Dobrý deň, moja dcéra by nabudúci rok chcela ísť na bilingválne gymnázium. Ešte stále sa rozhodujeme medzi dvoma školami. Nemáte prosím niekto skúsenosti so súkromným gymnáziom FUTURUM? Poprípade aký sú učitelia a úroveň školy. Rozhodujeme sa konkrétne o škole FUTURUM Trenčín. A poprípade ak by niekto bol ochotný mi povedať v akej vysokej čiastke sa hradí školné. Vopred ďakujem za odpovede.
@hellothere123 registračný poplatok na skúšky 100€. Čo sa týka skúšok majú bodový systém:
1. zohľadňujú sa študijné výsledky viacerých predmetov a z toho je bodový systém. Ide o známky z koncového vysvečka 8 triedy a polročného vysvedčenia 9 triedy. :
povinné sú matematika a slovenský jazyk, nepovinné sa boduje biológia, chémia, dejepis, geografia, samozrejme najdôležitejší je známkový profil anglický jazyk.
2. určujú sa body za olympiády a súťaže - bodové ohodnotenie sa delí podľa toho či išlo o štátnu súťaž, medzinárodnú súťaž, umiestnenie v súťaži.
3. prospechový profil
4. vlastné kritériu školy - motivačný list napísaný v angličtine.
Samotné skúšky: skúšky sa robia ako na štandardné gymnázium + špeci test z anglického jazyka.
Pokiaľ chce ďalej študovať na VŠ výlučne jazyk - tak ok inak neodporúčam. Možno má škola nové vybavenie, viac lektorov, menej žiakov v triedach. ALE čo sa vyučovacieho procesu a kvality vyučovania týka - nie, náročnosť na žiakov sa skoro rovná nule. Stačí si prečítať recenzie. Konkrétne v TN odporúčam gymnázium Ľ. Štúra - buď bilingválne francúzske, alebo klasické v jazykovej triede.
@alenah31 prepáčte, že otravujem ešte ☺️ ale mám ešte jednu otázočku ak náhodou neviete, koľko sa hradí ročne školné na tej škole
@hellothere123 rocne to vychadzalo do 1000€ zakl. skolne, ostatne poplatky individualne.
Ďakujem veľmi pekne 🙂
Veľké sklamanie už na prijimačkách, neodporúčam.
@monikaes Ahoj,môžem vedieť,prečo sklamanie?Uvažujeme nad tou školou IT Nová Dubnica
My sme boli teraz na DOD a syn bol nadseny a aj ja velmi sa nam tam pacilo,chodia tam aj studenti co ich pozname a oni si skolu velmi pochvaluju ,boli sme pozriet aj Park mladeze,no este sme len vosli dnu a syn hovori ,ze to prostredie na neho posobi velmi pochmurne.Podla mna velmi vela robi aj pristup aky ma skola k studentom nie len sa ucit ucit a 80%z toho ani nevyuziju ,ta skola mi prisla taka o krok dopredu pred biling.gym.v Ke.Zvazovali sme este dalsie dve,ale syn sa uz rozhodol
Mozem sa spýtať na aktuálne skolne na bilingvalnom gymnaziu? Nemôžem sa k tomu nejako dostať . Dakujem
Ano, plati
a ešte poprípade z čoho pozostávajú prijímačky.