Mam doma cerstvo16 r chalana.Je bezne, ze jeho kamarati uz maju frajerky, chodia k nim prespavat?Moj bol dlho taky detsky len hry a hry, baby ho nezaujimali, pandemia, teraz chodi max hrat futbal, kino s kamosom.Vcera mi ukazoval fotky a vela z nich uz ma vztahy, sex, fajcia travu, vejpu, vecer po meste ja nie som puritanka ci nejaka stara korcula, sama som mala v 17 r frajera, ale je to tak?Kedy mali vasi chalani priatelku?
Nie,nie je to normálne. Ale žiaľ tiež to pozorujem .
Nie je to určite normálne a celkovo mi to príde skoro. Ja mam 11 ročnú dcéru a jej spolužiačka ma 16 ročného frajera. Neviem mne to príde skoro ja by som to nedovolila. A v 16 určite, žiadne prespavanie u frajera alebo u nás. Ja viem, ze keď si budú chcieť vrznut tak tomu nezabranim ale ulahcovat a podporovať to určite nebudem
Syn o mesiac 17...žiadna frajerka,len škola,šport,kamoši...nijaký alkohol ani cigarety...nie preto.ze by sme mu nedali dýchať,skôr prirodzená inteligencia na posúdenie toho,co sám chce robiť a ako sa správať.
Tak ja mam podla reakcii neinteligentneho a nenormalnebo burana doma😀. Lebo moj syn ma od 16 frajerku. A teraz sa podrzte, ma 21 a frajerku od 16tich tu istu, su spolu 5 rokov.
No co uz, nemozeme mat vsetci prirodzene inteligentne deti, aj pre prirodzene neinteligentnych slnko svieti.
Ale mam aj 18 rocnu dceru a frajera este nemala. Je to ok? Ci toto je znak prirodzenej inteligencie a normalnosti, ci uz je zas nenormalna, lebo je pozadu?
Boze tento modry kon a zastup skatulkujucich zien🙆♀️
A mne to príde normálne, aby 16 ročný človek mal frajera/frajerku... Nie je náhodou stredná škola aj o prvých takých teenegerských vylomeninách a o prvých vážnych láskach? Asi som divná, ale fakt mi to príde úplne v poriadku 🤷♀️
@nika11103 je to mozne, ale fakt sa uz niekedy na reakciach zabavam. Ako niekto sfleku povie ano, toto je nenormalne. Kto urcuje co je normalne a co nenormalne?
Moji rodicia chodili spolu 5 rokov, od maminych 15tich a otcovych 17 tich, asi tiez boli nenormalni. Aj moj muz je asi nenormalny, lebo sa zenil az ako 38 rocny a predsa normalne je zenit sa do 30ky. My sme asi rodina nenormalnych😂
Sama pises,ze si mala uz v 17 frajera ale u syna co ma 16 ti to pride divne? Radsej rozmyslaj,ako s nim hodit rec o kondomoch a inych veciach s tym spojenych.Samozrejme,ze je to normalne
Aj ja som mala v 16 frajera. 🙂 Sme spolu 16 rokov, máme dve deti.
Halo, zas sme si niektoré vytrhli len to, čo je pre mna vhodné a už Vás schytali vášne? Veď autork nepíše, že nie je normálne mat v 16 frajerku. Že jej syn nemá. Že jej príde nenormalne správanie okolo- prespavanie u frajera v 16, fajčenie, že sestnastrocni sexuju, že sú tam drogy… fakt Vám to príde normálne? Lebo mne teda nie!
Vždy boli jedinci,čo mali frajerky v 15r.
Nie iba teraz.
Keď sme maturovali,mnohé spolužiačky,či spolužiaci mali už skúsenosti,za kt.by sa nehanbil mnohy 30r.clovek.
No ale boli aj taki,čo nemali nikoho.
