Maminky, SOS, úloha z matematiky č. 11,ani pani učiteľka nevedela 🤷♀️ďakujem 🙂
Obvodove su zafarbene vnutorne nie.priestorovo si to musi predstavit kocku si v hlave pootacat a porozmyslat ktory dielik ma kolko bielych a kolko cervenych stran
Smutné, že pani učiteľka nevedela.
neverím, že toto učiteľka nevedela. A úprimne asi moc nechápem, že rodič toto nevie. Ale ok, nie každý má nadanie. Ale učiteľka, ak by toto nevedela, rovno môže zbaliť kufre.
@stanulienkat Ja som si kopla do učiteľky? Ak to reálne nevedela, je to smutné.
Smutné je i to, že tu pravidelne bývajú takéto dotazy s úlohami. A pritom by stačilo, aby si k tomu dieťa, prípadne i s rodičmi, sadlo.
Ty si si chcela kopnúť do nás? ;)
Baby, autorka asi caka vypisane konkretne cisla ako na zlatom podnose... omg, troska hanba nevediet napocitat do 5, teda pardon, 7, pouzivanie obsahu hlavy fakt strasne boliiii
Žasnem, koľko je tu "múdrych" ľudí... Chceli sme len poradiť 🤔
@radlucka moja matikárka mala geniálnu hlášku: "povedz mi, čo na tom nechápeš." Veď čo nevidíš tie zafarbené? Tak si detské kocky poukladaj tak, ako sú na obrázku a počítaj si
No mne tiez nenapadlo, ze to ma byt o malych kockach v kocke a furt som rozmyslala ako to je myslene🙈 a to mam vyborne logicke a matematicke zmyslanie😁 jasne, ze je to uz lahke, ked clovek pochopi to “uzasne” zadanie
@radlucka myslím, že to nepreskočila preto, že by to nevedela. Skôr si myslím, že to preskočili, že to dorobia deti doma.
@hederamonstera presne to sme riešili doma, ako to je myslené 🤔
@radlucka vsak mne je jasne, ze nemate problem naratat do 7 ;)
samozrejme, že pani učiteľka vedela.... neviem, prečo tu očierňuješ učiteľku???
@radlucka a ak by si náhodou fakt pani učiteľka nevedela rady, prezradím ti tajomstvo. k pracovným zošitom učitelia dostávajú aj knižočky s vypracovanými úlohami, prípadne spôsobmi riešenia, takže by bolo nabudúce vhodné, keby si vlastnú neschopnosť pohnúť rozumom nezvaľovala na učiteľku, lebo keby náhodou tá váhala, tak si mohla pozrieť postup do čarovného zošitka. práve preto, aby nerobila zo seba hlúpu... ale osobne si myslím, že trošku pohnúť rozumom a pochopí to každý.
@panelacikova ešte šťastie, že sú tu takí múdri ľudia 😅
@radlucka tak mňa osobne ako vyštudovanú učiteľku (a neboj, nerobila som v živote iba to a ani robiť nebudem iba to, čiže som všestranná) dosť uráža, že napíšeš takúto kravinu. obzvlášť, ak viem, ako to na škole funguje. sama som mala v rukách x takýchto zošitov určených pre učiteľov. takže skôr, než napíšeš výmysel, si to vopred premysli. radšej napíš: dieťa si s tým nevie rady a ja si tiež nie som istá, ako by sme to mali riešiť prosím?
než napíšeš hovadinu.
@panelacikova ale boze klud🙄
@hederamonstera neboj, ja som kľudná, ale názor som napísala. veď sa trošku zamysli nad tým. a skoro vždy ten istý scenár, keď sú deti bezradné a rodičia neistí. takmer vždy napíšu: ani pani učiteľka nevedela. veď to je už cez, nemyslíš? 🙂
Úprimne? Nikdy som za dcéru neurobila úlohy, ak si nevedela rady, ukázala ako postupovala a radšej povedala že si ďalej nevedela rady. Je rozdiel vyskúšať či vie dieťa básničku ako robiť za neho úlohy, nie s ním.
len počítať malé kocky podľa požiadavky a zapísať počet do tabuľky