Dobry den, mam taky problem.. Teraz chodim na gymnazium som v 3.rocniku a pripravujem sa na medicinu. Lenze nie som taky multi talentovany typ, ktorý ma ciste jednotky a este sa aj pripravuje na medicinu. Trochu ma to depta popri ostatnych spoluziakoch, ktori su dobri skoro vo vsetkom a este sa aj na tu medinu pripravuju. No a mne sa zvyknu na vysvedceni aj trojky prihodit.. A potom mam taky pocit, ze ja sa na tu medinu s takymi znamkami nehodim 🤷♀️. Co myslite, je to ok chciet sa s takymi znamkami dostat na medinu?
No medicína je fest ťažká škola a závisí z akých predmetov máš horsie známky a ktoré ti naopak idu. Chémia a biológia sú dosť dôležité. Ale treba rátať s tým, že na medicínu sa je aj ťažko dostať a keď už sa dostaneš je tam mrte učenia a hlavne biflenia. Takze už je to na tvojom uvážení a takej sebareflexii na čo máš a na čo nie. Známky zas nie vždy odzrkadľujú realitu
Ja si myslím, že záleží od predmetov, z ktorých máš zle známky. Keby boli z nosných zle známky tak je to problém a asi skutočne na to by si nemal ani. Povedzme za trojku z matematiky by som nelámal nad tebou palicu... Na medicíne ju nevyužiješ. Povedzme z biológie by bola tá trojka horšia...
Ja by som si to veľmi dobre premyslela, ak aj sú to zlé známky z čohokoľvek... Ak máš pocit, že máš toho veľa na gymnáziu a nestíhaš a nezvládaš všetko popri príprave na prijímačky, tak kvantum učenia na medicíne ťa úplne zavalí... Čím ťa nechcem demotivovať, či odrádzať, známky nie sú všetko, skôr to že ťa to už teraz deptá nie je dobrým znamením...
Tak Ti poviem. Tiez som chodila na gymnazium a veru,tí,co chceli ist na medicinu makali a mali jednotky. Profesorka,ktora ich v maturitnom rocniku pripravovala bola tvrda,prisna ( ale vsetci urobili prijmacky) v 3.rocniku tato profesorka zvysila naroky ( chemia), aby odradila slabsich z triedy ( 3jkari) aby si vybrali nieco ine lebo medicina je tazka.
Takze ty si musis sama rozmysliet ci medicina je tvoj smer. Mas gympel tak ci tak ides smer vysoka skola predpokladam, pouvazuj aj nad niecim inym aby si nemala stres,ze si slaba z rocnika.
Medicína nie je škola kde len tak "prejdeš", jednoducho ak nevieš, tak skúšku nespravíš....sám/sama vieš prečo máš aj teraz trojky, či je to preto že sa ti nechce učiť alebo sa to nevieš naučiť lebo ťa to nebaví....lebo na medicíne sa musíš učiť či ťa to bude baviť alebo nie, je to drina a budeš sa musieť učiť inak vyletíš.....takže zváž dôvod prečo práve medicína, či kvôli platu, prestíži alebo to naozaj chceš robiť....je xy škôl kde sa dá ísť kvôli titulu a školu nejako urobíš aj keď s odretými ušami, ale medicína k nim nepatrí....každá sebemenšia chyba môže niekoho stáť život, či už zlá diagnóza alebo predpíšeš zlý liek....
Nechapem, to deptanie tu. Ano, medicina je tazka, ale da sa spravit. Ak tam chces ist a bavi ta, nie je problem. Mam 2 znamych. Boli na gymply spoluziaci.1 chcel ist na medicinu, druhy na veterinu. Makali v predmetoch co potrebovali, vsetko co bolo pottebne na prijimacky a na ostatne kaslali. Nebavilo ich to. Jeden je uspesny cievny chirurg v nemecku. Druhy ma svoju veterinarnu kliniku, 5 zamestnancov, rakuskych klientov. Neboj makaj na sebe, rob co ta bavi, rozhodujuce su prijimacky.
Neymslim si, ze na medicinu musi mat clovek bezpodmienecne same jednotky. Jednotky na vysvedceni zo vsetkeho nie su dolezite. Zameraj sa na profilove predmety, priravuj sa na prijimacky. Medik naozaj nepotrebuje mat 1 zo slovenciny alebo dejepisu.
@benit ja som takto isto, ze z bio a che mam jednotky ale z tych co ma nebavia su trojky 🤷♀️
Neboj, makaj na sebe, dostanes sa.
@benit 🙏
@simsalabim 🙏
@raja95 🙏
Pokiaľ máš 3 napríklad z geo, dejepisu, angličtiny atď
ktoré až tak nepotrebuješ je to ok pokiaľ z biológie, chémie alebo fyziky na Tom by som zamakala
Dôležité je, aby ťa bavili predmety, ktoré budeš študovať, a aby si z tých mala dobré známky, na tom ostatnom až tak nezáleží. Keď som ja chodila na gympel (a to už je pekných pár rokov), triedna nám sama vravela, že toho učiva je veľa, oveľa viacej ako mali kedysi oni, a že ak bude mať niekto z triedy samé jednotky, tak ho začne riešiť, lebo podľa nej by to znamenalo, že len sedí nad knihami a nemá mimo toho žiaden život.
no neviem.. je to aj dost o znamostiach..poznam par ,, klobaskovych lekarok,, naozaj znamky nie su vsetko..
Ja by som na tvojom mieste myslela na nejaké zadné vrátka - pripravuj sa na medicínu, ale porozmýšľaj aj nad tým, že čo ak sa tam nedostaneš. Ak chceš veľmi na medicínu, môžeš sa následne celý ďalší rok intenzívne pripravovať na prijímačky. Alebo môžeš ísť evtl aj na inú vysokú? Je aj to pre teba alternatíva? (napr. Prírodovedecká faktula?). Potom budeš mať aj pripravený plán B a môžeš sa smelo sústrediť na prijímačky na medinu, nech už to dopadne ako to dopadne 🙂
Ahoj, známky sa na medicínu vôbec neberú. Nemusiš sa tým trápiť. Ja som aktuálne na medicíne v Česku a to som ani na gymnázium nechodil a dostal som sa. ( síce až na druhý krát, ale dostal). Avšak musíš byť veľmi dobrý v prírodných vedách (chémia, biológia a fyzika) a určite veľké plus bude, keď budeš vedieť aj angličtinu a trocha chápať aj matiku. Takže nevešaj hlavu a ak to chceš robiť tak si za tých choď. Hlavne sa nenechaj odradiť hlúpymi rečami, že nato nemáš a že bez známosti sa nedostaneš a podobne ( to hovorí väčšina ľudí čo o medicíne nemajú ani páru) . A ak ti to nevyjde na prvý krát, tak skúsiš o rok. Známky vôbec niesú dôležité. Prajem veľa šťastia.
A prečo chces ísť na medicínu?