Stredná škola - prestup do inej triedy

sil_qqq
4. nov 2021

Potrebujem od Vás radu.Dcéra chodí na gymnázium (je 1).Na ich škole triedili žiakov do tried podľa 2 cudzieho jazyka.Na škole majú jazyky Francúzsky,Nemecký a Ruský.Dcéra chodí do triedy kde majú Francužštinu.No chce prestupiť do triedy s Ruštinou.Aj pre kolektív,keďže v ich triede sa vôbec nerozprávajú.S vedľajšou triedou si super sadla.Aj Francúžština je pre ňu dosť náročna.A nezvláda ju.Lenže problém je tam,že nechodila na Ruštinu nikdy.Myslíte,že keby jej zaplatím doučovania nejaké kurzy a doučim ju všetko dalo by sa na pol roka? Myslíte,že by musela robiť nejaké skušky z Ruštiny ? Riaditeľka na začiatku roka nechcela dovoliť prestup nech dá šancu Francužštine.Lenže nezvláda ju a nebaví ju ako som už spominala.Ďakujem za radu.

vulka
4. nov 2021

@sil_qqq Rozhodne by musela robiť rozdielové skúšky. A čím neskôr prestúpi, tým horšie. Ak je prváčka a tá ruština je druhý cudzí jazyk, tak to by mohla zvládnuť. Za dva mesiace toho ešte veľa nemohli prebrať.

deti95060810
4. nov 2021

nás upozornili že sa môže prestúpiť iba v septembri...

vulka
4. nov 2021

@deti95060810 Asi ako v ktorej škole, lebo u nás sme zrovna dnes prijímali nejakého žiaka.

sil_qqq
autor
4. nov 2021

@vulka bude sa dať prestúpiť až v Januári.Môžem sa spýtať tie skúšky funguju ako ? Sú len z Ruštiny ?

mogaa
5. nov 2021

@sil_qqq normálne musí vedieť učivo čo prebrali ostatní z RJ za toho pol roka....ono tie základy sú tam asi najdôležitejšie, lebo ak nevie napr. azbuku, nevie ani nič prečítať....preskúšanie robí len z predmetov ktoré neabsolvovala....

vulka
5. nov 2021

@sil_qqq Prečo to chceš odkladať až na január? Ak prestúpi teraz, tak dostane od pani učiteľky podklady, čo sa má naučiť na rozdielovú skúšku(jej termín môže byť aj za niekoľko týždňov) a ak je to fajn učiteľka, tak zrejme ponúkne aj doučovanie, konzultácie a pod.