Stredná škola externe

1. dec 2024

Ahojte prosím vás bola som mladá a blba a v 3 ročníku strednej školy som to ukončila a odišla. Čiže som ako keby so základnou školou. Narodil sa mi syn a už mám iné zmýšľanie a chcela by som si to dokončiť. Ale externe. Kvôli malému. Chcela by som začať zdravotnícku. Ako to prosím vás funguje? Musím normálne 4 roky si cele odchodit? Alebo mi stačí 2 roky urobiť. A potom vysoka. Alebo ako vlastne to funguje? Budem to odvolávať cez týždeň ale len tak že či niekto nevie ďakujem

ayato
1. dec 2024

So zdravotnou to bude externe dosť problém, ja som si zisťovala, boli ochotný pristúpiť na individuálny študijný plán, ale to bolo všetko. Zúčastňovať vyučovania som sa musela 2 x do týždňa, prax by som musela odchodiť celú, čo je pochopiteľné. Ja robím externe gymnázium. Ale to je ozaj , že externe 2 x do roka na skúšky , inak sa učím z materiálov čo posielajú učitelia do online tried.

ibrunova
1. dec 2024

Zdravotnícka má aj formu"popri zamestnaní". Neviem, či je tam podmienka maturita, popozeraj.

henii
1. dec 2024

@ibrunova Na žiadnu VŠ vás nezoberú bez maturity

ibrunova
1. dec 2024

@henii ja nehovorím o VŠ, ale o strednej zdravotníckej.

autor
1. dec 2024

@ayato to by mi nevadilo 2x do týždňa ale cele 4 roky? Alebo ako ro je

henii
1. dec 2024

@ibrunova niektoré SZŠ majú večerné externé štúdium

ayato
1. dec 2024

Záleží od školy, mne povedali, že ak urobím rozdielové skúšky môžu ma prijať Max do druhého ročníka lebo tam začína prax a tú jednoducho v zdravotníctve mať musíš . Mama si robila zdravotnú tiež, ale bolo to dvojročné pomaturitné štúdium a bolo formou večernej školy. Tak to plánujem aj ja. Dorobiť maturitu na tomto gymnázium, tam ma po skúškach prijali do tretieho ročníka a potom pôjdem na toto pomaturitné. Čiže 2+2 budem študovať.

libusak
2. dec 2024

2 roky externe sa da ak mas uz maturitu. Kto ma vyucny list, moze 2 roky externe gymnazium.
Takto ak mas len ZS musis odchodit 4 roky s nejakym individualnym studijnym planom.
Ci ti schvalia je uz na riaditelovi skoly

dusana10
2. dec 2024

Najprv treba urobiť maturitu na nejakej škole až potom sa dá externe pomaturitne na zdravot.skole