V akom veku by ste pustili stredoškoláčku na výlet do Bratislavy?

17. apr 2024

Žienky v akom veku by ste pustili dieťa (stredoškolačku) na výlet s kamarátmi do BA? Bratislava je od nás viac ako 300km, mesto nepozná bola tam raz na školskom výlete.

veklipo
17. apr 2024

Deti mam ešte malé ale môžem povedať, ze Ba je relatívne bezpečne miesto. Teda v porovnaní s ostatnými hlavnými mestami. Môže sa stat nejaká drobná krádež, ale pokiaľ sa bude držať v centre mesta v pracovných hodinách, nič vážne jej nehrozí.
Od 15r by som ju asi pustila. Dôležité by bolo pre mňa, kde bude nocovať.

doris11
17. apr 2024

Ja som mala skoro 17 keď som išla prvýkrát s kamoškami na vylet do BA. Mali sme volný den v škole, na intraku sa nám nechcelo byt. Dohodli sme sa s rodičmi, ráno sme nastúpili na vlak, pochodili BA a večer sme sa vrátili naspäť 🙂 všetko ok.
Keď sa na to pozriem teraz z pohľadu matky, tak by som tiež povolila tak od 15r.
Ale asi záleží aj skym ide, či tam bude aj prespávať niekde a tak..

mane01
17. apr 2024

Stredoskolacku by som pustila v pohode, vsak to ma 15+

lakebabe
17. apr 2024

@veklipo od 15 , ja som chodila s kamarátkou od 16 cez leto a prázdniny a pohoda. Este v dnešnej dobe keď sú mobily

sissy27
17. apr 2024

Bratislava je vacsia dedina, tu sa v dnesnej dobe mobilov a google maps nestrati ani keby chcela.
Ake maju plany v BA a coho konkretne sa bojis?

mandzula
17. apr 2024

Moja mala 14, ked isla do BA busom za kamaratom, cca 200 km.

veronikaszabova
17. apr 2024

Syn ma 14r a uz minuly rok siel s kamosmi na nakupy do BA vlakom ( 100km to mame my do BA)

babulkomale
17. apr 2024

@sissy27 nepise ze sa boji. Len sa pyta.

negymama
17. apr 2024

moja 15 rocna isla so 16r sesternicou sama do Londyna letecky.
17 rocna sama na 3tyzdnovy workcamp do Nemecka /cca 6 prestupov, po nemecky nevie/.
18 rocna vzala z Košic do budapesti na vylet svojich 3 mladsich surodencov /najmladsi mal vtedy 11r/.

sissy27
17. apr 2024

@babulkomale logicky ma asi z niecoho obavy, ked je tu takato diskusia… nemat obavy tak asi nad tym ani a pusti, nie?

dskjhfdlkdjhl
17. apr 2024

Dcera, ked mala 17, odletela sama na Novy Zeland, takze stredoskolacka (ma 15+) moze uplne kludne takyto vylet do BA zvladnut.

cukroska
17. apr 2024

Podľa mňa v pohode. Nech sa učia cestovať. Môj syn má 14 a cestuje už s kamarátmi .Tiež som sa bála ho pustiť do KE hlavne kvôli spojom a výlúkám vlakom. Ale zvládli to a som rada.

barborachors
17. apr 2024

V Bratislave je vela imigrantov a kadejakych pofiderov, dievca by som asi nepustila. Hodia jej do drinku tabletku a je vybavena. Malo asi spravy o znasilneniach pozeráte ked tu píšete co píšete. Pod 18 by som ju nepustila a hotovo. BA JE DOST nebezpecne miesto, mam zazite na vlastnej kozi, určite len v sprievode starsej osoby, inak nie.

sweaaa
18. apr 2024

To závisí od vyspelosti. Dcéru som takto púšťala od 14 rokov aj mimo SK, vždy ich bolo viac. V 16tich uz robila aj vacsie výlety - týždňový po UK, v 17tich 9dňový po Taliansku. Sama si to s kamoškami organizovala. Syn začal cestovať vlakmi na jednodňové výlety aj sám v 15tich. Samozrejme museli mať zapnuté trackovanie a pravidelne sa hlásiť. Ty môžeš byť kľudná, BA je počas dňa veľmi bezpečné mesto.

