Telesná na druhom stupni

momager
23. sep 2021

Je tu prosim nejaky pedagog? Chcela by som sa spytat ci je to v poriadku ak skola da na druhom stupni telesnu vychovu v jeden den 2 hodiny po sebe a dalsia hodina je hned na druhy den? Nemalo by to byt nejak rovnomerne rozlozene? Syn v den ked ma 2 hodiny ma tiez trening sportu ktory robi uz niekolko rokov. Treningy ma 2 x do tyzdna Utorok/stvrtok a telesnu Stvrok 2 hodiny a v piatok jednu hodinu. Nechce sa ho vzdat ale chudak v ten den je uplne vycerpany. A nie je sam ktory ma trening. Mozem poziadat skolu aby to zmenila na jednu hodinu? A tu druhu hodinu dali iny den? Treningy sa prehodit nedaju a on tym sporton proste zije. Pred tym ako o to poziadam chcem zistit ci to vobec ma zmysel alebo je to standart. Komenty ako zrusit treningy alebo deti vydrzia aj viac si prosim nechajte. Dakujem

kacena4
23. sep 2021

myslim, ze to nie je mozne nakolko sa rozvrh robi pre celu skolu a zmena hodiny by naburala rozvrh vsetkym ucitelom i rocnikom

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pribinak
23. sep 2021

Syn má 4x do týždňa tréning. Tiež veľký športovec. Má tiež 2 posledné hodiny telocvik a poobede tréning, ale ešte sa mi nesťažoval
Zober si že by sa v každej triede našiel takýto žiak, však to sa nedá vyhovieť všetkým
Nech to berie ako výzvu na zlepšenie kondicky

karhu
23. sep 2021

vytvorenie rozvrhu pre skolu je velmi narocne, urcite to nebudu menit koli 1 ziakovi🙈
ALE, ty ako rodic mozes oficialne (napises ziadost) poziadat skolu aby tvojmu synovi umoznili odcvicit si tu telesnu s inou triedou v iny den..

sonia.
23. sep 2021

@momager Moj syn ma tiez dvojhodinovku telesnej. Svoje treningy mava 3-4x tyzdenne, cez vikend zapasy. Minuly rok mal tiez dvojhodinovku TV a treningy 5-6x tyzdenne, kedze zapasy kvoli Covidu nemohli byt. Hrava hokej a treningy mavaju vzdy na lade 1-1,5 hod. a potom este 1 hodinu suchy trening. Pokazde. 3-4x tyzdenne. A nestazuje sa. Urcite nie je mozne kvoli Tvojmu synovi menit rozvrh, lebo to by sa musel menit aj v inych triedach kvoli tomu.

birika
23. sep 2021

@momager vzdy sa treningy prisposobuju skole a nie naopak

ruzasipova
23. sep 2021

Vytvorit rozvr je take male kuzlo. Tam nie su 100% spokojni ani ucitelia. Prihliadat pri tom este na potreby jedneho ziaka… 🙂

kittykat22
23. sep 2021

@momager pretoze tvoj syn chodi sukromne na treningy a nezvlada skolu, tak chces poziadat skolu o zmenu rozvrhu ktorym sa bude musiet prisposobit 400+ ziakov a 20+ pedagogov? 😅 Prepac, ale ty si sa zblaznila nie?

stary_ujco
23. sep 2021

Ak dokáže dvojhodka telesnej na základnej škole vyradiť z činnosti pravidelne športujúceho mladeho muža, tak je nieco v neporiadku...
A k otázke: nikde nie je dané, že hodiny majú byť rovnomerne rozdelené. Ja viem, ze tebe by to vyhovovalo mať telesnu pondelok streda piatok a utorok stvrtok treningy. Ale mojim detom by vyhovovalo mat dejepis v utorky a v piatok nemať matiku. A kto to kedy videl začínať týždeň vytvarnou... A keby si vedela co vystrája ucitelka na biológii. Na hodinu vždy treba vláčiť nejake rastlinky. A hodinu maju vo štvrtok. Mne by vyhovovalo keby ta hodina bola v pondelok, lebo by sme cez vikend tie rastlinky nazbierali

belllinka
23. sep 2021

ved ta telesná v škole je taká o ničom, neverím, že dieťa, ktoré pravidelne športuje sa vôbec na telesnej spotí. Mám dve deti, obe majú tréningy 4x do týždňa, ale ani jeden sa nesťažuje, že nezvládajú aj telesnú v ten istý deň. Chce to asi lepšiu kondičku 🙂

macekovam
23. sep 2021

@momager myslím si ze sa škola nebude prispôsobovať potrebám tvojho dieťaťa.. Telesná tu vždy bola pre každého... Vždy boli aj žiaci ktorí nevládali... Tak nech sa šetrí na telocviku.. Nech si sily rozloží tak ako vladze