Boli kamoši,čo išli na VŠ a nemali nikoho,boli aj takí,čo mali už frajerov,aj takí,čo sa museli brať po mature a keď sme končili VS,boli už buď 1x alebo 2x štastne rozvedení.
Doba sa nezmenila.
Ale určite nebudem pri deťoch mlcky prehliadať veci,kto.mi vadia a mohli by mu nejako uškodiť,iba preto,že mamičky na MK povedia,že predávanie doma je v 16r v poriadku.
Inak,vždy ma fascinovalo,že boli mamičky,ktms hrdosťou vraveli,že moja dcéra má frajera dobre,že nie v 12r. Akoby to bola nejaká značka kvality.
Čiže,autorka,nie je ok,že mladí ľudia namiesto toho,aby venovali čas učeniu,pili,drogovali a sexovali s odobrenim a ešte nejakou pýchou svojich rodičov.
Ako si ty nastavis štýl výchovy,taký ho budeš mať. Aj snaha o výchovu je vždy lepšia,ako nijaka snaha.
A druhá vec,nie je chodenie ako chodenie.
Teraz už ti,že sa chlapec s dievčaťom rozpráva,majú spoločné záujmy znamená,že spolu chodia,sú frajeri...prečo?už zanikli kamarátstva?
"vztah" v 16 je normálny. Pokiaľ ide len o chodenie za rúčky a o nejakú neohrabanú pusu. Na sex ešte má dosť času. Takže zostáva už len veriť, že si mu dala správnu výchovu a má.chlapec dosť rozumu. Alebo sa naučí na vlastných chybách...
Ja som bola taka baba, ktora mala od 14 frajerov. Od 16 sme spolu s manzelom a 17 sme spolu spavali. Aj sa pilo aj fajcilo. To jednoducho patri k zivotu a dietato jednoducho vyskusa. Ja som mala prisnu vychovu a aj tak som vela veci postihala. Do 19 doma :D to boli casy. Nakoniec mama videla, ze nejak so mnou nepohne a som aj rozumna, tak jej to bolo jedno kedy pridem uz domov a ze sa nema obavat. Dolezite je sa o tom porozpravat 🙂 stanovit hranicu a ked aj dieta vyrobi pruser tak pomoct ale nasledne dat vyzrat :D
U mňa to normálne nieje aby v 16 dieťa pilo, fajčilo trávo. A v 16 sex? Radšej nekomentujem.
Tak minule som videla nejaky prieskum, kde bol priemerny vek prveho sexu myslim 17 rokov. Takze to, ze nejaka cast ludi sexuje v 16 je uplne pochopitelne abolo to tak odjakziva. Ja som mala prvy sex v tych 17 a to som zdaleka nebola prva medzi kamosmi a spoluziakmi a to bolo pred 20 rokmi. Takisto cigarety, drogy, alkohol. Nie, nie je to legalne, nie je to v poriadku, urcite by som dieta neposlala von s tym, ze bav sa a dobre si vypi, ale normalne to urcite je, zvlast na slovensku. Tiez som cca v tom veku vyskusala aj akohol, aj cigarety, travu mozno niekedy v 18 pred maturitou. Nic mi nechutilo, pri nicom som nezostala, tu som ziva a zdrava. To uz je potom o vychove a nastaveni chalana. Ale tvarit sa, ze je to nejaka novinka, ze deti na strednej sa stretavaju s alkoholom, sexom a cigaretami, to nechapem.
Môj názor: mať frajerku v 16-tich je OK. Prespávať u seba, fajčiť, piť... nie je OK.
Bezne je mat v tomto roku frajera/frajerku.Ale ostatne veci co spominas nie...Mam viac kamosiek,ktore chodili s chalanmi od cca 16 a teraz su uz manzelia v strednom veku s odrastajucimi detmi,cize ak su obaja ok,vztah persepktivu ma.Ale vravim,bez travy,alkoholu,sexu(to urcite este v 16 clovek nie je pripravený nech by bol akokolvek vyspely).normalne kamaratstvo,travenie volneho casu,mozno nejake dobrovolnictvo spolu a pod.
