Stres pred maturitou

kukuleinka18
26. mar 2024

Ahojte, už som to sem raz davala ale niekde som to stratila a neviem sa k tomu dostať. Mám stres pred ústnou maturitou a už pociťujem velke tlaky. Rano mi nechuti jest, stale som v strese a neviem sa ukľudniť. Vedeli by ste mi odporučiť ako prísť na ine myslienky ? Lebo sa asi zblaznim, aj keď viem že nejde o nič. No prirodzene to tak zo mna ide a je to strasne.

amelianka
26. mar 2024

@kukuleinka18 šport, príroda prechádzky

nikdenikto
26. mar 2024

Ústna maturita je až v máji, nie? Takéto stresy majú väčšinou ten týždeň pred. Musíš sa dať do pohody. Ešte máš kopu času. Ako píšu vyššie prechádzky, šport, koníčky a pravidelne sa venuj tým maturitným témam, potom nadobudni pocit že si dobre pripravená.

Otázka ešte znie či sa bojíš toho že to nebudeš vedieť alebo sa bojíš hovorenia pred "obecenstvom". Lebo to sú 2 odlišné veci.

mabenn
26. mar 2024

hudba, prechadzky, knihy, filmy, dobre je stres vychodit, pripadne magnezium si daj...pokecaj s kamosmi, urcite to tiez maju podobne...priprav sa, preberaj si ucivo, aby si sa citila pripravena

kukuleinka18
autor
26. mar 2024

@nikdenikto mám stres aj aj

mamickalisticka
26. mar 2024

Nestresuj. Buď prelezieš alebo ťa prehodia. Keď budeš mať za tým, povieš si aké to bolo jednoduché a kľudne by si si to zopakovala. Ja ľutujem, že som si to okolo maturity viac neužila.

liusa82
26. mar 2024

ja neviem.Ale ja som nijaký stres takto dopredu nemala.Proste kto sa poctivo učí a vie všetky otázky z predu zozadu tak ako môže mať stres? ja som sa učila priebežne, nie všetko naraz a už vôbec nie na poslednú chvílu ako si to niekto necháva a teda nemala som ani nejaké extra bobky.Akurát v deň matury.Ani nie cez akademický.Nenechávaj si učenie na posednú chvílu a pekne si to rozlož.Ja viem že každý je iný, ale ešte máš na stresovanie fakt kopu času do mája🙂