Dobrý večer .., chcel by som sa spýtať kto ma už väčšie znalosti ako to ide zo strednou školou..,
Npr : chcem študovat hutnika a chcem sa spýtať ak sa prihlásim na 3 ročný odbor tak je to výučný list a ak budem chciet pokracovat tak ma nemajú pokračovať na maturite ..?
@stevo927392 áno, ako píše @natall113, ak taký odbor budú otvárať. A nechceš sa prihlásiť rovno na maturitné 4-ročné študium? Ak je to učebný odbor, dostaneš s maturitnym vysvedčením rovno aj výučný list. Veľmi odporučam ísť sa osobne poinformovať priamo do školy, ideálne s rodičom, väčšina škôl robí dní otvorených dverí
Vidíš na DOD som aj zabudla to je ideálne ísť sa pozrieť osobne ale väčšina škôl má takéto informácie aj na stránke
@tradaaa Ďakujem , ale po ukončení strednej školy z vyučnim listom a ak budem chcieť si spraviť nadstavbovu maturitu tak budem písať prijmačky ? Ci automaticky by nastúpil už do funkcie??
@stevo927392 to neviem veru
@stevo927392 mne sa zdá že bez prijmačok
@stevo927392 kazda skola ma svoje podmienky, treba napisat na studijne oddelenie, alebo sekretariat skoly, ktoru si si vybral, pripadne sa tam rovno zastavit a spytat sa.
Tak si spravíš dva roky nadstavbu vrátane maturity