Mám 15 ročnú sestru ktorá je v 9. ročníku na ZŠ v Galante. Keďže mama je neschopná vyriešiť túto vec chcem sa toho ujať.
Nehovorím , že moja sestra je 100% zlatíčko.
ALE aby o nej učiteľ povedal pred celou triedou že je odpad a že on vie čo z je vyrastie? Ešte k tomu za jej chrbtom keď chýbala ?? 🙂 Plus dnes volal niektorým rodičom ktorých upozornil aby sa ich deti nebavili s mojou sestrou. Riaditeľka si bránila učiteľa keď tam bola mama 🙂 dala by som sem aj screenshoty toho čo jej písala spolužiačka ale nejde to 🙂
Zakázať celej triede aby sa s ňou bavili? Ako by ste vyriešili túto situáciu? Chodila som na tú školu kedysi aj ja takže viem čo prežíva.
@bea_b a čo hovoril rodičom spolužiakov, aby sa s ňou ich deti nebavili? Aký dal dôvod?
Ucitel sa zachoval tak, ako sa spravat naozaj nemoze.
Predpokladam ale, ze to iste robi Tvoja sestra - veci, ktore su nemiestne a cez ciaru.
Navyse predpokladam, ze nepoznas uplne cely pribeh ako tretia osoba, tak by som asi do toho nevstupovala, a uz vobec nie z pozicie sestry. Riesit to ma zakonny zastupca Tvojej sestry. A mozno to mama riesit nechce prave preto, ak si mysli ze ma na tom Tvoja sestra velky podiel.
Opakujem, tymto nevyvinujem ucitela (AK je to naozaj takto).
Aj učiteľ je len človek a keď povedal to, čo povedal, asi toho už naňho bolo priveľa, čo si tvoja sestra dovolila. Vy nežijete s otcom?
Tu chyba podstatná info: čo robí sestra, ako sa správa….ked sa učiteľ takto vyjadril na jej adresu
Je to od neho neprofesionálne a neetické, ale asi je nejaký dôvod
Nie si jej zakonny zastupca, oni s tebou o nej ani rozpravat nebudu.... este dopln, co vyvadza sestricka, ze ma u ucitela taketo skvele recenzie, ze sa maju vsetci od nej drzat dalej, aby ich nestiahla dole... nie, ucitel toto nesmie ani nahodou, ale vsetky tieto pribehy maju na par stran dovodov, preco to tak vyeskalovalo...
No neverím, čo tu čítam. Brániť ešte učiteľa, pred tým, čo povedal o tvojej sestre? Toto súhlasíte, aby človek, ktorý má vyučovať vaše deti a byť im morálnym a vzdelanostným vzorom, takto jednal s deťmi? Určite by som na školu zavolala inšpekciu z okresného úradu. Či už napíšeš list, alebo tam zájdeš, či zavoláš, nemôžu ťa odbiť. https://www.ssi.sk/ To je naozaj úplne jedno, čo urobila tvoja sestra. Ak sa previnila tak, že je to spojené s trestnou činnosťou, mal s ňou ísť k riaditeľovi a riešiť to tam, a prípadne zavolať školskú psychologičku. Ale pochybujem, že to tak bolo, skôr mi z toho jeho správania vyplýva, že nie je vhodný na takúto funkciu, nakoľko ju vôbec nezvláda. Deti sú deti a to, čo si dovolil na ňu povedať, je neospravedlniteľné, o to viac, že je to učiteľ. NIKTO, opakujem NIKTO nemá právo takto o dieťati hovoriť, nieto ešte učiteľ. Dieťa sa má vychovávať, on je zodpovedný za to, čo robí, lebo je dospelý, dieťa nie, pretože ešte nie je trestnoprávne zodpovedné. Za toto by mal byť vylúčený zo školy a nieto ešte aby ďalej učil na škole. Ak to mame nevadí, to nie je dôvod, aby sestru niekto nechránil. Skús sa prípadne obrátiť na detského ombutsmana, https://www.komisarpredeti.sk/ prípadne na detskú psychologičku, ktorá by mala byť zriadená na škole. To, keď niekto šikanuje dieťa, to môže nahlásiť aj dieťa, ale keď učiteľ šikanuje dieťa, tak to sa nesmie nahlásiť? No tak to by som sa na to pozrela. Určite to rieš, aby takýto učitelia učili v škole, je neprípustné. Ak neuspeješ, ale myslím, že áno, tak kontaktuj aj Ministersto školstva. Keď bude každý zatvárať oči pred takýmito učiteľmi, tak to teda ďaleko to naše školstvo nedotiahne, a tu ide predsa o deti, naše deti. A ak budú pod vplyvom takéhoto človeka čo z nich vyrastie? Viete si to predstaviť? Ja teda nie. Držím palce, nedaj sa odbiť, čokoľvek by sestra urobila, nemôže sa to riešiť takto.
@viera321 to dievca ma 15 a dobre vie, co robi... hlavne dnesne deti su volakde uplne, co sa tyka spravania, nechcela by som ucit veru 🙄 A opakujem - nemoze to ucitel riesit takto, ved v tom sa tu vsetci zhodli... Len najprv zo sestrou prebrat JEJ spravanie a potom doriesovat ten zvysok... pochybujem, ze to povedal preto, lebo sa dobre uci a venuje skole...
Keď takto vyprovokovala profesionálneho pedagóga na taký emóciami slovný atak, tak by som miesto honu na čarodejnice riešil radšej tú sestru a vložil všetku energiu tam
@bea_b verim ti uplne vsetko co pises. Isto. Alebo zeby nie???
neverim, ze akykolvek pedagog si da tu namahu, aby obvolaval rodicov nech sa nejake deti vzajomne nebavia.... toto je blbost ako mraky a iba dokazuje, ake trhliny ma tento pribeh.
