Ahojte, aku strednu skolu by ste odporucili dievcatu, ktore neznasa chemiu, fyz, mat, bio.
Ma rada jazyky aj cudzie aj SJ a je hudobne nadana. Okrem tychto predmetov ju celkom bavi aj dejepis, obciansku.
Cize ozaj tie prirodne vedy su pre nu utrpenie, skor ju bavia humanitne.
Sme z BA.
Vdaka
Pedagogická - predškolská.
Nemám skúsenosť, ale napadá mi smer masmediá a informačné technológie - masmediálne štúdiá, marketingová komunikácia napr.... skúste popozerať, či by ju niečo také nezaujalo🙂
Obchodná akadémia, hotelová akadémia, možno zdravotná ...
Konzervatórium.
gymnazium - avsak humanitne zamerane. a na rovinu by som sa s dcerou dohodla, ze z prirodovednych predmetov staci ked bude preliezat, nech ich berue ako nutne zlo a dava v ramci svojich moznosti.... ze dolezite budes brat tue humanitne a tam budes trvat na vysledkoch.
Ak ma rada anglicky jazyk tak mozno bili obchodna akademia(nie je tam vela matiky) …popripade ak ma rada pracu s ludmi tak hotelova akademia…
@deti95060810 zdravotna?? Ved neznasa biologiu, chemiu 🙈
@ngl Da sa potom s touto skolou robit ine ako ucitelku v MS, ak by jedneho dna nechcela?
@goodday123 Tam je asi ucto, nie?
Boze, kto sa ma v tom vyznat? Este ked mnohe skoly maju aj rozne odbory, kto ma vediet, co sa tam studuje, ved sa zblaznim, ak ich mam kontaktovat, ze co sa tam studuje. Kto by mohol mat prehlad o tychto veciach, existuje na skolach nejaky poradca na toto?
Čo tak konzervatórium, keď je hudobne nadaná? Muzikálové herectvo? https://www.konzervatorium-alkana.sk/kriteria-p...
alebo nieco take? https://www.tokajicka.sk/ hoci matike a pri interierovom dizajne sa asi ani fyzike uplne nevyhne.
no treba rátať s tým že nech vyberiete akúkoľvek školu, stále tam bude minimálne jedne predmet ktorý nemá rada. Ak ešte nevie čo chce a má na to známky tak asi to gymko by som riešila a chce ísť aj na VŠ. Potom 4 roky je dosť dlhá doba na to aby zistila ktorým smerom chce ist. Ak vie už teraz že na VŠ nechce tak asi by som riešila nejaký konkrétny odbor. Je to lepšie ako mať len čisté gymko bez VŠ. Aj tak dnes málo kto robí to čo vyštudoval 🙂
Ano je tam ucto, ale to s matikou nema vela spolocneho… a ano je na to vychovna poradkyna v skole… popripade pozriet si v okoli skoly a podla toho zvazit..vzdy maju napisane ake predmety su na skole
ešte dodám že na škole určite musí byť nejaký poradca . Je to síce už doba , ale my sme mali … V každom prípade treba googlit, nájsť všetky školy v meste a každá škola má svoju web stránku kde majú napísané aké odbory vyučujú 🙂
pedagogická - učiteľstvo v MŠ by ju bavilo?
Ja som chodila na gymnázium, matematiku a fyziku neznášam a každú hodinu som trpela ale neľutujem, dalo mi to dobrý základ. V 3-4 ročníku sa každý učil len tie predmety z ktorých maturoval a aj učitelia to celkom chápali a zbytočne netrápili tých, ktorý z daného predmetu nematurovali. V 15 sa ťažko rozhoduje o tom, čo chce človek robiť a počas 4 rokov sa vie nájsť a takisto “kontakty” v podobe spolužiakov sa môžu hodiť.
Pravo 🙂