Učiteľka na mňa zvýšila hlas kvôli známkam

11. jún 2024

Dnes v škole som chcela ísť po hodine za učiteľkou biológie slušne sa spýtať o dohodu aby mi dala šancu opraviť si známky z biológie, ale ona mňa mňa hneď zvýšila hlas aby som si opravila známku formou písomky z 3 tém (aj so spolužiakmi). Takto to povedala: "musíš si opraviť známku a naučiť sa na písomku inak si skončila." A priemer mám 4.50 ja som si vedomá že z časti je to moja vina ale keď mi v škole nikto nepomôže ani spolužiaci... So spolužiakmi sa takmer nerozprávam celý deň sedím akoby "v jednom kúte " a v myšlienkach sa rozprávam sama so sebou... Čakala som že s učiteľkou sa pekne dohodnem nech mám pokoj ale dosť prísna bola a ja som nevedela z toho "šoku" čo mám robiť... Ako to vyriešiť? Ja som to povedala mamke vravela nech sa to naučím že mi pomôže ale chcela by som sa o tom porozprávať aj s triednou učiteľkou lebo mi ešte pred týždňom vravela že s učiteľkou biológie bude rozprávať... Tak neviem už mám myšlienky či sa neporozpravam s riaditeľom lebo z biológie mám na maturitu na budúci rok témy z genetiky
Ďakujem za odpovede

huxy
11. jún 2024

Sorry, ale to si sa zobudila az tetaz, tyzden ci dva pred koncom sk.roka? Co si robila doteraz? Nie, nie je to z casti tvoja chyba. Je to len uplne tvoja chyba

kaktusik007
11. jún 2024

ak mas teraz z biologie medzi 4-5, velmi zvaz maturitu z nej a radsej si vyber iny predmet, kedze biologia ti evidentne nejde.

A ako prepac, ale opravivat znamku tyzden pred klasifikaciou?? akoze vazne?

lenqua_12325
11. jún 2024

Choď za mamou alebo otcom.
Kde sú, keď sa o to nezaujímajú ?

luccija
11. jún 2024

Veď Ti dala šancu čo viac chces?maturovať by som z bio nešla s takými znamkami

gribka1
11. jún 2024

Čo tým chceš dosiahnuť, že budeš za každým chodiť? Mala si celý školský rok na to , aby si mala dobre známky. A v čom ti majú pomáhať spolužiaci? Ak ti to nešlo, mohla si si doplatiť doučovanie.

luccija
11. jún 2024

@lenqua_12325 prečo to majú riešiť rodičia pri 18-19 r žiakovi?

really8
11. jún 2024

Menej vypytovania sa a dohadovania a prehovarania a viac ucenia. Ako sorry priemer 4,5?

januska12323
11. jún 2024

Pani učiteľka ti dala šancu a ty môžeš byť rada, že má vôbec záujem. A veľmi si rozmysli tú maturitu, takto ju z biológie nespravíš.

reddflowerlife
11. jún 2024

Nechapem , to sa chces s ucitelmi rozpravat o com? Biologiu sa musis nadrvit, nabiflit, co tam viac chces rovit ?

crazy_cat_lady
11. jún 2024

autorka nechcem sa ta nijak dotknut, ale kde si bola doteraz? tyzden/dva pred uzatvaranim znamok a koncom skolskeho roka si ides opravovat znamku? biologia mi inak nepride ziadna raketova veda, aj ked samozrejme, kazdy mame talent na nieco ine, len nerozumiem, pokial nemas dobre vztahy v triede, ze by ti spoluziaci vysvetlili ucivo, tak to mali riesit rodicia doucovanim, ci ti sa tiez zobudili dva tyzdne pred koncom šr?

mmoni89
11. jún 2024

Nechapem,za 3tyzdne konci skola a to ai sa teraz spamatala?a este sa vyhovaras ze to nieje len tvoja chyba?a co si cakala.aky pristup?mala si sa ucit pocas roka nie teraz lamentovat

vikusjk
11. jún 2024

Ak potrebujes pomoc s ucenim od spoluziakov, tak s nimi musis komunikovat, nie sediet sama a rozpravat sa sama so sebou. Nikto nie je povinny ti pomahat, ono to vychadza zo vztahov, ktore mas s ludmi okolo seba, ci su, alebo nie su ochotni ti pomoct. Navyse, kde si bola doteraz? Ked dostanem prvu zlu znamku, hned sa ju snazim opravit, necakam na koniec sk.roka. Je to vyslovene tvoja nezodpovednost, nikto iny za to nemoze, ani ucitel, ani spoluziaci - toto by si si mala uvedomit a vstupit si do svedomia.
A ako radia baby vyssie, tu maturitu si rozmysli, lebo na toto bunky asi nemas

sisa_s
11. jún 2024

Tu si niekto robi srandu...v 3.rocniku mat z biologie priemer 4,5, chciet o rok maturovat z biologie...a rovno na medicinu sa nebudes hlasit nahodou?

