Štúdium na Katolíckej univerzite v Ružomberku

reni111
5. sep 2018

Hľadám niekoho kto tam študuje alebo študoval....

arasidka123
5. sep 2018

@reni111 priamo v Ružomberku alebo môže byť aj Levoča?

reni111
autor
5. sep 2018

hmm možno to je bude jedno...chcela by som zitit, ako je to na takýchto katolíckych univerzitách, čo sa týka "rešpektovania ducha univerzity " -- ako sa v praxi prejavuje , to že je to katolícka univerzita? ak by tam študovala osoba bez priamej náboženskej výchovy...

@arasidka123 hmm možno to je bude jedno...chcela by som zitit, ako je to na takýchto katolíckych univerzitách, čo sa týka "rešpektovania ducha univerzity " -- ako sa v praxi prejavuje , to že je to katolícka univerzita? ak by tam študovala osoba bez priamej náboženskej výchovy..

sisi587
5. sep 2018

@reni111 ja som študovala, a mali sme tam predmety ako Vybrané kapitoly z teológie, či Sústredenie zo spirituality + ešte niečo na názov predmetu si momentálne nespomínam... Bola prednáška + seminárka, niekde aj skúška. Pri dennej forme sú tam aj duchovné cvičenia, myslím. Záleží aké podmienky pre absolvovanie predmetu si nastaví vyučujúci, mala som aj spolužiačky, ktoré nepraktizovali vieru a nebol problém, úspešne ukončili štúdium.

uzanka16
6. sep 2018

@reni111 ja som študovala,ako sa spomína vibrane kapitoly z teológie predmet ale skúška nič strašná stačí si prečítať katechizmus katolíckej cirkvi ktorú časť to povedia presne.sustredenie zo spirituality je povinné,5 dni prec a venuje sa katolíckemu náboženstvu-omse cez tie dni a prednasky a potom aj čas na zábavu.nie je to masaker,ja som evanjelicka a nemala som problém,na omšu som šla a len som počúvala,na ruženec má nenútili lebo som im povedala že katolícka nie som,oba predmety sú v pohode a zvládli aj spolužiaci a to som mala ateistov a jehovistku.oni vedia že nie každý katolík a nemôžu riadne tlačiť do extrémov.preto aj tie skúšky sú primerané.