vykonavat robotu u ktoreho kolvek lekara v ambulancii, aspon toto nam vraveli v skole na zapise. Vykonovat vsetku robotu, administrativu vsetko sestry u napriklad obvodneho lekara co je super. A nechapem precu zrusili odbor zdravotna sestra, ktora mala uplne pravomoci na vsetko ako dakedy ked bol ten odbor. Ale to zmenili cca 7-10 rokov do zadu vsak?
Prečo nie? Len popzeraj j odbory.