Talentové skúšky na bilingválne gymnázium

lucia543
5. apr 2022

Dobrý deň, moja dcéra ide o mesiac robiť prijímačky na 5 ročné bilingválne slovensko-španielske gymnázium Park Mládeže v Košiciach. Súčasťou prijímačiek sú okrem Sjl a Mat aj talentové skúšky. Nemá niekto prosím skúsenosť s talentovými skúškami na tomto gymnáziu? Aké príklady na nich boli? Dá sa na nich nejak pripravovať? Ďakujem

gggabikaa
5. apr 2022

@lucia543 Neštudovala som tam, ale predpokladám, že sa v tomto prípade jedna o cudzí jazyk - španielčinu. Cudzí jazyk je tiež považovaný za talentov skúšku.

lucia543
autor
5. apr 2022

@gggabikaa Ďakujem za odpoved, na stránke školy je napísané že netreba znalosť španielčiny. A angličtina by tam byť nemala.

nelca0510
5. apr 2022

@gggabikaa veď sa ide učiť španielčinu,ešte ju nemusí vedieť

nelca0510
5. apr 2022

@lucia543 autorka,volaj zajtra do školy. Alebo napíš mail,oni ti presne povedia.

gggabikaa
5. apr 2022

@nelca0510 tak na nemecké/anglické bilingválne to býva tak, podľa toho som usúdila. Taká nemčina býva často eln veľmi veľmi základná a v septembri sa začína od základov...

nelca0510
5. apr 2022

@gggabikaa nie,zväčša sa robí angličtina,aspoň na jednom spanielskom čo poznám.

jhcdvkatka
5. apr 2022

@lucia543 ahoj ja sama som chodila na bilingválne ale nie na span. ale ang. a tiež sme robili talentové skúšky ale boli to len niečo ako psycho testy takže nie neda sa na to moc pripraviť

nika_ke
5. apr 2022

@lucia543 sú to testy na talent učenia sa cudzieho jazyka. Jedna z úloh minulý rok bola na pamäť, študentom ukázali španielske slovíčka aj so slovenským prekladom počas niekoľkých sekúnd, otázka bola, koľko slovíčok si zapamätali a vedeli správne priradit slov. k span. verzii.

ichbinich
6. apr 2022

Este v minulom storoci, ked som ja mala talentove skusky na bilingvalne gymnazium, tak to neslo o konktretny jazyk, ale ako pise @nika_ke, aby zistili, ci ma clovek talent na jazyky.
My sme sa napr. ucili nejaky vymysleny jazky, mali sme si zapamatat par slovicok a tak.

luccija
6. apr 2022

Asi všade niečo iné, ale ja som mala doma testy na anglické a boli to otázky na pamäť, také psychologické testy nedá sa na to pripraviť potrebujú vedieť či na to má či nie.

kofa77
6. apr 2022

alebo su ukazky textov z roznych jazykov, nie velmi rozsirenych a mali urcit, o aky jazyk sa jedna. su to take vseobecne prepdoklady, vseobecny prehlad.

mitskilover
28. apr 2022

@lucia543 Moja dcéra robila prijmacky talentovú skusky majú dve časti Prvá je píš ako počuješ v rôznych jazykoch druha časť je papier s 10 slovami preložených do vymyslene jazyku a za 10 minut si máte zapamätať ci najviac a napísať ich na papier

idris
22. jan 2023

@lucia543 ahoj ako ste pochodili na prijimackach? Dostala sa dcera do parku mládež?