Stravovanie vašich teenagerov

18. jan 2023

Ako vyzerá bežný jedálniček počas dňa u vašich teenagerov? Ja už som z tej mojej zúfalá, stále je len to isté dookola, je hrozne vyberavá, nezje normálne jedlo, funguje na piškótach, jogurtoch, morčacej šunke, zelenine a ovocí. Denne sa kvôli tomu hádame, ale nepohnem s ňou. Keď je v škole, desiatu mi celú donesie, potom popoludní dojedá piškótami a pod. Poraďte nejaké rozumné argumenty, ako ju presvedčiť na normálne jedlo, už som zúfalá.

anjelicek26
18. jan 2023

Jogurty, ovocie, zelenina, lahke mäso/sunka, ja tam zas taku dramu v stravovani nevidim... moja ako nosi strojcek, tak je jogurty, kasu, pudingy a minimalne vareneho, dost schudla, ale nie cielene, proste sa jej blbo je a tri krat si rozmysli, co da do ust, kedze si musi hned ist umyt zuby...

loliki
18. jan 2023

Dnes som videla reklamu: To chce pokoj. To chce Persen. 🙂
Ráno - nie je hladný. Desiata - nechce, nepotrebuje. Obed v škole - zje. Olovrant - kedy čo, chlieb, jogurt.... Večera - podľa ponuky, dá si.

marianarem
18. jan 2023

Verim, ze je to na nervy, na druhej strane v tychto par veciach ma aspon obsiahnute vsetky dolezite ziviny. Horsie by bolo, keby chcela len hranolky, chipsy a sladkosti, su aj take deti aj teenageri.

autor
18. jan 2023

@anjelicek26
@loliki
@marianarem mne ide skôr o to, že ona mi nič iné nezje, neje obedy v škole, prílohy vôbec, mäso musí byť len kuracie/morčacie uvarené vo vode, pečivo takisto nie, jedine polku celozrnnej žemle. Nedokáže zjesť nič okrem týchto zopár vecí. Trápi ma to, lebo má takmer 17, nemala ešte menzes, má 43 kg a okolo 166 cm.

anjelicek26
18. jan 2023

Tak pri takej vahe ho ani nedostane... zober ju na preventivku a uvidis, lekarka jej povie svoje a nebudes do toho musiet sprtat ty... plus bohuzial aj gynekolog, toto neni dobre.

deti95060810
18. jan 2023

po gyn. stránke si mala už dávno riešiť problém... 😉

marianarem
18. jan 2023

Jasne, tak to chapem, ak sa to prejavuje na zdravi, tak to nie je dobre. A bola taka vzdy? Nebude to nejaka porucha prijmu potravy, ktora vznikla niekedy zaciatkom alebo v priebehu puberty?

loliki
18. jan 2023

Možno by bolo dobré riešiť aj so psychológom. Možno ju aj niečo trápi, kamošky, školské lásky, sebaprijatie, možno anorexia, hormóny, ťažko s nimi jednať v tomto veku.

zuzinka888
18. jan 2023

Na to aby mala menzes musi mat" dostatok tuku", aj baby co moc schudnu pod urcite% telesneho tuku stratia nenzes. Na to ze ma 17 vazi malo. A menzes uz par rokov mala mat. Objednaj ju na gyn.

loliki
18. jan 2023

Menzes môže byť aj od 16 r. A ovocie, zelenina? Vitamíny, džúsy, minerály? Nejaké vitamínové šumivé tabletky by si nedala s nápojom? Nemá nejakú potravinovú intoleranciu, alergiu? Objednaj sa k pediatrovi, vyš. krvi, moč atď.

autor
18. jan 2023

@marianarem vždy jedla málo, ale teraz ma to znepokojuje hlavne kvôli tej menštruácii. Spomenula som to pediatričke na preventívke, ale ignorovala to.

mikadooo
18. jan 2023

Raňajky nič, desiata dva rožky - maslo, šunka, ľadový šalát, jablko, keks (každý boží deň - to isté). Obed - netuším čo zje, stravuje sa v jedálni. Radšej sa nepýtam, keď v edupage vidím, že na obede strávila ťažké 4 minúty. Olovrant - žemľa s medom alebo lekvárom. Večera - pár jedál dookola, ktoré mi zjedia všetky 3 deti 😂.

marianarem
18. jan 2023

Tak by som ju kontaktovala este raz specialne kvoli tomu, ak ta odbije, tak aspon gynekolog. A dcere to nevadi, ze je to takto? Bezne dievcata v puberte uz praveze chcu mat menstruaciu, chcu sa menit na zeny. Ak to tak u tvojej nie je, tak by bolo mozno dobre vyhladat aj psychologa.

matabb73
18. jan 2023

Moja má 14 a stravuje sa úplne normálne. Raňajky neje, ale robím jej desiatu a tu zje v škole hneď ako sa dá. Obedy väčšinou zje, neje polievky a niektoré jedla nemá rada. Doma má ovrant a večeru podľa toho čo doma je. Zje aj ovocie, aj zeleninu, aj jogurty. Tvoja dcéra má podváhu a to môže byť dôvod prečo nemá menštruáciu. Podľa mňa by ste to už mali riešiť. Najprv u pediatra a potom aj u gynekológa.

tykat
18. jan 2023

No co ti poviem, syn je vegán akurát ze je aj mäso. Takze pol dňa strávi vymýšľaním co zjesť.

nika1971
19. jan 2023

moj zje vsetko, co nezje jeho...

lujza123
19. jan 2023

Nemá anorexiu? Podľa tej váhy musí byť hrozne chuducka a aj to vynechávanie príloh je taky typický diétny trik, tak isto sladkosti (cukor je energia sú také anorekticky ktoré si dajú pol keksiku a z toho žijú celý deň)
Ja by som to riešila možno aj s psychológom, v 17 tich je to už veľká žena, pokiaľ ona sama nepochopí ze ma problém nepohnes nou

tykat
19. jan 2023

Inak... suhlas, treba to riesit teraz kym nema 18. Potom ak nebude chciet tak s nou nepohnes.

shinon258
19. jan 2023

Na 100% anorexia. Ja som to tiež mala v jej veku, také isté finty. To čo je je jej "safe foods"- ovocie,zelenina, chudé mäso a piškóty, keďže tých keď si dá pár, tak to nie je nejako veľa kcal. Tiež som nemala menzes
Našťastie ma mama odhalila a poslali ma do nemocnice a potom na hospitalizáciu, teraz som už v pohode

maranco
19. jan 2023

BMI kalkulačka

ktochytavzite
7. jún 2024

moja sestra bola chuda tiez 40kg,Ale
menzes mala skor,cize nebude to tym ze je chuda.Skus s nou na gyn vysetrenie,nasa znama nemala menzes do 18 ,ska na vys a zistili jej ze nema maternicu.
Inak nema ona dietu?Vies vtedy zacinaju baby chudnut v takom veku.

maxalla
7. jún 2024

No ja neviem, ale mne to zavana anorexiou. Urcite by som riesila s odbornikmi.

heln
7. jún 2024

urcite riesit s pediatrom, ja som mala na strednej 167 cm a 50 kg a bola som ako palicka, najchudsia z triedy. ak pediatricka odignoruje, tak zmenit pediatra, ist na gynekologiu, endokrinologiu a nakoniec k psychologovi.

sandra49
8. jún 2024

Ako to u vás nakoniec dopadlo? Je dcéra v poriadku?