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
moonlight1210
11. jún 2024

Ale ved ti dava sancu opravit si znamku formou tej pisomky. Alebo ty chces iny sposob?

yelena159
11. jún 2024

Veď aký je problém? Povedala ti, nech sa naučíš na písomku, tak sa nauč. Či sa ti nechce?
Aj ja som bola v pozícii, že som si musela opravovať zlý priemer neskoro. Nadrtila som sa na koncoročnú písomku a dopadlo to dobre. Dala ti šancu, tak ju využi. Neviem, o čom sa chceš rozprávať.

lenqua_12325
11. jún 2024

@luccija nemajú to rodičia riešiť, ale v prvom rade sa má poradiť s nimi a stále je to ich dieťa.
Hľadať spolu možnosť riešenia. Nie na internete.
A snáď by sa mali zaujímať o to, ako sa ich dieťaťu darí v škole. To je fuk koľko má rokov.

yelena159
11. jún 2024

@taynee Niee. Upratovačky.

tanyan
11. jún 2024

Akú "dohodu" si očakávala? Čo si si predstavovala?
V tomto období je na učiteľov vytváraný veľký tlak zo strany vedenia, rodičov aj žiakov. Úprimne sa nečudujem, že učiteľka zvýšila hlas. Napriek všetkému ti však dala regulérnu možnosť a je na tebe či si schopná sa to naučiť a tým splniť podmienky pre úspešné ukončenie ročníka z tohto predmetu alebo nie.
Ja som na strednej mala raz z matiky priemer 1,4 a pre istotu som písala extra opakovanie z celého polroku, aby som mala istotu, že nebudem mať dvojku.

sante81
11. jún 2024

Rodič by mal sledovať Edupade celoročne, aspoň mňa osobne zaujima aké majú deti známky, oznamy, a určite by to nezašlo tak ďaleko ako u teba.

simca06022011
11. jún 2024

ved ale musis sa to naucit a vybavene, co cakas od spoluziakov, ze ti naleju biologiu do hlavy? Doteraz si co robila, je polka juna.
Nehnevaj sa,ale za kym by si este checla ista? na lampare? Miesto toho bez knihy do ruky, zabudni na modreho kona, tetku betku, spoluziakov, ucitelku a neivem koho a uc sa. Aby si nedostala 5....
A nerozumiem, co take hrozne ti ucitelka povedala.. podla mna nic.

autor
11. jún 2024

@tanyan aspoň sa dohodnúť na ústnej odpovedi z rovnakých tém žeby?

crazy_cat_lady
11. jún 2024

ved ti dala ucitelka moznost pisat pisomku s ostatnymi spoluziakmi, nie je jedno, ci si tu znamku opravis ustnou odpovedou, alebo pisomkou?

klip0
11. jún 2024

Ale veď budeš písať písomku, to je snáď na učiteľke či zvolí ústnu odpoveď alebo písomku

yelena159
11. jún 2024

@crazy_cat_lady Na písomke by nevedela, čo presne sa má naučiť. Nie je koncoročná písomka zo všetkého čo sa v danom ročníku naučili?

simca06022011
11. jún 2024

a spytala si sa jej, ci by ta mohla vyskusat ustne? ale tada dala ti moznost, nauc sa, a pis pisomku.

autor
11. jún 2024

@sisa_s tak to je moja vec kam ďalej pôjdem ale na medicínu nie

betulinka1
11. jún 2024

Prosim ta hlavne sa tes, ze ti dala aspon okruh tém. Keby ti povedala písomka cele ucivo z ročníka a pol roka, tak to chapem tvoje nariekanie ale 3 okruhy sa naucis. Sadni si k tomu a pis, prepisuj, rob si poznamky, vecer popros mamu aby ta preskúšala. Toto rob kazdy den aby si ti dala aspon na 3. Inak ja tiez nechapem, ze si to takto zanedbala.

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
crazy_cat_lady
11. jún 2024

@yelena159 autorka pise, ze pisomka bude z troch tem, takze predpokladam, ze aj ustna odpoved by bola to iste