Učenie sa na gymnáziu a strednej odbornej škole

19. jún 2021

Koľko sa učia vase deti na gymnázium a SOŠ? A aké majú známky?

dskjhfdlkdjhl
19. jún 2021

Obe deti su na gymnaziu, neucia sa takmer vobec, len ulohy si napisu, maju same jednotky.

simsalabim
19. jún 2021

@dskjhfdlkdjhl toto ale asi nie je norma, ci? Ja si myslim, ze vacsina deti sa musi ucit... moji starsi dvaja boli na 8rocnom gympli a mali obdobia, ked sa ucili viac a ked sa ucili menej. Obaja boli jednotkari. Najmladsia nema taku dobru pamat, uz na ZS sa ucievala dost a nemala ciste jednotky a myslim, ze urcite bude musiet na gymnaziu pritvrdit. A zrejme by to tak bolo aj na nejakej SOS, ci uz obchodnej, hotelovej alebo nejakeho technickeho zamerania. K niektorym veciam si proste treba sadnut. Z mojich studentskych cias si spominam, ze som sa tiez musela ucit, ak som chcela dobre znamky. Kto sa neucil, mal ich povacsine horsie. Su samozrejme vynimky so super pamatou a naozaj bystrou myslou, ale nemyslim, ze tvoria vacsinu. Mozno sa mylim 🤷‍♀️

dskjhfdlkdjhl
19. jún 2021

@simsalabim ja som odpovedala na otazku-ako je to u mojich deti, nie aka je norma. U nas doma je to norma, uplne rovnako sme fungovali aj my s manzelom. Ako to maju u susedov je mne jedno😉

hettinka
19. jún 2021

Dcéra sa na gymnáziu učila dosť, ale stíhala aj jazykovku, tanečnú, koníčky… čo teraz popri VS nestíha skoro nič.
Syn konci terciu na 8-ročnom a doma sa neučí skoro vôbec, max 1h pred pisomkami. Prospech má výborný, najviac jednu 2 na vysvedčení.
Ja som sa na gympli tiež skoro nič doma neucila, dávala som pozor na hodinách, to mi stačilo. Občas 1 hodinu pred veľkou polročnou. Mala som tiež najviac dve 2 na vysvedčení (z toho jedna z telesnej)

So SOS skúsenosť nemáme.

simsalabim
19. jún 2021

@dskjhfdlkdjhl ved ja viem. Len som chcela naznacit, ze ist na SS s nadejou, ze sa dieta nebude musiet ucit, lebo tvoji sa neucia, asi nemusi vyjst. Nic ine 😉

hettinka
19. jún 2021

@simsalabim máš pravdu, je to individuálne. Syn má spolužiačky, ktoré sa denne učia aj 4 hodiny a syn nechápe, čo.

dskjhfdlkdjhl
19. jún 2021

@simsalabim tak ja verim, ze zakladatelka vie, co sa pyta a ja sa snazim odpovedat priamo na otazky, nie na nieco ine😉

renab
19. jún 2021

@dskjhfdlkdjhl u nas to bolo podobne so starsimi, najmladsi je tiez na gymnaziu, neuci sa, ale same jednotky nema. Ani na tom netrvam.

ninusa221
19. jún 2021

Ja som sa ucila len ked bola pisomka... a niekedy tie gympel su uz na takej úrovni že to vlastne nema ani uroven a mozu sa deti ucit ma ciste 1 a prejdu tam aj deti so 4.

danica2711
20. jún 2021

do toho, aké majú známky, ťa je hrubé drevko. A dĺžka učenia (jedno, na akej škole) je prudko individuálna. Závisí od tak strašne veľa faktorov, že absolútne nemôžeš porovnávať. A aj keď si "výpovede" rozličných rodičov spriemeruješ a získaš nejakú hodnotu, tak ti bude na čo? Dieťa nezaškatuľkuješ...