Môj syn chce byt pilotom. Rozmýšlali sme nad priemyslovkou v KE-obor pilot,len nás zarazilo to, že žiaci sa na praxi učia zvárat, pracovat na sústruhu a v kováčskej dielni. Pripadá mi to dost zvláštne a pre nás nelogické ho tam prihlásit, kedže patrí medzi najlepších žiakov v 9.ročníku. Má niekto skúsenosti s touto školou??
Treba sa spytat a poradit s vychovnym poradcom na skole. Ten by mal mat prehlad (aspon u nas ma).
uz to bola podobna otazka, v odpovediach najdes dobre rady- https://www.modrykonik.sk/forum/pubertak/na-aku-skolu-dat-syna-ktory-chce-byt-letcom/
a co je na tom zle?Ja som sa tiez na strednej ucila napr, fyziku a v praci ju do praxe vedome neaplikujem.Nie kazdy kto skonci premyslovku v KE bude letcom.Treba aj technikov a po fyzickej stranke ho urcite lepsie pripravia na vysku v tomto odbore ako niekde na gymku.Poznam viacero absolventov tej skoly a maju siroke uplatnenie .
Jednoznacne gympel a potom sup na letecku do Martina,ci Ziliny, ci kde to je 😉
Tiez suhlasim s tym gymnaziom a potom na vysoku skolu daneho zamerania
Hlavne si zisti, aké peniaze stojí vysoká škola pre študijný program: profesionálny pilot. To sú neskutočné pálky... so strednou školou "dopravnou", "elektrotechnickou" sa pilotom nestane.
Ja by som ho dala určite na tú priemyslovku, veď to, že sa tam bude učiť niečo praktické mu naozaj neublíži 😅 Na gympli by tiež mal chémiu, dejepis, estetiku a podobné nesúvisiace veci s letectvom, ale tie mu fakt budú na nič.
Nedávno som skončila gympel a 90% z ročníka sa zhodlo, že pri takom počte gymnazistov, aký teraz je by tam už nešli a radšej si vybrali odbornú školu. Ani brigádu si s tým plno spolužiakov nevie nájsť, pretože všade chcú vyučenie v obore alebo prax. 😒 Je to normálne taký menejcenný pocit, že nič vlastne nevieš. 😅
ak je sikovnik, tak asi gympel a potom VS, neviem, odkial si, ale aj v Trencine je stredna odborna skola letecko-technicka http://soslt.edupage.org
@petra71 ahoj 🙂 kamaratkin syn chodi za pilota sem http://soslt.edupage.org/about/ 🙂 chvali si skolu, paci sa mu 🙂
ja by som sa informovala priamo na vysokej skole,nech ti poradia,co je najvhodnejsie studovat ako predpripravu na buduceho pilota.mozno ani ta v Ke nie je zla,ved pilot musi ovladat aj konstrukciu a byt zrucny,takze az tak odveci tie predmety nebudu.poznala som jedneho studenta pilota,studoval v Ziline,ale neskutocne peniaze stala ta skola.ale ak je sikovny,skoda ho bude na priemyslovke,dala by som ho na gymnazium.a je dobre,ak sa uz pocas strednej bude venovat pilotovaniu vetronov a mat pilotne skusky na tento stroj,ma body navyse pri prijimackach.cize je dobre mat nejake skusenosti este pred nastupom skoly,lebo dostat sa tam je fakt problem.a kedze skusky su prisne a zameriavaju sa na matematiku,vseobecne vedomosti a perfektne zvladnuty cudzi jazyk,tak urcite nech ide na gymnazium
no a treba sa ešte pripraviť na náročné skušky,napríklad v už spomínanom Martine ,mnohí maju vážny problém prejsť skuškami po fyzickej aj psych.stránke
celkovo treba rátať s tým,že tam nestačí mať dobré známky,či peniaze na študium ,samozrejma ešte musí byť 100% zdravý
a priemyslovka či iná škola mu dá viac než gympel
Moj brat chodil na vojensku letecku v kosiciach, ale uz to bolo davnejsie neviem ci sa nieco zmenilo.
soš dopravná, myslím že v MT je aj zameranie na pilota súkromných lietadiel... a potom Žilinská univerzita... ale treba si uvedomiť dve veci - 1. perfektný zdravotný stav, 2. veľa veľa peňazí, pretože letové hodiny si musia financovať z vlastných zdrojov...