simona139469
23. sep 2021

Tak napis učiteľke iba nejaké oslobodenie alebo nech tam cvičí menej, čo ja viem…

sissy27
23. sep 2021

@momager nie, nie je reálne ti vyhovieť. Sú tam aj iné deti, ktorým by zase nemusel vyhovovať rozvrh podľa teba a okrem toho pri tvorbe rozvrhu treba dodržať milion vecí, to nie je nákupný zoznam do lidlu.
Inak dcéra mala tréningy 3x do týždňa, v súťažnej sezóne 4x a cez víkend súťaž, telesnú ani nevedela že mali. Tam zas nejaké extra výkony nepodávajú, zahrajú basket, futbal, najvyšší výkon je asi 12min beh a ani pri tom sa nemusí pretrhnúť. 3x45 min pohybu do týždňa je fakt nič.

benit
23. sep 2021

Moj ma treningy 5x do tyzdna, 2x aj rano a pooobede. Po vikendoch zapasy, momentalne 3- 4 za vikend. V skole telesna je pre neho o nicom. Nemoze sportovaneho chalana dorazit. Dnes som bola s malymi na dvore a diedmaci mali tv, chalani. Mali rozcvicku a s ucitelom hrali futbal.

soja88
23. sep 2021

Boooooze ďalšia mamička čo si mysli, že jej dieťa je jedine na svete a okolo neho sa točí svet. Moja dcéra má tréning každý deň a v stredu dvojfázový - rano pred vyučovaním. Vstáva 5.30 o 6.30 je už na tréningu a pred osmou už sedí v lavici . Poslednú hodinu má telesnú a potom o 16.00 sa jej začína znovu tréning. Trénuje aj v sobotu. Tréning má rano o 7.00 . Tak moja by telesnú nemohla mat nikdy 😂😂😂neviem či tvoj hráva šach, ale pre športujúce deti je telesná čerešnička na torte a nie makačka.

pohodickasrandicka
24. sep 2021

@momager aj môj syn trénuje 4,5,niekedy aj 6 krát do týždňa. Sú dni kedy mu nič nevadí a sú kedy sa sťažuje. Ono je to o tom ako kedy ako náročné sú tréningy hodiny tv aj nároky v škole či vôbec jeho psychický stav ovplyvnený vzťahmi v jeho kolektívoch. A JEHO RASTOVYMI FÁZAMI. Vtedy potrebuje doplnky výživy a viac spánku ale aj relaxácie v podobe plávanie, ľahký šport s kamarátmi mimo športový kolektív, masáž, sauna a aj gaučing. 😉 Držím palce aby ste doma našli liek na preťažený štvrtok.

anita1978
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzanockamt
25. sep 2021

@karhu toto neumožnia, deti sa teraz nemôžu miešať

zuzubb007
25. sep 2021

Skola urcite kvoli jednej maminke z 300 deti nevyhovie, vies aky je rozvrh problem, neriesila by som nic vysmeju ta jedine, skola je povinna ked tak zrus mu treningy

sense
25. sep 2021

Ja mam dieťa na 1.stupni à v jeden deň majú hodinu plávania a druhy deň má 2 hod telesnej, plus 2x do týždňa tréning

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
martul
29. sep 2021

@momager ale to z deti majú tréningy mimo školu je síce pekné, ale čo s tým má škola, prečo sa má škola čo je povinné prispôsobovať tomu čo ste si vy vybrali dobrovolne. A s tým prehadzovanim hodín, je to tak že tam môžu mať zase iné triedy hodinu, alebo učiteľ tam má svoj rozvrh.

simona139469
29. sep 2021

Ha ha ha. Pardon ale keby sa to tak dalo, každý a jeden človek by chcel niečo iné. Jednému by v pondelok nevyhovovali cudzie jazyky lebo ma jazykovou, druhí by nechceli matiku vo štvrtok lebo je náročná pre nich, další nechcú telesnú v piatok, nešportovci chcú už oddych. Niekto by zrušil v piatok aj celu školu. A komu vyhovejú?

valova23
23. nov 2021

@momager jedinne čo môžeš ty spraviť zo strany rodiča sa porozprávať s triednym učiteľom a dohodnúť sa že syn nebude cvicit na telesnej písať mu ospravedlnenku alebo dohodnúť u riaditeľa iné riešenie nevidím, rozvrh urcite nezmenia (mam v skole každý deň 2hodinovky telesnej teda športovej chodím do športovej triedy a mat prvé dve hodiny telesnú potom ešte 5 hodín školy nie je lahke a určite ani pre tvojho syna mat dva “treningy” denne porozprávať sa aj s ním či on sám to zvláda alebo by chcel takéto uľahčenie že by si mu to vybavila aby nemusel cvicit alebo teda aby sa moc nenamáhal)