Pripravovala ste sa niektorá alebo pripravujete sa na talentovky na pedagogickú školu? Je potrebné ovladáť hru na hudobný nástroj? Čo musí obsahovať pohybová zostava? Mám z toho celkom aj strach.
@bebemonika a to mi príde až keď si podám prihlášku? Mám trochu obavy z tých skúšok.. Ale snažím sa pripraviť.
Je to dosť náročné. Výtvarná práca sa robí na mieste, treba vedieť zaspievať, umelecký prednes, zostava - tých cvikov je tam veľa. Baby sa pripravovali rok vopred.
@zuzanockamt a tie cviky mali aj v zostave? Alebo im vraveli že čo majú zacvičiť?
To si už nepamätám, ale cviky boli na celú A4
@zuzanockamt a to kedy boli na prijímačkách?
Minulý rok
@zuzanockamt odkiaľ ste tie cviky mali rok dopredu?
Však im to prišlo pred prijímačkami s pozvánkou
@zuzanockamt no ale rok dopredu to nemali potom odkiaľ vedieť. Keď sa rok vopred učili. Tak to hádam stihnem.
Učili sa hudobnú, výtvarnú, pohybovú prípravu - čo mali info z minulých rokov. Potom, keď prišla pozvánka, tak to bola veľmi intenzívna príprava.
@zuzanockamt áno aj ja tak.
Ale záujem je naozaj veľký a vraj to bolo ťažké.
@zuzanockamt a ešte ak sa môžem opýtať ,to mali tanečnú zostavu na ľubovoľnú hudbu?
To fakt netuším, ja som sa až tak podrobne o to nezaujímala.
@zuzanockamt ale ďakujem pekne za informácie.
Príde to s pozvánkou na prijímačky tuším. Ja som tam, ale študovala normálne 4 roky, ty chceš ísť asi na pomaturitné či? Hudbu sme mohli mať ľubovoľnú. Boli tam nejaké skoky, môžem to skúsiť pohľadať a odfotiť, čo bolo treba.
@bebemonika áno aj ja pôjdem na dennú formu. Ak by si mi to odfotila bola by som rada.
@bebemonika juuj.ďakujeeem
@simsalabim áno aj toto som videla už. No kotúľ vzad zo stoja do stoja na vystreté nohy je dosť ťažký takže mam čo cviciť. To naozaj všetky žiačky zvládli? Aj tie silnejšie?
No ja netusim 🤷♀️ S tou skolou nic nemam…
Mala som spolužiačku, ktorá nevedela povedať R, kotúľ nespravila a dostala sa a prijali ju. Je to aj o náhode. Neboj sa. Ja som zmrvila výtvarnú a trochu aj hudobnú, ale myslím, že som mala plus, že som sa učila na flautu. Keby niečo kľudne sa pytaj.
@bebemonika a ty si vedela naozaj aj ten kotuľ vzad zo stoja srojného do stoja stojného? To sa mi zdá veľmi ťažké.. Aj stojku na rokach a z nej kotuľ?
@bebemonika a akú rozprávku ste mali maľovať alebo kresliť?
Myslím, že ten kotúľ som vedela, mám skončenú ZUŠ tanečný odbor. Stojku na rukách som nevedela, ale to po nás ani nechceli, iba mlynské kolo, to som ako tak zvládla. No a mali sme krestiť podľa nejakej básničky, sa tam spomínala striga a figa niečo také.
Netreba vedieť hrať na nastroj. Pohybová zostava, prídu ti pokyny a tam je to vypísané.