Stredné školy

xxx_111
27. jan 2023

Ahojte som v 9. a vyberám si stredné školy. Stále si však neviem vybrať len dve 💁🏻‍♀️
Ma tu niekto skúsenosti s týmto školami? Výhody a nevýhody?

Bratislava Polygraficka

Bernolákovo Agrotechnicka

Žilina Poľnohospodárska

Žilina Hotelová akadémia

Vďaka za názor

luccija
27. jan 2023

@xxx_111 a odkiaľ si?Každá z nich je úplne z iného súdka.Preco polno, agrotechnicka čo Ta tam láka?
Poznám polygraficku v Ba.Vobec nevies čo by si chcela robiť?

xxx_111
autor
27. jan 2023

@luccija som z okolia Žiliny avšak v Ba mám starých rodičov. Všetky školy spomenuté vyššie ma moc lákajú každá však niečím iným. Ale vôbec si neviem vybrať.

luccija
27. jan 2023

@xxx_111 aký odbor v Bernolákove?veď tam je aj doprava, ochrana osôb...podobná škola je aj v Ivanke pri Dunaji pozri...nepíšeš odbory tak neviem čo chces...mali ste v škole sedenie so psychologičkou testovala Vás na výber školy?
Hotelovou nič nepokazís.Mas vzťah k vareniu vieš si predstaviť prax v škole niekde v reštaurácii o rok, dva...polygraficka nemusí byť zlá sú tam fajn odbory, ale či je toľko ponúk práce.V gastre či vždy nájdeš.A z ostatných poľnohospodárska neviem čo Ta láka..čo radia rodičia?

xxx_111
autor
27. jan 2023

@luccija Minulý rok nám robili akési "psycho testy" že na čo sa hodíme a tak ale podľa mňa to bolo zle lebo mi vyšlo že buduca práca "Matematikárka", teraz na polroku som však mala z Matiky 3 🤦🏻‍♀️.

Totiž mne na strednej ide najmä o to aby tam boli dobrý učitelia. Len sa bojím že si zle vyberiem...

A odbory takto :
Polygraficka: grafik digitálnych médií

Agrotechnicka: bioenergetika,
ochrana osôb a majetku

Poľnohospodárska: kynologia, manažment cr, farmarstvo

Hotelová akadémia: manažment cr

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
xxx_111
autor
27. jan 2023

@uprimnazienka máš pravdu v tom že počítače su budúcnosť ale spolu s vývojom umelej inteligencie neviem ďalej posúdiť...

luccija
27. jan 2023

@xxx_111 tiež by som si vybrala polygraficku, alebo hotelovku tam budeš mať jazyky...
Ochrana osôb, farmarstvo sa mi zdajú také odbory len, aby škola ďalej mala ziakov...management CR tiež
Nikdy človek nevie či si vyberie dobre🙂budeš mať maturitu a možno nikdy nebudeš robiť v obore ako 70% ľudí.Pozri si či nemajú deň otvorených dverí

xxx_111
autor
27. jan 2023

@luccija ja by som najradšej išla študovať niečo čo by ma bavilo. Na Polygraficku a Agrotechnicku idem na DOD. Rada by som chcela mať už v tom jasno.

gejb
27. jan 2023

@xxx_111 na poľnohospodársku nechod ...význam zo spomínaných odborov má len odbor manažment, ale odborné predmety ktoré budeš mat sú úplný mix (pestovanie rastlín aj uctovnictvo) . Taky mačkopes...ak chceš na výšku je to slabá príprava. Slabá matematika aj jazyk.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
xxx_111
autor
27. jan 2023

@kittykat22 je to náročné rozhodnutie...

kittykat22
27. jan 2023

@xxx_111 nerobia skoly nieco take ako dni otvorenych dveri? nejake informacie o uplatneni by mohlo byt na strankach skoly. Ta plejada co si dala je celkom velka.

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz