Zdravím, môj syn chce byť v budúcnosti IT. Potreboval by som poradiť nejakú strednú školu, najlepšie východné Slovensko, ďakujem pekne 😀
@hettinka v Košiciach je aká?
@sergej5528 na univerzite v KE je vraj kvalitná informatika. Gymnázia si musíte pozrieť, ktoré má pre vás vyhovujúci študijný program, ponuka semináre v informatike. To neviem poradiť, nie dom z východu.
Dcéra chce tiež študovať informatiku, konci gymnázium so zameraním na matematiku, na budúci rok si vybrala semináre 6 hodin do týždňa INF a bude z INF a Mat maturovať. Potom plánuje Masarykovu univerzitu v Brne, pripadne KU v Prahe.
Síce sú aj odborne stredne školy s odbormi z informatiky, ale úroveň nikdy nebude taká, ako má VS. Záleží aj od toho, čo chce v budúcnosti konkrétne robiť. Informatika je veľmi široký odbor.
Odporucila by som mozno skor ako gymnazium elektrotechnicku v presove, informacne a sietove technologie..co viem, tak SPSE presov ma velmi dobre recenzie a pekne sa da aj z tejto skoly ist dalej na vysoku na TU do KE alebo do BA..poznam jedneho chalana, ktoreho prijali min rok na obidve vysoke bez prijimacok prave z elektrotechnickej v presove
Ono dnes celkovo nie je problém dostať sa na VS bez prijímačiek. Najmä na ťažké technické odbory, kam sa žiaci nehrnú. Horšie je tam vydržať...
@saskia_98 ono záleží aj od kvality gymnázia. Nie je skola ako škola, preto som písala, že si treba pozrieť aj ponuku seminárov vo vyššom rocniku. A kto chce byt it-ckar, musí na tom robiť. Dcéra ide v lete na 2 týždne na letnú školu a venuje sa tomu už teraz. Chodila aj na roboticky kruzok. Len škola nestačí.
@hettinka ja viem. Len ja sama keď som chodila do skoly (co bolo nie tak davno), tak jednoducho moji rovesnici co boli gymnazisti tak cele zle. Školu dokončili s odretymi ušami a ako vacsina z nich na hociktorej vs nevydrzala nie este it. 🙂 Ale aj brasko chce ist na it na vš a tiež je nakloneny na ele do po čo sa tyka sš. A keby aj vs nedokoncil lebo nieco, tak predsa ma aspon nieco v rukach..
Tatranska akademia Poprad
SOS Ostrovskeho v Kosiciach. Velmi zaujimava skola, dozvedela som sa o nej na jednej prednaske organizovanej obchodnou komorou. Teraz maju napr novy odbor zamerany na cybersecurity a mne sa velmi paci ze studijne programy konzultuju s IT firmami na Slovensku aby boli absolventi co najuplatnitelnejsi 🙂
Určite choď na školu kde je odbor Informačné a sieťové technológie (skratka IST). Na gymnáziu ta nič nenaučia. Na IST máš každý rok 2 hodiny programovania, sieťové technológie, v neskorších ročníkoch webowe technológie, databazy... Som v prvom ročníku IST (mal som výborné predpoklady na gympel) a nemenil by som za nič. Odborné školy majú dnes aj (podľa mna) lepšie kolektívy pretože tam idu ľudia so spoločnými záujmami. Na gympel dnes zoberú každého trojkara a nič z toho. A o všetkých sa neboj. Zoberú skôr teba ako nejakého gymnazistu ktorý o IT nevie nič.
gymnazium nie, ak ma syn jasne, ze IT je cesta. gympel skoda casu. v Presove je eletrotechn stredna, najlepsia odborna skola na Slovensku, gymnazisti na vysokej IT maju problemy, to mam z prvej ruky. ma aj pomaturitne studium, rozne odbory, praca zarucena v IT oblasti.
@sergej5528 gymnázium a následne vysoká škola, ak chce byt odborník, dobrá Informatika je aj v Košiciach, pripadne Brno, Praha, STU V Bratislave.