Neviem, či mu to mám dovoliť... Vraví, že je už rozhodnutý, ale podľa mňa je to skôr ženská práca. Bola by som rada keby šiel za murára alebo stolára, ale nedá si povedať... Ako mu to vyhovoriť?
Preco chces syna odhovarat od toho co ho bavi? Chces aby cely zivot robil nieco co nechce? A od kedy je cukrar len zenska robota 🤦🏼♀️
Otázka je - ako to vyhovoriť tebe?!!!
Prečo by to bola ženská práca? V košiciach ženy šoferuju električky, už aj u nas som videl ženu šoferovať autobus.
Máš plnú prdel mužov - kaderníkov, ba dokonca vietnamski muži robia aj nechty, čo už je asi fakt ženská práca.
To najhoršie, čo môžeš urobiť, je pokaziť svojmu decku život tým, že si si zmyslela, že je to ženska práca. Nechaj ho, nech si ide za svojim snom a nech žije svoj život, nech robí to, čo ho baví a nie to, čo si si ty zmyslela, že bude pre neho dobre, hoci to nenavidi.
Nie každy chlap musi byť stolar, ani murar, očividne nemaš tušenie, čo tieto prace zahrňaju a ako sa robia, inak by si sotva tužila po tom, aby bol tvoj syn murar, pre pana krala.
Nevyhovarala by som mu to Dobrý cukrár niekde v hoteli, reštaurácii je žiadaný.Ma k tomu vzťah skúša niečo doma?
@luccija áno...
To je akoby si povedala, že gastronómia je len pre ženy. Podpor ho. Remeslo má zlaté dno. V dnešnej dobe na nezaplatenie. Okrem toho poznám prípady, keď rodičia nútili deti do odboru, ktorý nechceli, potom zbytočne vzdorovali a trápili sa všetci.
Aj moja sesternica nútila syna na gympel a chcel opravovať auta.
Gymnázium samozrejme v 4.rocniku nedokončil, vykašľal sa na celú maturitu a teraz pracuje kade tade ako stavbar, murár, záhradník atď.
Ak je rozhodnutý a vidí sa v tom ,tak prečo nie? Nech robí to ,čo by ho bavilo a nie niečo čo nechce nasilu. Aj môj ide na strednú a tiež som mala inú predstavu ako čo chce ísť o ,ale chcem ,aby bol hlavne on spokojný, aby ho to bavilo.
Mladší syn je siedmak a už teraz rozpráva,že pôjde za kuchára.
Skúste počas dňa otvorených dverí pozrieť stredné školy so zameraním kuchár, uvidíte aké kurzy a možnosti škola ponúka, nájdete kompromis
Buď rada že má predstavu čo chce študovať a čo v budúcnosti robiť
Väčšina chalanov v jeho veku ani len netuší čo by chceli
Autorka bez urážky ale: Daj si facku.A preber sa!
@vilma7 A presne takto vyzerá pokazený sen a zničený život matkou, ktorá predsa "chcela vždy len to najlepšie"
Nechápem o čo ti ide? Prečo by to mala byt ženská práca? Keď to chce robiť tak ho nechaj. Zanietenie, túžba a radosť s prace je skvelý predpoklad, že bude skvelý cukrár. Ja osobne mu v tom držím palce.
A len pre info 5 rokov som študovala nieco co mi nanútili pretože cukrár bol podľa mojich rodičov pre tých menej chápavých. Nuž zabila som 5 rokov a cukrára si dorobila aj tak a robím to čo som chcela a čo ma baví.
To si na to ako prišla že je to ženske povolanie.Je plno profesionalných cukrárov.Tak nech ide tam kde ho to baví.Nechápem že ako rodičia dokažu zničiť život že ich nútia ísť na školy a nakoniec nedokončia lebo to chceli rodičia.Nech robí to čo ho baví a nie vymysli typu že to je ženske povolanie nie už dávno nie.Ked si pozrieš pečie cele Slovensko tam je plno chlapov a čo teraz je to ženske povolanie majú tam byť len ženy a dievčata.Ak mu chceš najlepšie tak mu nekaz jeho sen.
@vilma7 svetlý príklad toho ako matka pokazila synoví život.
Podpor ho v Tom. Držím mu palce!
Si ma teraz šokovala...v 21 storočí povieš, že cukrár je ženské povolanie? ...
skôr by ťa malo zaujímať, či ho to uživí...a to si teda myslím , že veľmi dobre sa tým dá zarobiť, ak sa vypracuje...fandím mu, baví ho to, doma skúša, super 👌
ak ho to baví, nájde si k tomu cestu neskôr, len zbytočne zabije čas na škole, ktorú mu vyberieš ty...
Toto musí byť vymyslené, lebo ak nie, tak chudák jej deti🙈.
Ale prosím Ťa, nechaj ho na pokoji, nech sa v živote venuje tomu, čo ho bude nie len živiť, ale aj baviť...Veď rob stolárku či murárku Ty, ak sa Ti táto práca tak páči 😬 Už teraz sa mu takto pletieš do života, čo bude, keď sa ožení...brzdi trochu.
Vobec to nie je zenska praca. Mala som priatela cukrara a nepripadal mi ani trochu zzenstily. Mal aj stroje, ale vela veci robil rucne a mal z toho slusne svaly a fyzicku kondicku. A ani nehovorim, ake super bolo prist k nemu do cukrarne, do vyrobneho priestoru, a tam kopa kolacov, zakuskov, vsetko nim vyrobene, dal mi poochutnavat 🙂
Poznám z okolia len v opačnom žena chcela skôr " mužské" povolenie. teraz keď je už dospela tak si dorobila kurz a je v tom ozaj dobra. Škola bola pre nu trapenie, nenašla si ani prácu v tom čo študovsla, lebo ju tá práca nebavila, radšej išla do zahraničia, zarobila € na kurzy a teraz pracuje v tom čo ju baví. Je spokojná, pekne zarába aj jej rodina sa s tým zmierila.
Ja som v tom veku nevedela kde je sever,nie co chcem robit a cim byt. Mozes byt rada ze ho nieco bavi a naplna tak ho podpor
Aj ja som mala matku, ktorá každému vnucovala to co chce ONA. No a tak naše vzťahy aj vyzerajú. Na nás ohľad nebrala. Teraz ja neberiem ohľad na ňu. Prajem tvojmu synovi nech ho cukrarstina baví, množstvo chlapov je šikovných v ženských prácach (kadernik,...). Keby to bol môj syn, bola by som spokojnejšia lepšie ako sa nadriet na stavbach a prísť o chrbát
@kitycat Amaury je TOP 🥰🥰🥰😀😀😀
aj za sociku boli vynikajuci cukrari - pamatam si, ze u nas bol jeden na sidlisku a robil krasne vyklady zo svojich vyrobkov (tie vianocne boli nezabudnutelne) v miestnej cukrarni , podostaval aj ocenenia. Myslim, ze clovek nemoze byt stastnejsi, ak robi pracu, ktoru ma rad. Tak mu to dopraj.
Nedovoľte mu byť priemerným cukrárom. Na YouTube sledujem cukrárov mužov fantastické výtvory majú, sú to umelci, majstri vo svojom remesle, majú krásne práce. Nájdite si ich a inšpirujte ho: Dudu Outmezgine, Amaury Guichon.
@janulik2008 vcera som pozerala ako robil vreckove hodinky 🥰
A v com je problém?