Hľadám niekoho kto tam študuje alebo študoval....
hmm možno to je bude jedno...chcela by som zitit, ako je to na takýchto katolíckych univerzitách, čo sa týka "rešpektovania ducha univerzity " -- ako sa v praxi prejavuje , to že je to katolícka univerzita? ak by tam študovala osoba bez priamej náboženskej výchovy...
@arasidka123 hmm možno to je bude jedno...chcela by som zitit, ako je to na takýchto katolíckych univerzitách, čo sa týka "rešpektovania ducha univerzity " -- ako sa v praxi prejavuje , to že je to katolícka univerzita? ak by tam študovala osoba bez priamej náboženskej výchovy..
@reni111 ja som študovala, a mali sme tam predmety ako Vybrané kapitoly z teológie, či Sústredenie zo spirituality + ešte niečo na názov predmetu si momentálne nespomínam... Bola prednáška + seminárka, niekde aj skúška. Pri dennej forme sú tam aj duchovné cvičenia, myslím. Záleží aké podmienky pre absolvovanie predmetu si nastaví vyučujúci, mala som aj spolužiačky, ktoré nepraktizovali vieru a nebol problém, úspešne ukončili štúdium.
@reni111 ja som študovala,ako sa spomína vibrane kapitoly z teológie predmet ale skúška nič strašná stačí si prečítať katechizmus katolíckej cirkvi ktorú časť to povedia presne.sustredenie zo spirituality je povinné,5 dni prec a venuje sa katolíckemu náboženstvu-omse cez tie dni a prednasky a potom aj čas na zábavu.nie je to masaker,ja som evanjelicka a nemala som problém,na omšu som šla a len som počúvala,na ruženec má nenútili lebo som im povedala že katolícka nie som,oba predmety sú v pohode a zvládli aj spolužiaci a to som mala ateistov a jehovistku.oni vedia že nie každý katolík a nemôžu riadne tlačiť do extrémov.preto aj tie skúšky sú primerané.
@reni111 priamo v Ružomberku alebo môže byť aj Levoča?