Umelecká škola - maturita

31. dec 2020

Dobry deň..otazka bude skôr smerovaná na tých ktorý maturovali na umeleckej škole alebo budú. Som zmätená mierne čo sa týka ústnej skúšky. Maturujem z týchto predmetov ústnou formou: Dejiny vytvarnej kultúry, interiérova tvorba, zaklady fotografovania, kaligrafia a písmo,technologia, počitačová grafika, technické kreslenie , ekonomika (a potom aj sjl a anj ale v tom mám jasno).

Čo mi je zvlaštne, že z každého predmetu nám dali učitelia iba pár otázok. Napr. Z ekonomiky iba 4 otázky, z technologie 12, z písma 2... je to celé také zvláštne. A vraj iba tieto otázky by mali byť na maturite.

Jediné čo viem, že proste prídem pred komisiu, vytiahnem si papierik na ktorom budú 3 otázky z 3 predmetov. Čiže napr...vytiahnem si nahodne napr. ekonomika, pocitacova grafika a technologia...a mam zodpovedat na otazky.

Lenže! Čo mi je divné... Prečo sa učím na 9 predmetov, keď maturovať budem z 3..a aj to si vyberiem iba náhodne.

Proste si vyberiem nahodne..tak som zmaturovala iba z týchto predmetov?..a ostatné nič?

Trošku divny system mi to pride tal či nahodou niekto neviete lebo naši učitelia sú taký že akoby sa taja tou maturirou...nechcú nam povedať. Dali nám iba otazky čo by na maturite mali byť.

Podľa mna by sme si predmety mali voliť a nie náhodne vybrať z čoho zmaturujeme.

de_zi
31. dec 2020

Hmm ja som síce maturovala na umeleckej škole ale už si to vôbec nepamätám. V maturitnom vysvedčení to mám ako "teoretická časť odbornej zložky" tak predpokladám, že to zahŕňalo niektoré z predmetov, tak ako spomínaš. Asi sa to neráta ako "maturita napr. z predmetu kaligrafia" ale skrátka zo všetkých odborných predmetov k prislúchajucemu tvojmu odboru. Takže proste musíš vedieť všetko, no a z čoho si vytiahneš otázku je už o náhode. 😊 Ale možno sa mýlim, už to je pár rokov. 😊

eriksonka1234
31. dec 2020

Aj a Sj je povinná, z ostatných predmetov sa nauč otázky, ktoré vám dali, oni to sklbia predpokladám do 2 zloziek. My sme tak mali pedagogiku a psychológiu v jednom, ale bolo to 25 otázok z každého predmetu, čiže 50

judar
31. dec 2020

A ty si este dovolis stazovat ze vam nechcu povedat otazky?...tak vy si chcete este aj vyberat...vas by mal niekto rad radom kopnut do prdele ucit sa mate pocas celeho roka a rokov a nie ked hori pod ritu ze dajte nam otazky co sa mame naucit....ja ked som pred rokma maturovala mala som technologiu a nikto mi nepovedal tych 20 otazok co bolo na teste ani tych xy otazok techbologickych postupov co sa komisia pytala, mala som obhajobu aj z technickeho/ konstrukcneho/ odborneho kreslenia spojene s pracou a aj dejiny umenia a remesla a tiez to nebolo sice med lizat ale ucila som sa z toho co sa preberalo a nemrncala a nezdierala ucitelku aby nam povedala co sa bude pytat...

autor
31. dec 2020

@judar Keď už si mi potykala moja zlatá tak budem aj ja...1x v živote idem maturovať aj to ešte v nahovno situacii takže je myslim si normalne sa informovať ako to prebieha nie??? Ako si chceme vyberat??Ja som nieco take napisala???iba som sa spytala ci to tak nahodou neni tak sa laskavo kludni a nehovor tu sračky...Ja nematurujem kazdy tyzdem že viem ako to prebieha.

autor
31. dec 2020

@judar A NEZABUDNI...MALA SI NORMALNU VYUCBU- PLNOHODNOTNU! To ja bohužial nemám 🙂)) 6 mesiacov sme mali hodinu 3x do tyždna a tuto druhu vlnu to nie je o nič lepšie 🙂))) takže je fér podla mna aby nam tie otazky povedali. Neviem ako inak sa mam samoštudiom naučit na všetko..ked este ani 3 ročnik nemame prebrari. MILUJEM TAKYCH MUDRLANTOV AKO STE VY TETA, MILUJEM!!!👌👌👌 ty si presne ten priklad ze by si si to mali vyskusat na vlastnej kozi aby si pochopila. Keby ste mali polovica co ste maturovali ..mali maturovať tento rok tak ste vysraty až za ušami...toto je iba čista zavisť čo ste napisali.

Však si len spomen ked si bola mlada a aka si bola vysrata pred maturitami 🙂))))) a to si mala uplne komplet ucivo prebrate bez obmedzeni.

autor
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vojkri
31. dec 2020

@judar otazky sa mysli inak ako ste to pochopili..otazka sa mysli okru uciva ktory sa potom pri maturitach vytiahne..dostali sme 20 okruhov kazdu "otazku" sme si komplet vypracovali a naucili sa. Nejde o konkretne otazky ako pri teste....nic mezvycajne sa slecna nepyta rozumna otazka

ss1908
1. jan 2021

ahoj ja tiez maturujem z umeleckej ale nechapem velmi vas system. ja maturujem z dejin vytvarnej kultury, dejin grafickeho dizajnu a potom slovencina + anglicky jazyk. mame aj presne otazky k tym odbornym predmetom. podla mna to mate tak ze vsetky tie otazky, ktore sa tykaju odbornych predmetov su akokeby v jednej kategorii (my to mame v dejinach graf.dizajnu, su tam aj otazky na pismo, technologiu atd) a proste na papieri bude nahodne jedna z nich vsetkych. ked zodpovedas spravne, tak zmaturujes zo vsetkych lebo je to akokeby jedna zlozka cele, odbor. teda aspon tak som to pochopila, len musite v tom mat dost chaos ked vam davaju z kazdeho jedneho predmetu zvlast otazky.

drzaopica
1. jan 2021

Ved sa ukludni a trocha sa douc slovensky jazyk.Nikto iny ako tvoj ucitel, riaditel Ti neda kompetentnejsiu odpoved.Praveze budete mat vela vyhod oproti nam, ktori sme maturovali za normalnej situacie.Ucit sa ucis zodpovedna asi si, ked Ti to chodi hlavou 5 mesiacov pred....trocha klud a slusne vyjadrovanie

annamarin
3. jan 2021

Neviem ako aj keby dali ľahšie tie skúšky, tak mi príde ten rok ucenia sa z domu skôr jak obrovské mínus v živote oproti tomu malému zvýhodneniu v den skúšky.

@judar Nehnevaj sa ale je úplne iné, keď si maturovala ty a jak maturuju teraz. Vtedy bolo všetko jasné. Opýtala si sa v škole pani učiteľky. Teraz sa poriadne nevie ani kedy pôjdu do školy. A pritom slečna sa slušne opýtala a ty si na ňu takto vybehla. Komplexy a zvyšovanie ega - nič viac. Keď nevieš slušne odpísať. radšej nepíš nič a nie "vas by mal niekto rad radom kopat do prdele" a podobne. Sorry, ale musela som sa vyjadriť lebo takéto povýšenecke prispevky tu čítam často. Je mi ľúto, že dospelé ženy sa dokážu takto dokážu vyburit a rozohnit, keď niekto si príde slusne po radu.