Mam syna v 9 roč.. nevie kam na strednú.. známky ma cca priemer..bavia ho samozrejme počítače..žijeme v Trenčíne..mate skúsenosti tu s nejakými školami?
napíš rovno aké známky mal zo sj, mat., a fyziky....
to sú predmety ktoré sú dôležité aj na prijímačkách na str. školu
V tejto situacii podla mna je jedno ci ma priemerne,nadpriemerne,alebo podpriemerne znamky na zakladnej skole.Dolezitejsie je podla mna to aby uz 15 rocny chlapec vedel kam sa chce dalej v zivote uberat a co dalej robit.Neberte do uvahy to ake ma znamky,tie nemusia ukazovat jeho skutocny intelekt a schopnosti.Ale nech si zvolí to co ho naozaj bavi a co chce a potom sa mu bude aj lahsie studovat dalej ako ho zapisat na skolu ktora ho nebude baviť len na zaklade vysledkov v skole.Potom to bude len boj
Pocitace bavia vsetky deti.
Spytaj sa ho, ci chce ako maturitny predmet matiku a fyziku. Ak ma tieto predmety rad, nech ide na elektrotechnicku, ak nie, tak vyberajte nieco ine
@libusak nie, počítače nebavia všetky deti. V mojom okolí mám možno dve tri deti, ktoré bavia, inak sú chalani skôr vonku, tiež deviataci... a ani u kamarátov svojho dospeláka nevidím nejaké extra zapálenie pre PC, ani jeden z nich nešiel študovať nič, čo sa týka it. Išli právo, medicínu, ekonómiu, medzinárodné vzťahy a pod.
Ja mám tiež deviataka, školu má síce vybratu, ale chcem dať ešte aj niečo iné. Uvažujem nad obchodnou a hotelovou akadémiou, hotelový management bol dokonca minulý rok ešte v druhom kole, mali dve miesta voľné, nad zdravotnou odbor masér a neskôr na vš fyzio a ešte jednu technickú školu.
uplne suhlasim s
@madielilly - ak je trojkar na jednej skole /konkretne v TN taka aj je/ moze sa porovnavat s jednotkarmi na inych ZS - tiez v TN ;) proste nie je skola ako skola.
takze nech sa mlady muz zamysli, co by rad robil v zivote. A co mu je blizke. No a potom budete co sa tyka ponuky skol mudrejsi ;)
to mas ako Sturak v Trencine ---- vsetci iba ako je to strasne tazky gympel. - to len kvoli znamkam, z jednotkarov sa stavaju trojkari. Lenze pozri si klasifikacny poriadok tohto gympla - na vacsine predmetov maju vysokoskolsku stupnicu. Cize trojkar na Sturaku ma velku sancu dokoncit VS uplne s prehladom, na rozdiel od niekoho, kto ma trojku na vysvedceni, pretoze vedel 55% ;)
Priemerné známky to sú aké, dvojky, trojky na vysvedčení? V Trenčíne neviem, ale v Novej Dubnici je vraj dobrá škola zameraná na IT.