@palicka presne, som zvedavá, ktoreho matka tu pozvala 16ročnú slečnu prespávať ku nim.....
@0silvia0 tvoja ironia ti nejako pomohla? ak tvoj syn usúdil,že v 16r dá čas a energiu na frajerku tak to nie je môj problém,môj syn ten čas a energiu dáva na školu,seba,koníčky napr. japončinua mu zaberie dosť času a hlavne na svoju budúcnosť,tak to sám vyhodnotil a ja som spokojná,lebo mu nič neušlo a ani neujde aj keby mal prvu frajerku po maturite...nik z tvojho syna neurobil burana,jedine ty sama..a nie,nie je ok,že v 16 k vam chodila prespávať frajerka tvojho syna,jedine,že by si túžila ty vychovávať a finančne sa starať o prípadné vnúča /ku ktorému môže ľahko prísť,to predsa obe dobre vieme/
@janinah ano ironia mi pomohla naznacit, ze nikdy neboli vsetky deti rovnake. Kto chcel, pochopil. Cize je odveci pisat co je normalne a co nenormalne. Vzdy bolo jedno decko viac hormonalne vyvinute, druhe pozadu, treti sa zaujimal len o skolu, dalsi len o sport. Atd atd.
Ano, super super ake je tvoje dieta aktivne a kam dava energiu, ano, chvalyhodne, aj moja dcera ide tymto smerom ale ako pisem, kazde dieta je ine.
Pripadne vnuca vychovavat nebudem, budu si ho vychovavat rodicia, hoci deti ani jeden nechce. A kedze za 5 rokov chodenia sa nepritrafilo, tak asi vedia co robia😉
V 16. vôbec nie je skoro, veď to je už skoro dospelý človek s vlastnými názormi, ak si ho nevychovala dobre doteraz tak už veľa toho nenapravíš.
Sused 15-rocny sa nam tu popod okno taha domov s frajerkou, v case, ked ma rodicov v praci, predpokladam, ze riady spolu neumyvaju. A to mi jeho mama pred rokom svatosvate tvrdila, ze to on tak skoro nikoho mat nebude a ona by toto nedovolilaaa. Tak sa teraz uskrnam.😀
Moja ma 16, jej frajer o tyzden 18 a prespavaju u seba.
16 je skoro? Vobec
Ja som od 14tich mala 21r.priatela a od 16tich som skoro stale byvala len u neho a cestovali sme
ked som mala 16 na (13r dozadu) tak ano, skoro vsetci spoluziaci takto fungovali. frajeri a frajerky vacsina, vacsina aj chatovice s alkoholom. fajcenie niektori, nie vacsina
moji maju 24 a 17 ...a ani jeden nema frajerku....starsi by aj chcel, ale nejako sa mu nedari, pracuje v muzskom kolektive a nikam nechodi...a aj ked niekam ide, je tichy, takze sa nevie zoznamit...mladsi nema momentalne zaujem o frajerky, vraj ,,naco si komplikovat zivot,, ...ma ine zaujmy, ako sport, pc, kamarati
Ak chcu teenageri sex, posledne co potrebuju su prespavacky. Sex sa da praktizovat v ktorukolvek hodinu. ....pod lampou byva najvacsia tma...
Rýchlosť dospievania a túžba skúšať všetko "zakázané" a "dospelácke" je vecou povahy daného dieťaťa. To je jedno ci chlapec alebo dievča, či z prísnej alebo benevolentnej rodiny.
Ja som v 16 tích robila presne to napísané, mala frajera aj sex, vlacila sa po krcmach, koncertoch, fajčila travu. Moja sestra sa v tom veku ešte potajme sem tam šila šatičky pre barbiny a namiesto chalanov sa jej páčil akurát tak Harry Poter.
Ja este nie som na to pripravena🤣🤣🤣