Talentové skúšky pedagogická - prednes textu

17. apr 2023

Dobrý deň, dcéra sa chystá na talentové skúšky na pedagogickú školu, majú sa naučiť poéziu alebo prózu umeleckej literatúri pre deti a mládež do 2 min. Len si nevie nič vybrať preto ma napadlo že možno niekto ma dieťa ktoré tieto skúšky absolvovalo a poradí nám co by bolo vhodné , pripadne nejaká pani učiteľka. Ďakujem

sajmonka_1216
17. apr 2023

Ja som kolegyni odporučila toto: https://www.martinus.sk/?uItem=78272
Je to veselý versovany text a ak pekne zapracuje s hlasom, tak to bude super.. kolegyňa mala veľký úspech pri deťoch aj na talentovkach sa smiali aj v komisii aj ostatne dievčatá 😁

autor
17. apr 2023

@sajmonka_1216 a umelecká literatúra pre deti a mládež to je skoro všetko čo je napísané pre deti? Alebo ako zistim či je určitý text umelecká literatúra pre deti a mládež?

autor
17. apr 2023

@sajmonka_1216 a kolegyňa robila kam talentové skúšky?

sajmonka_1216
17. apr 2023

Áno pre deti, ale keďže stredne školy sú orientované na učiteľstvo pre materské školy, je vhodne vybrať si text pre tento vek, čiže pre deti do 6r.. táto torta nie je taka otrepaná si myslím..
A robila do Levoče skúšky

autor
17. apr 2023

@sajmonka_1216 a to recitovala celú knižku? To si doraba strednú školu ci ako?

sajmonka_1216
17. apr 2023

A najlepšie asi niečo kde je nejaký zaujímavý dej a dá sa pracovať s hlasom.. isto jej poradia aj v knižnici.. a ak je to versovane, tak to bude fajn si myslím 🙂
Ja som síce mala Dubkáčik a Budkáčik, ale už by som si to nevybrala.. nie je to velmi zaujímavé ako uryvok

sajmonka_1216
17. apr 2023

Áno cely príbeh, ale je to kratučké.. za nejakú 1,5 minútky to má.. ale keď je niečo dlhé, určite nie celu knihu 😁 nejaký ucelený úryvok.. ideálne do 2 minút.. alebo ako to ma teda škola uvedené v požiadavkách
robila si pomaturitné 2 roky

vabeda
1. máj 2023

@sajmonka_1216 a co sa týka hudobnej výchovy? Ako to prebieha? Ďakujem.