Ahojte, vedeli by ste mi niekto povedať niečo o zdravotníckej škole v Banskej Bystrici ? Chcela by som tam veľmi ísť ( konkrétne odbor praktická sestra ), ale neviem, či mám šancu sa tam dostať. Na vysvedčení mám jednotky, dvojky. Na prijímačky sa učím z biológie pre 7. ročník zš ( ľudské telo), plus budeme písať teraz v marci komparo ( testovanie 9 ). Toho sa trošku dosť obávam. Hlavne tej sprostej matematiky. Za testovanie zo slovenského jazyka a matematiky, dávajú body do prijímačiek 1%=1 bod. Myslíte si, že je veľmi dôležité napísať to testovanie dobre, keď sú za to body ? Asi hej. Či ? A dávajú sa body aj za olympiády, ale na žiadnych som nebola, takže za toto by som body nedostala. Ak sa niekto hlásil na túto školu, tak aká býva forma testu z biológie ? Väčšinou sú tam krúžkovacie otázky alebo dopisovacie ? A sú tam dáke ťažké veci, alebo len základy napríklad, že koľko zubov mám chrup dospelého človeka ? Myslíte si, že je šanca, aby ma zobrali na túto školu ? Vopred veľmi pekne ďakujem za odpovede ak dáke budú ❤️.
@pkkkt
Mna pred prijimackami tiez strasili vselicim ale ani z polovice to nebola pravda.
Ak uz teraz takto stresujes , co budes robit potom?
Vsak si trochu ver, ked sa uz tam hlasis.
Skor sa boj maturity, tam od teba budu chciet ine veci a nie prijímačky!
@wwwwerunka aj maturita je v pohode.
Sestričky treba ako soľ.nemyslim.ze prijímačky budú ťažké.
@pkkkt mm. V podstate mi to nevadí.. Len je to stále ta istá otázka.. Známky máš veľmi dobre.. Nie je sa čoho báť... Prijímačky sú formou didaktického testu píšu... Pozrela by som si učiva z biológie druhý stupeň.... Napríklad szs Trenčín píšu ze prijímačky sú len z učiva v rozsahu 7.rocnik čiže len telo.. Ale tu nepíšu len 7.rocnik tak treba pozrieť asi všetko ale ľudské telo podrobnejšie...
@macekovam vsak viem
Kto sa uci cele 4 roky nema sa coho bat.
Ja mam tiez SZŠ
@pkkkt nestresuj sa dopredu same čierne scenáre čo keď ta neprijmú to budeš riesit potom. A čo ak ta príjmu potom čo zas budeš stresovať že ako sa tam budeš učiť a potom na každú písomnou? Ja mám tiež SZŠ ale odbor zdravotnícky laborant bola to veľmi ťažká stredná skola učili nás ti istí externí pedagógovia ako na medicíne v podstate som sa celý cas len učila plus k tomu sme mali plno praxe. Čiže sme poobede boli v nemocnici a večer do noci som sa učila. Skola mi dala veľmi veľa, VŠ už bola oproti tomu malina vedela som ako sa v krátkom čase naučiť veľa. A len tak mimochodom raz mi suseda na VS povedala že mi závidí že ja sa “iba učím” ona študovala umelecky smer a tam naozaj ak človek nema talent je ťažké. Na druhej strane sa netreba zblázniť z učenia ber to v pohode uč sa priebežne teraz a pred testom sa vyspi a určite to zvládneš, neboj sa.
@pkkkt Ahoj. Kde si napokon skoncila ? ZV ci BB ?
Moja dcera urobila prijimacky aj tam aj tam a sa nevie rozhodnut.
Dakujem.
@slavka1307 A ake mala otazky z biologie prosim Vas? Pamätá si aspon niečo? Zvolenskú zdravotnícku skolu myslím
@pkkkt každý deň sem píšeš to isté... Véd sa normálne pripravuje teraz na testovanie 9....sjl...a potom si pozri tu biológiu.. Jasne ze máš šancu... Známky máš super.. Nezúfaj... A môžeš si dat 2 prihlášky.. 2.si dávaš kam? Môžeš si dat napríklad szs Zvolen a potom prestúpiť...