Uplatním sa, aj keď by som mala na gymnáziu trojky?

emasuta
16. jún 2024

Myslíte,že by som sa niekde uplatnila aj keď by som mala na gympli trojky ?

deti95060810
16. jún 2024

z čoho trojky?
nechceš na vš? alebo ako to myslíš?
môžeš aj na pomaturitné štúdium - bude to ako druhá maturita a vlastne budeš mať odborné vzdelanie. napr. zdr. školy majú pomaturitné odbory.

janickacrazy
16. jún 2024

@emasuta v tom prípade je lepšie si vybrať inú školu, napríklad pedagogická, zdravotná, proste taká, kde budeš mať po škole nejaké uplatnenie. Lebo ak budeš mať na gympli zlé známky a nezoberú ťa na vysokú, tak potom to veľmi zmysel nemá sa tam trápiť.

kika572
17. jún 2024

@emasuta ja som mala tiež na gympli aj 3, sem tam aj 4 na vysvedčení.. nakoniec som zmaturovala na čisté 1 a som Ing s červeným diplomom (nieže by to bolo dôležité) a normálne pracujem v odbore, takže to nevzdávaj 😉

monnci2226
17. jún 2024

@emasuta zameraj sa na tie predmety, z ktorych sa robia prijmacky na vs, na ktoru sa chces dostat a na predmety z ktorych chces zmaturovať.... tym sa venuj viacej. z ostatnych mozes mat kludne aj 4. nevidim dovod.preco by si sa neuplatnila. ak planujes nejaky pedagodicky smer tak 3 z chemie, fyziky je v pohode, ak nejaky technicky tak 3 zo slovenciny a biologie tiez uplne v pohode...

dadis
17. jún 2024

@emasuta Ja osobne si myslim, ze gymnazium je najlepsia moznost, aj ked mas 3ky. Mas moznost ist studovat VS aj s 3kami, mas moznost si spravit nadstavbu skoro na vsetkych SŠ a ak by si chcela ist hned po skole pracovat, tak s gymnaziom zvladnes vela jednoduchych administrativnych pozicii, ktore su bohuzial lepsie alebo rovnako platene ako pozicie absolventov zdravotnych, pedagogickych ci OA skol. Moj nazor. Lebo casto sa tu spomina taka hlupost, ze po skonceni gymnazia nic nevies, na rozdiel od odbornych skol. Podla mna to pravda nie je.

tanicka907
17. jún 2024

😆😆😆jasne, ze uplatnis. Byvaly bol trojkar. Dnes je z neho zubar. Najdolezitejsie je sa zamerat na to, co chces ist robit v buducnosti a ist si za tym.
Bohuzial tato doba, zkde sa dvojkar a horsie nikde nedostane, tu este stale pretrvava.
Dokonca statisticky, ti s priemernymi znamkami sa maju v zivote lepsie. U nas to vidno na stretavkach z gympla po rokoch …

nikdenikto
17. jún 2024

Na známky sa nikto nikdy nepýta, dokladas len maturitné vysvedčenie alebo diplom z VŠ.

reddflowerlife
17. jún 2024

Úplne v pohode. Treba sa zamerat na prednety z ktorych chces maturivat

thekacicaa
17. jún 2024

@emasuta Akonahle skoncis skolu, znamky nikoho zaujimat nebudu. Na kazdu pracu je dolezita prax, skusenosti, odporucania, profesionalna komunikacia, mile a profesionalne vystupovanie. Dolezite ist hned po skole nieco robit, hoci len predavacku, postupne naberat skusenosti, odporucania a takto karierne postupovat.

tilly
17. jún 2024

Trojka je dobrá 🤷‍♀️. Jasne, že sa uplatníš

betulinka1
17. jún 2024

@emasuta na gymnazium som mala ledva ledva 4 z matiky. Keď som na gympli povedala, na ktorú VS idem, tak mi triedna povedala, že to nevie či zvládnem, že by som si mala spraviť iba nejakú nadstavbu. VS som skončila s priemerom 1,2 a dokončila som doktorát. Za tým si ešte dorobila ďalšie vzdelanie. Čiže VS ma úplne iný systém učenia a mne ten oveľa viac vyhovoval. Spolužiačka s ktorou som sa náhodou stretla po 25 rokoch, učila sa na trojky, skončila tretiu vysokú školu. Čiže VS je úplne o niečom inom. Prvé dva roky treba zabojovať, lebo vtedy býva aj väčšie sito ale potom je to už o danom odbore a o tom ako sa k tomu učeniu postavíš, lebo učiť sa treba aj sa vzdelávať naviac v každom odbore ale kvôli známkam na strednej škole sa netreba vzdávať.

emasuta
autor
21. jún 2024

@deti95060810 Áno chcela by som ísť na výšku a ešte neviem z čoho by som ich mala. Zatiaľ na gympel nechodím,som na konci osmičky 🙂

emasuta
autor
21. jún 2024

@kika572 Zatiaľ tam ešte neštudujem, ale dikii :D

emasuta
autor
21. jún 2024

@monnci2226 Dobre ďakujeem.

peknyvladko
21. jún 2024

1. Do zivotopisu nedavas znamky, takze je to jedno
2. Ak nemas vysku, z gymnazia vela nemas. Takze budes potrebovat bud stastie, znamosti, vedomost niecoho, nejakeho remesla aj bez skoly, alebo aspon dobre vyzerat.
Inac do lidlu ti bude stacit gymko.

emasuta
autor
21. jún 2024

@betulinka1 Jasne ďakujeem a tá matematika bola moc ťažká ak si mala ledva 4 ?
Matematiku až tak neobľubujem 🙂

betulinka1
21. jún 2024

@emasuta nebola tazka ale nemam na nu bunky a to ma mama matikarka doma drilovala. Proste nic ale chemia, fyzika mi davala zmysel a to bolo za 1. Pocitanie všelijakých odmocnin a neviem coho som proste nikdy nepochopila. Cize niekto ma bunky na to a niekto na to.