Dobrý večer
Prosím viete mi pomôcť?
Spolužiakov nemáš? Ujo Google má dovolenku?
@h2 keď dajú fotku priamo do príspevku tak sa nedá priblížiť, treba dať do komentára.
Je to dobre,ale veľa dľžňov chýba.
@januska12323 Vďaka za vysvetlenie, to je ale divné, to som nevedela. Toto by určite mohli zmeniť. Lebo stáva sa to často. (Už sa mi v minulosti stalo, že som si spravila screenshot a tak som si to zväčšila. Ale to je dosť nešťastné riešenie.)
@h2 tiez mam ma to nervy ani s okuliarmi na niektore nevidim
Mesiac nie je zdroj svetla, iba ho odraza od slnka. To s vodou nie je celkom pravda, lebo su spotrebice ako rychlovarna konvica ktore su na to urcene. Ja by som dal napr.ze, nepouzivat ak je nejako poskodeny
3 je veľmi blbo napísaná otázka... Aj ovládač premieňa elektrickú energiu z baterky na energiu svetelnú - infračervená diodu, ktoru okom nevidíš a podľa počtu a intenzity blikov druhé zariadenie zachytáva tento signál a vie, čo má robiť. Ak neveríš, zober ovládač, namier na diodu foťak z mobilu a stlač tlačidlo na ovladači. Uvidiš ;)
Ja by som skôr povedal, že by tam patril nejaký modem, router, wifi anténa a pod.
5. Napíš to lepšie. Základom spotrebiča je odporový vodič, čiže časť, cez ktorú prechádza elektrický prúd s väčším odporom ako v bežnom vodiči (napríklad v medi). Tým, že má daný vodič väčší odpor, znamená, že sa časť elektrickej energie premieňa na tepelnú. To je základom všetkých týchto spotrebičov.
Učiteľka jej zato dala 3.Nemam slov pridrbane otázky co na niektoré ani dospelý poriadne nevie odpovedať
@h2 Ak si cez telefon, tak si to podrzanim prstu otvor v novom okne. Tam uz ide priblizovat.
Trošku odbočím od témy, lebo už som si to všimla viackrát: keď ja pridám fotku, vždy sa mi dá zväčšiť, priblížiť. Ako to robíte, že s touto fotkou sa nedá urobiť nič? Akože, aj som mala snahu pomôcť, ale proste to nevidím prečítať. A priblížiť sa to nedá. 🤷🏻♀️