Technická výchova

14. nov 2024

Dobrý večer
Prosím viete mi pomôcť?

h2
14. nov 2024

Trošku odbočím od témy, lebo už som si to všimla viackrát: keď ja pridám fotku, vždy sa mi dá zväčšiť, priblížiť. Ako to robíte, že s touto fotkou sa nedá urobiť nič? Akože, aj som mala snahu pomôcť, ale proste to nevidím prečítať. A priblížiť sa to nedá. 🤷🏻‍♀️

loliki
14. nov 2024

Spolužiakov nemáš? Ujo Google má dovolenku?

januska12323
14. nov 2024

@h2 keď dajú fotku priamo do príspevku tak sa nedá priblížiť, treba dať do komentára.

autor
14. nov 2024
autor
14. nov 2024

Už to mám

koniarova
14. nov 2024

@h2 presne to isté ma vždy napadne. 😁

koniarova
14. nov 2024

Je to dobre,ale veľa dľžňov chýba.

h2
14. nov 2024

@januska12323 Vďaka za vysvetlenie, to je ale divné, to som nevedela. Toto by určite mohli zmeniť. Lebo stáva sa to často. (Už sa mi v minulosti stalo, že som si spravila screenshot a tak som si to zväčšila. Ale to je dosť nešťastné riešenie.)

slavomira236
14. nov 2024

@h2 tiez mam ma to nervy ani s okuliarmi na niektore nevidim

aalt
14. nov 2024

Mesiac nie je zdroj svetla, iba ho odraza od slnka. To s vodou nie je celkom pravda, lebo su spotrebice ako rychlovarna konvica ktore su na to urcene. Ja by som dal napr.ze, nepouzivat ak je nejako poskodeny

viestta
14. nov 2024

@aalt sice mas pravdu, ale aj tak lepsie ako nenapisat nic. Hlavne, ze sam to niekde vydoloval

thirstymonk
14. nov 2024

3 je veľmi blbo napísaná otázka... Aj ovládač premieňa elektrickú energiu z baterky na energiu svetelnú - infračervená diodu, ktoru okom nevidíš a podľa počtu a intenzity blikov druhé zariadenie zachytáva tento signál a vie, čo má robiť. Ak neveríš, zober ovládač, namier na diodu foťak z mobilu a stlač tlačidlo na ovladači. Uvidiš ;)
Ja by som skôr povedal, že by tam patril nejaký modem, router, wifi anténa a pod.

5. Napíš to lepšie. Základom spotrebiča je odporový vodič, čiže časť, cez ktorú prechádza elektrický prúd s väčším odporom ako v bežnom vodiči (napríklad v medi). Tým, že má daný vodič väčší odpor, znamená, že sa časť elektrickej energie premieňa na tepelnú. To je základom všetkých týchto spotrebičov.

autor
14. nov 2024

Učiteľka jej zato dala 3.Nemam slov pridrbane otázky co na niektoré ani dospelý poriadne nevie odpovedať

h2
14. nov 2024

@aalt To s tým Mesiacom som si aj ja povedala, ale zjavne je považovaný za zdroj svetla:

user62056819
16. nov 2024

@h2 Ak si cez telefon, tak si to podrzanim prstu otvor v novom okne. Tam uz ide priblizovat.

letfenixa
17. nov 2024

@h2 krásny príklad na kritické myslenie. Nie, Mesiac nie je zdroj svetla.