Koľko sa učia vase deti na gymnázium a SOŠ? A aké majú známky?
@dskjhfdlkdjhl toto ale asi nie je norma, ci? Ja si myslim, ze vacsina deti sa musi ucit... moji starsi dvaja boli na 8rocnom gympli a mali obdobia, ked sa ucili viac a ked sa ucili menej. Obaja boli jednotkari. Najmladsia nema taku dobru pamat, uz na ZS sa ucievala dost a nemala ciste jednotky a myslim, ze urcite bude musiet na gymnaziu pritvrdit. A zrejme by to tak bolo aj na nejakej SOS, ci uz obchodnej, hotelovej alebo nejakeho technickeho zamerania. K niektorym veciam si proste treba sadnut. Z mojich studentskych cias si spominam, ze som sa tiez musela ucit, ak som chcela dobre znamky. Kto sa neucil, mal ich povacsine horsie. Su samozrejme vynimky so super pamatou a naozaj bystrou myslou, ale nemyslim, ze tvoria vacsinu. Mozno sa mylim 🤷♀️
@simsalabim ja som odpovedala na otazku-ako je to u mojich deti, nie aka je norma. U nas doma je to norma, uplne rovnako sme fungovali aj my s manzelom. Ako to maju u susedov je mne jedno😉
Dcéra sa na gymnáziu učila dosť, ale stíhala aj jazykovku, tanečnú, koníčky… čo teraz popri VS nestíha skoro nič.
Syn konci terciu na 8-ročnom a doma sa neučí skoro vôbec, max 1h pred pisomkami. Prospech má výborný, najviac jednu 2 na vysvedčení.
Ja som sa na gympli tiež skoro nič doma neucila, dávala som pozor na hodinách, to mi stačilo. Občas 1 hodinu pred veľkou polročnou. Mala som tiež najviac dve 2 na vysvedčení (z toho jedna z telesnej)
So SOS skúsenosť nemáme.
@dskjhfdlkdjhl ved ja viem. Len som chcela naznacit, ze ist na SS s nadejou, ze sa dieta nebude musiet ucit, lebo tvoji sa neucia, asi nemusi vyjst. Nic ine 😉
@simsalabim máš pravdu, je to individuálne. Syn má spolužiačky, ktoré sa denne učia aj 4 hodiny a syn nechápe, čo.
@simsalabim tak ja verim, ze zakladatelka vie, co sa pyta a ja sa snazim odpovedat priamo na otazky, nie na nieco ine😉
@dskjhfdlkdjhl u nas to bolo podobne so starsimi, najmladsi je tiez na gymnaziu, neuci sa, ale same jednotky nema. Ani na tom netrvam.
Ja som sa ucila len ked bola pisomka... a niekedy tie gympel su uz na takej úrovni že to vlastne nema ani uroven a mozu sa deti ucit ma ciste 1 a prejdu tam aj deti so 4.
do toho, aké majú známky, ťa je hrubé drevko. A dĺžka učenia (jedno, na akej škole) je prudko individuálna. Závisí od tak strašne veľa faktorov, že absolútne nemôžeš porovnávať. A aj keď si "výpovede" rozličných rodičov spriemeruješ a získaš nejakú hodnotu, tak ti bude na čo? Dieťa nezaškatuľkuješ...
Obe deti su na gymnaziu, neucia sa takmer vobec, len ulohy si napisu, maju same jednotky.