sweaaa
18. apr 2024

Ešte ti chcem doporučiť, aby si dcéru podporovala v cestovaní minimálne po SR, kým má vlaky zadarmo. Veľa sa naučí, bude samostatnejšia a sebavedomejšia.

zuzanka.zuzu
18. apr 2024

@barborachors deti si tu bežne držíme na vôdzkach aby ich náhodou tie tlupy imigrantov a pofiderov neukradli 🤦 znásilnenia hodením drog do pitia úplne bežná vec za bieleho dňa v meste a mohla by som pokračovať 🙈 dpče 🙄 čo ide do pentagonu?

amel
18. apr 2024

Ak si stanovite program a podmienky,na takéto vzdialenosti asi od 15.
My bývame opodial,to sa asi nerata,moje baby chodia do mesta od 7.triedy samé.

autor
18. apr 2024

@sweaaa je super , že na takéto výlety máte. Bývame v maličkej dedinenke, asi 150 obyvateľov, mesto kde študuje je tiež malé není tam dokopy nič,ani MHD, ani kino. Najďalej kde bola sama bolo naše okresné mesto.

negymama
18. apr 2024

autorka a kolko ma dcera rokov? lebo nie je jedno ci je stredoskolacka cerstvych 15 rokov alebo 19 rocna maturantka.

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
unicornlady
18. apr 2024

Tí jej kamaráti sú v akom veku? Nikto tam nepozná Bratislavu?
Ďalšia vec, je dobré vedieť, či sú zodpovední, či sa dá na nich spoľahnúť, nakoľko sa vedia orientovať..

autor
18. apr 2024

@negymama 15...bude mať 16 v júli
@unicornlady pravdepodobne spolužiaci čiže vekovo rovnako, nevedela povedať kto pôjde z vyšších ročníkov, nepoznám jej spolužiakov

banderaska29
18. apr 2024

ja som od 15 žila sama v Bratislave, na internáte. chodila som na strednu školu a potom aj na vysokú. moja maminka mi dôverovala.. ale ako matku ta chápem, moj syn ma tiez onedlho 15 a tiež by som mala malú dušičku. ja mám pre svoj pokoj Family Link a tam si sleedujeme kde kto je, polohy, atd. taka rodinna appka. a velmi mi to pomaha v dôvere voči synovi, pretože neriešim, kde je, lebo to viem, ale hlavne je ešte menší takže aj kvoli bezpečnosti,

sweaaa
18. apr 2024

Cez Google maps sa nemôže stratiť, trafí hocikam, pešo alebo MHD. Hlavne nech v BA necestujú načierno, od stanice sa dostanú do centra aj pešo ak chcú ušetriť. Centrum je malé. Vôbec sa o ňu neboj, prišiel jej čas.

fodorka
18. apr 2024

Od minuleho roka som syna zacala pustat to mal 14...

sissy27
18. apr 2024

@barborachors tebe pekne vysiva 😂 ze je niekto z vychodu alebo ineho regionu neznamena, ze je imigrant ☝️😃
Ani to, ze stretnes v BA aziata ci afroamericana neznamena, ze je to nejaka “skodna” - je tu niekolko medzinarodnych firiem aj sportovych klubov, ktore zamestnavaju cudzincov, s riadnym povolenim na pobyt, pracovnymi vizami atd.

autor
18. apr 2024

@sweaaa ona s MHD nikdy necestovala

sweaaa
18. apr 2024

Veľa vecí bude teraz takých, čo nikdy nerobila 😀

luckajozko21
18. apr 2024

To, ze nikdy nesla MHD vobec nevadi. Staci aby tam 1 dieta z partie s mhd islo a vedelo co maju robit. Aj to su skusenosti do zivota. Zapni jej na cely den internet, nech ti spusti geolokaciu, aby si sa citila lepsie. Ak ti bude schopna presne povedat co idu robit, kde idu, kto vsetko, tak by som ju urcite pustila.

elviku11
18. apr 2024

a aký výlet? Na ako dlho? Ide len s rovesníkmi? Kde budú spať?