Ahojte dievčatá,je medzi nami nejaká mamička,ktorá má za sebou pol ročný výcvik na policajnej strednej škole ? Dalo sa to zvládnuť popri deťoch ? Chodí sa do školy stále od pondelka do piatka a víkendy doma? Za všetky rady,postrehy budem vďačná.
@kabinka11 Pezinok alebo Košice
Ahoj to nie je stredná škola ☺️ Na takú chodia ako kadeti. Ty by si nastúpila už ako člen policajného zboru, ak by si prešla úspešne prijímacím konaním.
Ale viem čo myslíš. Ja nad tým tiež uvažujem,len ja mám doma policajta a ten ma strašne odhovára. A áno musíš tam byť od pondelka do piatku a teda pokiaľ nebývaš niekde blízko a nemôžeš dochádzať,bola by si s deťmi iba cez víkend. To mňa veľmi odradilo.
@waity888 je to stredna odborna skola Policajneho zboru,autorka pise spravne,ide o specializovane pomaturitne vzdelanie. A nechodia tam kadeti,ale novoprijati prislusnici PZ,kadeti su na Akademii vo veku od 18-21 rokov. A ano,chodi sa od pondelka do piatka od 7:30 (nastup) do 15:30-16:00 - odpoved uz pre autorku.
@ibajaanikiny áno ja som si nevšimla to,že píše údaj pol roka. Myslela som že myslí klasickú strednú školu.
V konečnom dôsledku je to jedno ako sa to volá,ale je to náročné to absolvovať s malým dieťaťom alebo deťmi pokiaľ nežije priamo tam alebo v blízkosti.
Poznám aj ženu, ktorá to takto absolvovala,bola tam veľká podpora zo strany muža a rodiny. Už asi záleží na veku detí
@ibajaanikiny ďakujem pekne za odpoveď,chodila si na túto školu alebo niekto známy ? Je štúdium náročné ? Hlavne čo sa týka telesnej zdatnosti...videla som na ich stránke,že hľadajú posily,veľmi ma to zaujalo,raz som si už žiadosť dávala,ale vtedy u nás v meste nepotrebovali a neprijali nikoho z nás,čo sme boli na pohovor,tak či skúsiť šťastie teraz,keď je asi väčšia šanca
@waity888 deti mám malé,ale muž a stary rodičia ma plne podporujú,netrvá to večne ,nejak by sme to snáď všetci zvládli,preto hľadám a čítam skúsenosti mamičiek,či sa vôbec pokúšať s malými deťmi alebo počkať pár rokov
Je tu na mk aj viac policajtiek,aj by ti tu žiadna nereagovala,skús napísať na plochu. Viem minimálne o jednej,ale nepamätám si jej nick. Skús sa ich trošku popýtať aj o to čo je po tej škole, či ti to za to stojí. Ale chápem,že máš asi takú túžbu v sebe. Zase kedykoľvek môžeš odísť. To sa často stáva,že nastúpia a realita je iná od predstáv takže odchádzajú. Držím ti každopádne palce,aby si sa dobre rozhodla.
@waity888 ono akú takú predstavu mám o tom ako to na polícii chodí,mám tam pár ľudí z rodiny a aj známych,zaujímala ma čisto škola,lebo inak to vnímajú chlapi, slobodní a ženy pred 30kou a s deťmi,každopádne ďakujem pekne za odpovede,mám nad čím premýšľať 🙂
Veľmi veľmi držím palce. Mňa to tiež stále drží ako taký nesplnený sen,aj keď prevažuje viac tých negatív. Na škole bol nedávno aj môj bratranec a je tam veľmi veľa dievčat a žien.On je teda mladý chlap ale aj tak podľa toho čo hovorí, dá sa to v pohode zvládnuť. Ja som dosť aj behala, cvičila. Keď má človek aspoň trošku kondíciu a skúsenosť so športom,nebude to taký problém ☺️
Trva ale 9 mesiacov, minule som v radiu zachytila, ze vycvik skratia na 8 mesiacov, len neviem, odkedy. Inak tak ako pisali, po-pia, normalne ako pracovna doba, cize bud budes tam na ubytovni, alebo niekde blizko budes byvat, aby si bola aj s dcerkou.
Narocnych je prvych 6 tyzdnov-fyzicky,takze na to sa treba pripravit. Potom je to uz viac menej len o uceni,telesnej menej,ak mas podporu,tak sa to zvladnut da,ale nesmies meskat zo skoly atd,toleruju fakt len minimum vymeskaneho. Takze rodina ozaj bude musiet pomahat. A tiez nie je pravda,ze mozes odist kedykolvek,teda,odist mozes aj hned,ale nieco budes musiet vratit-financie,az po 2 rokoch sa nic neplati. Takze aspon dva roky treba vydrzat.
@waity888 presne,ja snáď odkedy si pamätám som chcela byť policajtkou,ale život zariadil veci inak,keď som chcela,nedalo sa,keď sa dalo,tak som nemala vtedy ja možnosť a teraz by sa opäť dalo ,len neviem či by som to ja zvládla ,bez detí ,aj keď je to len dočasne,tie mesiace uletia a potom do budúcna vidím už oveľa viac výhod,aj keď teraz tých nevýhod je oveľa viac
@ibajaanikiny áno o tých dvoch rokoch viem 🙂 tej fyzickej námahy sa celkom bojím,nie že by som bola lemra,ale ani necvicim zas denne,z učenia strach nemám,občianska náuka v škole bol môj obľúbený predmet,bola som celkom šprt čo sa tohto týka 😀
@aaadkaaa tak ja som z BB kraja,takže pre mňa aj Pezinok aj Košice sú ďaleko 🙃
Manžel chodil v KE normálne od pondelka do piatku, v piatok končil skôr a jeden deň ostával zasa dlhšie, ale už neviem ktorý. Mal kolegov, ktorí neboli z východu a bývali na intraku v rámci areálu školy. Učil sa niekedy aj zo dňa na deň, mávali aj normálne ústne skúšanie aj písomné. Neviem, čo konkrétne by ťa ešte zaujímalo
Ešte mi napadlo, že vtedy (2018) si 20 s najlepším prospechom mohli vybrať pracovisko podľa toho, kde boli voľné miesta, ostatní boli prerozdelení po celom Slovensku. Napr. kolega od Sabinova skončil v Dunajskej Strede a pod. Potom sa snažili ako vedeli o preradenie. Neviem, či je to aj teraz tak, vtedy sa to robilo kvôli veľkým podstavom na západe
@biankaaaa vďaka za odpoveď 🙂 zaujímala by ma napríklad aj prax,praxuje sa v rámci KE alebo na oddeleniach v mieste bydliska? Vtedy sa vlastne do školy nechodí?možno blbé otázky neviem,ale o tomto mám málo informácií
.
acab
1312
Zdravím, je tu niekto kto to aktuálne študuje alebo končil tento 8 mesačný vycvik/ skolu? Budem vďačná ak sa ozve.😊
Kde sa taká škola nachádza?