Syn má problémy so spolužiakmi, šikanujú ho. Dá sa vybaviť dištančná výučba?

vikcura9
7. nov 2024

Ahojte mam syna ktory ma problem na strednej škole posledný ročnik ostava mu par mesiacov do maturit. Ma v škole problemy medzi spolužiakmi a ho šikanuju.. Ucitelia ho nemusia tiez kvoli dochadzke a pod. Je nejaka moznost ze by sa to dalo riesit distancnou vyucbou? aky dovod by sa dal uviest alebo to ako riesit?

patka06
7. nov 2024

@vikcura9 dištančná výučba nie
Môže požiadať o individuálny študijný plán, ale ten musí riadne zdôvodniť a školy musí súhlasiť,

ajko2011
7. nov 2024

@vikcura9 odporúčam ísť za vedením školy a spýtať sa aké máte možnosti

maranco
7. nov 2024

@vikcura9 poznal som troch čo mali problémy v poslednom ročníku

1. doma rebeloval, vykašľal sa na školu, zdrhol do zahraničia brigádovať, teraz sedí vo väzení za výživné
2. brigádoval počas vyučovania, vyhodili ho zo školy, potom šiel do zahraničia zarábať, vrátil sa a znovu chodil 4 roky do školy ale už v inom meste
3. chodil poza školu, klamal doma, vyhodili ho, pretĺka sa životom, podniká a má exekúcie od sociálnej a zdravotnej

zuzubb007
7. nov 2024

Tu bude chyba asi na druhej strane podľa mňa, prečo ho šikanujú kvôli čomu? Prečo vymeskava? Podstatné veci niesu vysvetlene aby nedopadol bez skončenej školy, hádam 18 ročný chlapec si vie otvoriť pusinku

janickacrazy
7. nov 2024

@vikcura9 treba to riešiť s triednou učiteľkou, možno ho preradiť do inej triedy, ak je taká možnosť alebo prípadne s vedením školy, či by sa dal ten individuálny plán

kittykat22
7. nov 2024

@vikcura9 samozrejme, ze pokial ho niekto v skole sikanuje tak bude robit vsetko mozne aby tam nechodil - a preto ma asi tolko vymeskanych hodin. Mozes sa dohodnut s riaditelkou, ze syna nechas doma a nech sa pripravuje sam. Ale asi by bolo dobre odhadnut, ci bude schopny sa sam ucit a ci na neho dokazes nejakym sposobom dohdliadnut a rovno sa dohodnut ako to je so studijnym planom. Ja osobne by som syna nechala doma v tomto pripade, aby dostudoval na individuale. Ale asi budem v mensine.

@zuzubb007 tak neviem ci si dokazes predstavit sikanu v chlapcenskom kolektive takmer dospelych muzov. Kolko zien sa rucalo na konikovi ze im robi zle jedna kolegyna alebo ze ich niekto ignoroval na ulici, nie to v skole, kde je dieta proti skupine o xy chlapcov. A uprimne nechapem, ako sa mozes zastavat tych co sikanuju. Zacnem na konikovi sikanovat ja teba, ako sa ti to bude pacit.

pralinka25
7. nov 2024

Viem ze sa pytas na ine ale skola nie je len o uceni. Clovek sa musi vediet naucit interagovat s okolim a vychadzat s nim. Ak ma problem na vsetkych frontoch nevyzera to pre neho dobre aj s ohladom na buducnost. Schopnost vychadzat s kolegmi sefom ..... tento problem sa bude neustale opakovat. Treba sa na to pozriet a nepodcenovat to hlavne kvoli nemu. Nemozu byt vsetci blazni len on lietadlo. Ma nejaku diagnozu? Mizno ano. To nemyslim ako urazku. Povedzme si narovinu oblubeni ludia to maju v zivote lahsie. Skusil by som cokolvek aby sa tento cylus opravil. Najst problem a riesit ho. Nejaky urcite je a nie mozno v okoli ako v nom. A to tiez nemyslim ako urazku alebo negativne. Bude ho to brutalne ovplyvnovat na vsetkych frontoch.

