Stredná odborná škola policajná

andreahhhhh
13. jan 2021

Prosím Vás je tu niekto kto šiel na tuto školu má viac informácií ,chcela by som sa vás opýtať ako je to s prihláškou,musí sa poslať pred maturitou ,alebo musí sa po maturite?

sisa_s
13. jan 2021

Forma štúdia: pri výkone štátnej služby (kombinovaná)

Nevyhnutné vstupné požiadavky na prijatie na štúdium: úplné stredné všeobecné vzdelanie alebo úplné odborné vzdelanie (ISCED 3A), prijatie do prípravnej štátnej služby alebo dočasnej štátnej služby príslušníka Policajného zboru a ustanovenie do funkcie s plánovanou dôstojníckou hodnosťou

Nefunguje to nahodou tak, ze ta po maturite prijmu do PZ a oni ta "poslu" do skoly?

mistymay33
13. jan 2021

@andreahhhhh urcite po maturite. Ja som bola v skole sice uz davno a vtedy to bolo tak, ze som musela najskor nastúpiť do statnej služby a az ked som robila policajtku, tak ma vyslali do skoly. Myslim, ze stale to tak funguje, ale ruku do ohňa za to nedam. Ale ak si zavolas na ktorékoľvek personálne oddelenie, tak ti budu vediet povedat ako mas postupovať. Ale urcite je to az po maturite na strednej skole.

evienkaa
16. jan 2021

Až po maturite

ewwe
26. jan 2021

mozete mi poradit, dcera sniva ze chce byt policajtkou, viete odporucit strednu skolu vhodnu na to, aby ju lahsie prijali do zboru kde by potom sla na soš policajnu?

tomyhardy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mistymay33
26. jan 2021

@tomyhardy vy ste policajt? Lebo nemate pravdu, skoro v nicom. Stredna skola PZ nie je v Liptovskom Mikuláša ani nahodou, ale je v Pezinku a v Košiciach. Ziadost sa nedava na konkretne oddelenie, ale na personálne oddelenie a spravidla po prijatí do PZ sa zacina na obvodnom oddeleni, alebo na inom základnom útvare. Na kriminálku sa z civilu vobec nedostane, na kriminalku chodia policajti, ak uz maju nieco odslúžené...
Druha vec, vysoku skolu, cize Akadémiu PZ moze studovat ako civilná osoba, alebo uz ako policajt po skončení strednej policajnej skoly. Ak študuje ako civil, je to ako “obyčajná vysoka skola” bez nejakých obmedzení - a skončením sa absolvent nestáva automaticky policajtom, musi si dat ziadost do služobného pomeru , kde ho mozu/nemusia zobrat az potom sa stane policajtom. Ak študuje ako policajt, tak na Akadémiu moze ist az po absolvovaní strednej skoly policajnej, (moze studovat denne, alebo diaľkovo. Ak denne, tak chodi iba do skoly, ak diaľkovo, tak chodi normalne aj do prace.

mistymay33
26. jan 2021

@ewwe ak chce byt dcera policajt, moze chodit na akúkoľvek strednú skolu. Je to uplne jedno, len potrebuje maturitu.
Skor nech sa zameria na telesnú kondíciu, lebo to robi teraz dost priblem mladým ľuďom na prijimackach.

zuzanka.zuzu
26. jan 2021

@mistymay33 👍 aj tak ti to neuveria.... strašne veľa ľudí je prekvapených ako to funguje

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ewwe
27. jan 2021

@mistymay33 ďakujem za odpoved
niečo si už o tím zisťujeme ale chcem ju naviest na nejakú výhodnejšiu školu z ktorej by vedomosti mohla skôr využiť pri policajnej práci napr. ak bude kadernicka a bude sa hlásiť do PZ tak si myslím že má menšiu šancu ako ak by napríklad mala strednú z nejakej psychológie atd ...

ewwe
27. jan 2021

i keď to bude skôr ako o strednej škole skôr asi o známostiach aby ju vôbec prijali po maturite do PZ

ibrunova
27. jan 2021

@tomyhardy Preboha, to čo sú toto za drísty.

ibrunova
27. jan 2021

Na policajnú školu sa dostane- ak prejde všetkými skúškami, do prípravnej štátnej služby policajta a ide na 10 mesiacov do školy- tie sú dve, v Pezinku a Košiciach. Alebo nastúpi ako kadet, študuje 12 mesiacov a potom sa rozhodne. Je to taká prestupná stanica. To tak v skratke.

mondolina
27. jan 2021

@tomyhardy
Prepáč, ale si mimo. Keď chceš robiť na OKP, alebo ODI tak sa musíš k tomu vypracovať. A nie, že zo školy ideš na kriminálku😂 najprv si odmakať ulicu na obvodnom.

ibrunova
27. jan 2021

@mistymay33 V podstate áno, len už sa neprijíma na základný útvar, ale do školy. A len 20 najlepších v danom behu si môže vybrať, kam ide robiť, zvyšok rozdelia hocikde.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mistymay33
27. jan 2021

@ibrunova aha chapem, vo svojom prvom prispevku som pisala, ze sa to asi od mojich čias zmenilo.ja som bola v Pezinku v 1998 a vtedy to bolo tak, ze najskor na OOPZ a oni ta vyslali do skoly. Teraz je to uz asi inak.

mistymay33
27. jan 2021

@ewwe nechcem ti braz ilúziu, ale asi ziadna stredna skola, ju nepripravi na PZ 😂
A teraz je taky podstav v zbore, hlavne na základných útvaroch (a najmä v BA - neviem odkial ste vy), ze je velka pravdepodobnosť, ze ju príjmu. Ide len o to, ab zvladla prijímačky, lebo nie kazdy prejde telesnou a psychotestom.

ibrunova
27. jan 2021

@mistymay33 asi 3 roky to je už takto. Aj to mnohých uchádzačov odradí.

tomyhardy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
majkuska
27. jan 2021

Nie už sa to tak nerobím. Najprv ste prípravnej štátnej službe a tak idete do výkonu. Do 21 rokov ste kádetom študujeté rok, ak máte viac ako 21 rokov, idete na hodnosť strazmajster, škola 10 mesiacov a tak vykon

andreahhhhh
autor
2. feb 2021

@evamarek77 ďakujem ☺️

andreahhhhh
autor
2. feb 2021

@mistymay33 ďakujem ☺️

labea
11. feb 2021

@ibrunova Ako to prosím myslíte, že 20 najlepších v behu si vyberá kde ide robiť? To ako po absolvovaní tej 10 mesačnej prípravy (školy) si vyberie?
Ďakujem

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ibrunova
11. feb 2021

@labea áno presne tak.

lubek357
30. nov 2021

Dobrý deň. K téme policajnej škole (akadémie) by som mal otázku. Tiež zvažujem po maturite prihlášku, avšak neviem či je problém že som na invalidnom dôchodku polovičnom (čiastočnom). Mám crohnovu chorobu. Obmedzuje to väčšinou stravovanie. Myslíte že to bude problém? Ďakujem za odpov

ivanazultakova
27. nov 2022

@mistymay33 prosím vás čo je potrebné robiť,myslím aké školy, aby sa stal syn policajtom.
Chcel by sa zameriate nato a ja netuším aké školy sú potrebne

luccija
27. nov 2022

@ivanazultakova akukolvek s maturitou

ibrunova
27. nov 2022

@ivanazultakova musí mať maturitu a hneď potom sa môže prihlásiť k zboru a pôjde na 10 mesiacov do školy, alebo môže ísť po strednej na Akadémiu PZ-vysoká škola