Studujem na skole, kde mame robit na niektorych predmetoch seminarne prace, respektive stale nieco vypracovat, ucitelia nam pomahaju. Ucitelka ku ktorej som bola priradena sa vsak na mna bez dovodu urazila. Pisala som jej spravu, ci za nou mozem prist prebrat nejake veci ohladom tej prace, odpisala ze jasne, nech pridem. Ked som jej o tyzden volala nech upresnim ze pridem na druhy den, povedala mi nech ju uz nekontaktujem pretoze od niekoho pocula ze sa o nej hanlivo a vulgarne vyjadrujem, ze sa jej to velmi dotklo a je zo mna sklamana. Bola som neskutocne zaskocena, pretoze sa nic take nestalo, chcela som vediet odkial ma takuto informaciu ale zlozila mi nech si najdem inu skolitelku a jej nech dam pokoj ak o nej takto rozpravam. Napisala som jej spravu, neodpisala. Telefon nedviha. Chcem sa opytat, je to podla vas v poriadku? Pokial viem ucitel je povinny so studentom komunikovat. Druha vec je, nechapem ako ma mohla obvinit z niecoho co jej niekto povedal a tie slova ani nepocula z mojich ust. Proste co je toto za pristup? Sme vo vztahu ucitel-student. Maju byt pri studiu napomocni, nie sa urazat a pocuvat nejake klebety na zaklade ktorych obvinuju studentov. Som z toho v strese. Co by ste robili?
išla by som za riaditeľom/nadriadeným, učiteľ má byť nápomocný a nie sa fučať ako malé dieťa.
Isla by som osobne si to vysvetlit...
Ono casto ludia nieco pocuju a viac uz pocut (teba) nechcu... je to tazke...
Ja by som určite šla za nadriadeným a riešila to cez neho, pokiaľ učiteľka nie je prístupná komunikácii. Ak je teda pravda, ze si sa o nej nevyjadrovala vulgárne.
@slawka2208 ved jasne…presne preto mi to pride uplne odveci. Co sa ma co urazat? Este ked nic nema ani len potvrdene, ze by som jej nejako ublizila.
A to sa bavime o vysokej skole.
A nie je nejaka labilna alebo cosi podobne? Lebo aj keby hned bolo, ze si sa o nej vyjadrovala nepekne a s nadavkami, ma to riesit inak.
Takéto veci sa riešia osobne, ak s tebou nechce spolupracovať nájdi si inú školiteľku, určite nie je povinná pomáhať každému.
Ma vypisane konzultacne hodiny?
@janababana presne tak. Ja by som to tiez inak riesila. Ak by ma to trapilo zavolala by som si toho studenta a porozpravala sa s nim o tom. Ale idealne by som to vobec neriesila. Nechodim do skoly sa natahovat s ludmi kto o kom co povedal ale studovat, a ona pracovat.
Učiteľka musí byť riadne labilná hysterka. Ak by ťa na VLASTNÉ uši počula sa o nej vulgárne vyjadrovať, tak ok, beriem. Ale ona len niekde počula, že niekto hovoril a bez možnosti vysvetlenia?! Išla by som za ňou osobne a ak by nepomohlo tak za vedúcim katedry
najdi si ineho skolitela
@janababana cize schvalujes vulgarny utok na ucitela a ten ma este takemu studentovi pomahat? No ani nahodou. reagujem na vetu: aj keby si sa vulgarne vyjadrila ...... Ani ucitel nie je povinny pomahat niekomu, kto sa o nom hanlivo vyjadril. Preco? z akeho dovodu? Student si moze najst ineho skolitela.
@zuzana76 ucitel je predsa handra na zotieranie tabule.
Tak by som sa spytala aka vysoka to je :D nie je Slovenska zdravotnicka univerzita nahodou?
Nám napríklad školitel neodpisoval išli sme na študijné a tam bola riadne teta nasrata a sama išla za dekanom fakulty že je neprípustne aby nekomunikoval snami. Našťastie to aj dobre dopadlo… takže ak tak choj na študijné alebo za hlavnou tutovkou ktorá má váš odbor na starosti.
Tak celkom neposobis svojimi vyjadreniami vieryhodne, ze si sa naozaj o nej zle nevyjadrovala. Neviem, preco by si niekto na Teba nieco vymyslal. Asi v tom nebudes nevinne.
@zuzana76 prosim ta odkial z mojej vety si vycitala co si si domyslela? Ja zasnem co tu ludia na MK su schopni si navymyslat. Pisala som, ze aj keby to povedala (a teda skolitelka sa to dozvedela sprostredkovane od niekoho ineho, to je fakt) ma to skolitelka riesit inak (kedze taketo spravanie studenta na pode VS je neakceptovatelne, o tom snad nebudeme ani diskutovat!!!). A nie, agresiu ani vulgarne spravanie netolerujem ani neakceptujem.
Zašla by som za veducim katedry. Teraz. Ako mlada studentka by som asi prácu napisala sama, bez pomoci vyucujuceho.