A teraz tu o cervenej karkulke - vecernicek na dobru noc a sup sup do postielky
Noo, určite by sa tak nemal vyjadrovať o žiačke, ale mňa by tiež zaujímal ten dôvod, to musela niečo vážne vystrojiť alebo ho niečim poriadne vytočiť...Takže ťažko hodnotiť niečo, keď poznáme len polovicu ,,storky,, z Tvojej strany... 🤔
@viera321 Úplne s tebou súhlasím. Všetci obhajujú učiteľa, že určite mal na to nejaký dôvod. To, že sa jej sestra v škole možno nesprávala úplne tak ako by mala, učiteľovi ABSOLÚTNE nedáva právo sa takýmto hnusným a neetickým spôsobom k jej sestre vyjadriť. Presne ako si povedala, je to iba dieťa, ktoré robí chyby. Učiteľ je DOSPELÝ CHLAP a má byť ten, čo má mať rozum. Jeho povinnosťou je ísť deťom príkladom a prípadne ak sú s deťmi nejaké problémy, riešiť to adekvátnym a inteligentným spôsobom. Ale povedať pred celou triedou na niekoho, že je odpad?!!😧😶…….No ja nemám slov…..A všetci si ho tu ešte zastávajú. Ako si povedala, takého by mali zo školy vylúčiť a prípadne pozbaviť ho oprávnenia vykonávať toto povolanie, pretože na neho evidentne nie je vhodný. Ja keby som mama a niekto si toto dovolí k môjmu dieťaťu, tak by si odo mňa vyslúžil zopár poriadnych faciek. Žiadne dieťa si v žiadnom prípade nezaslúži, aby o ňom niekto hovoril takéto veci.😢 Muselo to byť pre tú jej sestru neskutočne zraňujúce a treba len dúfať, že si z toho neponesie následky na celý život🥺😢😣😔😔.
@bea_b Je mi veľmi ľúto, ako sa ten učiteľ zachoval voči tvojej sestre. Až som neverila tomu, čo čítam. V žiadnom prípade si to nezaslúžila a určite by som sa na tvojim mieste išla sťažovať na doporučené miesta. Dúfam, že už sa má sestrička lepšie a že sa všetko vyrieši🥰🫶🏾. Ja mám tiež sestru na ZŠ a tiež má problémy s učiteľom. Bojí sa svojho telocvikára pretože je na nich prísny a stále kričí. Včera večer plakala a hovorila, že má vždy pred telocvikom veľký stres😣😓😰. A neviem, ako jej mám pomôcť.
Neviem, čo by som ti poradila ale každopádne držím palce a dúfam, že sa takéto veci nebudú opakovať. Pzdravuj sestru a jediné čo môžem ak tak poradiť, daj vedieť, že ju máš rada,🩷💛 záleží ti na nej, môže ti dôverovať a si tu vždycky pre ňu😊😍.
@libenula dnes jeden sfetnuty ziak zlomil nos svojmu spoluziakovi,na mieste matky toho ziaka so zlomenym nosom vy vam nevadilo ak by sa ucitel vyjadril rovnako?myslim,ze tam by bol iny meter
co tym chcem povedat-dnesne deti mnohe maju tak posunute hranice a take nepricetne spravanie,ze sa necudujem ak ucitel strati nervy...
my sme pro dnesnej situacii nestratili takym sposobom,ale myslite,ze sme boli laskavi a srdecni,ze ved ty chudacik na drogach,predsa si len dieta?!
skuste si to
@pipistrel13 tym nechcem povedat,ze nie su ucitelia,ktori su vyslovene zaujati voci niektorym,lebo su...ale ze spoluziacka pisala co ucitel povedal,tak to je velmi doveryhodne..mozno sa ist spytat rodicov co presne im ucitel povedal,ak vobec
@pipistrel13 Ale ty nemozes vediet, co sa v jej skole naozaj stalo. Stat sa mohlo hocico, ale ajtak ucitel nema pravo sa proste takto vyjadrovat…..to je nepripustne. Z toho co tu @bea_b pisala to nevyzera tak, ze jej sestra niekomu rozbila nos alebo take nieco. Z jej spravy msm skor pocit, ze ten ucitel je naozaj voci nej zaujaty a pravdepodobne neni normalny. Namiesto toho, aby ste rozmyslali nad tym, co to dievca spravilo ze ucitela vyprovokovala k takemu utoku, skuste sa na to pozret aj tak, ze to dievca nic take hrozne nespravilo a ten ucitel je proste debil…
Učiteľ je haj*el lebo namiesto toho aby riešil nevhodné správanie žiačky hucka proti nej celú triedu.
Zober screenshoty a napíš mail riaditeľovi školy a školskej psychologicke že čo s tým plánujú robiť.
Ak sa to nepohne choď cez zriaďovateľa, ombudsmana a tak ako tu už radila jedna kočka.
Nepokúšaj sa to riešiť rozhovorom lebo čokoľvek sa povie je len tvrdenie proti tvrdeniu a budú to chcieť ututlat.
@anjelicek26 dievča má síce 15, ale učiteľ má pedagogické vzdelanie a vyzretejší mozog, teda aspoň by mal mať. Toto si jednoducho nemôže dovoliť, aj keby dievča neviem čo robilo, má to riešiť s jej rodičmi a príslušnými orgánmi, vyvodiť z toho výchovné opatrenia podľa školského poriadku, a nie zasievať v triede šikanu. V prípade že to nezvláda môže poprosiť o pomoc školskú psychologičku, riaditeľa, možností ako pracovať so žiačkou má, len on si žiaľ vybral tú najhoršiu a zakázanú.
Nespinit sa s nimi, dat ju na inu ZS. 🌷