zuzubb007
7. nov 2024

@kittykat22 kde píšem, že sa zastavujem chlapcov, že šikanujú? Či tým, že bude chyba na druhej strane, tým som myslela na strane rodiča nie deti, poznám takého rodiča čo sa zastane svojho dieťaťa aj napriek domu, že dieťa terorizuje všetkých len rodič vidí svoje dieťa ako najlepšie na svete

kittykat22
7. nov 2024

@zuzubb007 takze ked je problemove dieta, treba ho sikanovat?

zuzubb007
7. nov 2024

@kittykat22 kokos čo si mimo, šikanu odmietam absolútne, ale autorka neuviedla čo je sikana čo mu robia? Lebo podľa známej je sikana, keď dieťa povie druhému počas debaty, ty si deges v rámci srandy, tým som chcela len povedať, že treba uviesť veci na pravu mieru, čo sa deje, a už len to, že učiteľia nemusia moje dieťa no neviem nevidím do toho ale táto veta je podozriva

januska12323
7. nov 2024

Čiže ho šikanujú všetci okolo a on je neviniatko?

kitycat
7. nov 2024

To mas odkial, ze ani ucitelia ho nemusia?

Toto treba riesit s triednou, s riaditelkou a nie nechat sikanu a utiect. Je to par mesiacov, ale zvladne sa pripravit sam?

pralinka25
7. nov 2024

@kitycat pise to sama autorka v uvodnom prispevku

jana35798
7. nov 2024

@maranco pointa komentara?

maranco
7. nov 2024

@jana35798 aby dala pozor nech nenechá školu, alebo ho nevyhodia zo školy
môže mať potom ťažký život

marissa13
7. nov 2024

@vikcura9 Keď tu človek číta tie kvázi pomocné komentáre a rieši veci, ktoré sú iplne od dannej témy. Ani si človek, nevie predstaviť, čím autorka prechádza a niektorí jej ešte prikladajú. Hlada len pomoc , pochopenie.....ale ako čítam, tu sa toho nedočká. Držím palce na ceste , ktorá bude dlha ale určite vyriesitelna.

simca06022011
7. nov 2024

idete na to zvlastne.. tak kovli dochadzke ho nemaju radi ucitelia, ehm, preco nechodi do skoly? Spoluziaci ho sikanuju? cim ? ako? preco? Sikana sa riesi pekne v skole, nie domacim ucenim, ale doslova u riaditela a v skole. A potom ma sa poriadne ucit, chodit na hodiny = ak toto ma, aky problem ma s vyucujucimi? Ak by vedenie nenanslo riesenie, mozno by navrhli aj ten indivindi plan... ale ries to v skole.

Popravde, ja som na gymply nebola prave najvzornejsi "dochadzkar", nas ale skutocne sikanovali casto doslova vyucujuci, a nemala som chut chodit domov s 5kami z kazdej hodiny a riesit ci to vyrovnam nejak na normalny priemer na vysvedceni = nesla som vzdy a hotovo, ale na kazdej pisomke som bola a naucena. Neriesil to na strednej nik. Ti vybrani vyucujuci papulovali tak ci tak. Spoluziaci mi tiez mohli byt ukradnuti, uz sme boli v maturitnom rocniku dospeli a kazdy isiel za seba, maal som kopec bab tam, co miesot skoly sem-tam pracovali a po skole vzdy (ale rovnako ako ja chodili na skusanie, testy, naucene a tak.. zaujimva nik z nich ani mna nie je socka, s problemami so zakonom, driva vacsina mame vysoke skoly.. a ano aj "sikana" sa nasla medzi nami, poruesili sme si medzi sebou, rodicia ani nevedeli a to stylom "nemozeme sa s kazdym lubit".
je to uz len par mesiacov, toto obdobie je pre mladych stresujuce, idu maturity a taketo zajacie umysly treba trosku korigovat.