Stredná zdravotná škola - farmaceutický laborant

sarakopeckaa
10. jan 2022

Po skončení strednej zdravotnej školy v odbore farmaceutický laborant vám pomohla sa zamestnať škola? zamestnali ste sa vy? išli ste na vysokú?

karolinka82
10. jan 2022

@sarakopeckaa keď som skončila tento odbor ja (rok 2001), tak v tom čase škola vôbec nepomáhala so zamestnaním. Našla som si ho sama. Keďže som pôvodom z Košíc, kde je aj škola a veľké množstvo lekární, tak som nemala problém zamestnať sa. Viem, že v tom čase aj väčšina spolužiačiek ( prakticky z celého východu) nemala problém si nájsť prácu v lekárni. Zopár z nich (väčšinou tie s lepším prospechom) sa dostali na vysokú hneď. Ale chodili predtým aj na doučovanie, lebo stredná zdravotnícka škola na vysokú až tak nepripraví. Ja osobne, čo sa týka vysokej školy som si až tak neverila, preto som o farmácii vôbec neuvažovala. Až po nejakých dvoch rokoch práce v lekárni som si uvedomila, že chcem od života viac a začala som sa pripravovať na prijímačky. Chodila som celý rok na doučovanie z biológie, chémie a fyziky, keďže som sa hlásila na prijímačky aj do ČR. Nakoniec ma prijali do Bratislavy, bolo to veľmi náročné štúdium, ale zvládla som to a dnes pracujem ako šéfka v lekárni 🙂 Držím palce, akokoľvek sa rozhodneš.